A napokban jelenik meg a tengerentúlon Harry herceg életrajzi könyve, mely hazánkban csak tavasszal kerül a boltok polcaira. A királyi sarj a kötetben számtalan olyan dologról lerántja a leplet, melyet talán jobb lett volna titokban tartani.

Harry a könyvében őszintén beszél arról, hogyan veszítette el a szüzességét, elmondja, hogy bátyja, Vilmos herceg egyszer bántalmazta őt, sőt katonai szolgálata idején kioltotta több ember életét is. Az egyik kijelentése miatt, miszerint fiatalon kábítószert fogyasztott, akár kitoloncolhatják az Egyesült Államokból.

Forrás: AFP/POOL/Jeremy Selwyn

A szeretlekmagyarorszag.hu cikkében brit lapinformációkra hivatkozva arról írnak, hogy az amerikai bevándorlási szabályzat szerint mindenkinek, aki letelepedési engedélyt kér az országba, válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy fogyasztott-e már kábítószert. Ha valaki igennel felel, általában nem kapja meg a papírokat, ha viszont valakiről kiderül, hogy hamis adatokat adott meg, akár meg is vonhajták az engedélyét.

A portál kiemeli, hogy nem tudni, Harry herceg hogyan válaszolt a drogozással kapcsolatos kérdésre, így elképzelhető, hogy nincs veszélyben, ám az sem ismert, pontosan milyen engedéllyel van jelenleg az Államokban. A vízumnak több fajtája létezik, igényelhető amerikai állampolgár házastársaként, de kiemelt személyként (hírességként, sportolóként...) is.

Az ügyet egyelőre egyik érintett fél sem kommentálta.