Elárverezték E.T. modelljét: elképesztő összegért kelt el

Forrás: Rotten Tomatoes -
modell film árverezés E.T. - A földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 2,5 millió dollárért (976 millió forintért) kelt el a Steven Spielberg E.T. - A földönkívüli című 1982-es sci-fijéhez készült E.T.-modell egy kaliforniai árverésen.

A Beverly Hills-i Julien's aukciósház hétfői közleménye szerint a Carlo Rambaldi által tervezett mechatronikus modellért az első licitáló 500 ezer dollárt (190 millió forintot) kínált. A kalapács 2,56 millió dollárnál csapott le. A vásárló személyét nem hozták nyilvánosságra.

Több mint 2,5 millió dollárért kelt el egy árverésen E.T. modellje Forrás: Rotten Tomatoes

A korabeli technikai bravúrnak számító modellnek az arckifejezését, az orrát, a szemét, szemhéját, vállait, karjait, ujjait is lehetett mozgatni, összesen 85 ponton. A földönkívüli látogatásáról szóló film főszerepeit Henry Thomas és Drew Barrymore alakította. A történetben gyerekek barátkoznak össze a más világból érkezett tudóssal.

Barrymore, aki hétévesen alakította E. T. barátját, októberben egy tévéműsorában idézte fel, hogy amikor először meglátta a figurát, azt hitte, valódi. Steven Spielberg filmje 4 Oscar-díjat kapott: a legjobb hang, látványeffektus, hangeffektus és filmzene trófeáját - írja MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.