Kórházban ápolják a rosszulléte miatt balesetet okozó villamosvezetőt: "Egy görcsöt érzett, majd elsötétült előtte minden"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
villamosbaleset Combino Boráros tér Budapest budapesti villamosbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn este történt az utóbbi évek legdurvább budapesti villamosbalesete. A Boráros térnél egy megállóban várakozó szerelvénybe hajtott bele egy utána érkező jármű: az esetben hatan megsérültek, köztük a hátsó villamos vezetője, akit azóta is kórházban ápolnak.

Az első hírek szerint a második villamos vezetőjének rosszulléte okozhatta a balesetet, ezt a teóriát pedig most megerősítette a súlyosan sérült BKV-s egyik kollégája. Kis Sándor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet villamoságazati elnöke. Az RTL Híradónak elmondta, hogy a villamosvezető rendkívül tapasztalt, régóta dolgozik ebben a szakmában, és legalább tizenöt éve a körúton vezet.

– mesélte a hírműsornak Kis Sándor, aki hozzátette, szerinte a sofőr hirtelen lett rosszul, ezért nem tudta elkerülni a balesetet; emiatt nagy sebességgel ráfutott az előtte várakozó másik villamosra.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A balesetben összesen hatan sérültek meg, a vezetőn kívül két nő és három férfi utas szenvedett zúzódásokat. A Híradó információi szerint a villamosvezetőt arccsonttöréssel és agyrázkódással kezelik, az állapota stabil.

A villamosokban keletkezett kár több százmilliós, a baleset pontos okait még vizsgálja a rendőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.