Figyelmeztetést adtak ki három vármegyére: itt zivatarokra és erős szélre kell számítani

zivatar időjárás-előrejelzés szeles idő időjárás széllökés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bács-Kiskunra, Csongrád-Csanádra és Békés vármegyére citromsárga figyelmeztetést adtak ki zivatar és erős széllökések miatt. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében pedig kiadós esőre kell számítani. 

Délnyugat felől újabb hullámokban érkeznek a csapadékzónák, a várható csapadék nagy területen 10-20 mm között valószínű éjfélig. Az északkeleti, északi tájakon van nagyobb esély 20 mm-t meghaladó csapadékra.

A jelenleg vonuló csapadékzóna intenzívebb gócait délkeleten, keleten alacsony valószínűséggel dörgés, villámlás is kísérheti. Késő este, szerdára virradó éjszaka elsősorban a Dél-Alföldön már nagyobb eséllyel alakulhat ki zivatar, és ekkor Békésben, Csongrádban zivatargócoktól függetlenül is előfordulhatnak 60-70 km/h-t elérő, esetleg meghaladó széllökések a déli szélből.

A most fölöttünk vonuló csapadékrendszerből az eső mellett elsősorban inkább csak a magasabb hegyekben fordulhat elő havazás, illetve kisebb eséllyel időszakosan a Nyugat-Dunántúlon is átválthat a halmazállapot néhol. A hegyvidéki tájakon (újabb) néhány centiméternyi vizes, tapadó hó hullhat, ami olvadni fog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.