Megelőzhették volna Zámbó Jimmy tragédiáját? Közeli barátja szerint voltak intő jelek

Zámbó Jimmy magány tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk egyik legismertebb és talán életében legsikeresebb énekese volt Zámbó Jimmy. A mindenki által csak Királyként emlegetett előadó kultusza ma is él, és az életéről készült, nemrég bemutatott sorozat sok sebet feltépett.

Az utóbbi időben ismét téma lett Zámbó Jimmy élete és tragédiája: megszólalt a családja, egykori szeretője és felesége, valamint ismerősök és barátok is elmondták saját történetüket. A Király sokakat a bizalmába fogadott, ám voltak, akik csak érdekből voltak mellette – mondta a Blikknek Lautner Marika két évvel ezelőtt, aki rajongóból lett Jimmy barátja.

Marika férjével járt a koncertekre, ahova egy idő után VIP-belépőket kapott, így bemehetettek a sztár öltözőjébe is. A rajongó itt látta első jelét a közelgő tragédiának.

– idézte a történteket Marika, aki felidézte azt is, hogy Jimmy megbízott benne, a sztár sok titkát ismeri, de ezek egyikét sem fogja soha elmondani.

Zámbó Jimmy

Az utolsó beszélgetésük azóta is ott cseng Marika fülében, és 22 évvel a tragédia után is bánja, hogy szilveszterkor nem hívta fel az énekest.

Az intő jelek kapcsán a lap felidézi Jimmy utolsó interjúját, melyet alig pár nappal a tragédia előtt adott Vincze Attila újságírónak. A férfi visszaemlékezésében elmondta, Jimmy arról beszélt neki, hogy az utóbbi évek idegbeteggé tették és az énekes úgy vélte, talán segítségre lenne szüksége.

Akkoriban nagy sikerrel futott saját zenés show-ja a tévében, de nem kapott hozzá elég pénzt, nem tudta meghívni azokat a sztárvendégeket, akiket szeretett volna, és előfordult, hogy az egész estét neki kellett végigénekelnie, mert nem volt más előadó. Ezeket a helyzeteket méltatlannak érezte és nagyon megviselte – árulta el az újságíró.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.