Csollány Szilveszter lakáshitel özvegy hitel Sopron családi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy éve veszítette életét Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnok tornász szervezetét legyőzte a koronavírus, özvegye pedig egyedül maradt két lányukkal, a napi gondokkal és egy tetemes lakáshitellel.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt tegnap, Csollány Szilveszter özvegye, Judit felkereste a Tornaszövetséget, sőt Orbán Viktor miniszterelnöknek is levelet írt, hogy segítséget kérjen. Az asszony ugyanis nem tudja fizetni a soproni házra felvett hitel törlesztőrészleteit.

A Blikk kiderítette, hogy az olimpiai bajnok tornász és felesége 189 394 svájci frankos banki hitelt vettek fel a soproni házukra, ami mai árfolyamon számolva mintegy 76 millió forintos terhet jelent. A jelzálogjog ráadásul most már követeléskezelőnél van, ami a lap szerint nem sok jót jelent a család számára.

Csollány Szilveszter Forrás: TV2

"Csollány Judit – a sportoló halála óta – havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult. Ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni. Csollány Judit ezt követően is jogosult lesz özvegyi járadékra, amely összegének megállapítására a fenti dátumot követően fog sor kerülni" – tudta meg a Blikk a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályától, majd hozzátették, hogy egy ekkora hitel havi törlesztője meghaladhatja akár a hatszázezer forintot is.

Nincs azonban minden veszve, ezt több forrásra hivatkozva is megerősítette a lap. Egyrészt április végéig kilakoltatási moratórium van érvényben, így Csollány özvegye és lányai nem kerülhetnek utcára, másrészt a MOB információi szerint nincs folyamatban végrehajtás, így a követelés rendezésére most még minden lehetőség adott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.