Egy magyar pszichológus megfejtette Harry herceg titkát: ez áll a viselkedése hátterében

Forrás: AFP/Angela Weiss -
pszichológus Gál Viktor királyi család Meghan Markle Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szigetországban január elején került a boltok polcaira Harry herceg életrajzi könyve, a Tartalék, melynek magyar megjelenése márciusban várható. A kötetben számtalan titokról fellebbent a fátyol, köztük arról, hogyan veszítette el Harry a szüzességét, mit csinált katonaként és milyen a viszonya a családtagjaival.

Harry és Meghan polgárpukkasztó viselkedése sokak számára ellenszenves, ám a herceg nem most és nem elsősorban felesége hatására lett ilyen megosztó személyiség. Harry személyiségfejlődésében nagy törést okozott édesanyja, Diana hercegné elvesztése, és egy magyar pszichológus szerint ez áll jelenlegi cselekedeteinek hátterében.

Forrás: AFP/Angela Weiss

Gál Viktor pszichológus úgy véli, Harry folyamatosan "szerepben van", mindig meg kellett felelnie az elvárásoknak, a szabályoknak, melyet az rótt rá, hogy a királyi családba született. Jókedélyűnek kellett mutatkoznia, nem látszódhatott rajta, ha rossz a kedve vagy ha bántja valami, így egyáltalán nem volt lehetősége feldolgozni édesanyja elvesztését.

– magyarázta Gál a Reggeliben, majd a pszichológus kitért Harry feleségére és gyermekei anyjára, Meghan Markle-re is.

A szakértő szerint Meghan Markle egy kaméleon személyiség, aki pont úgy viselkedett Harryvel, ahogy neki éppen szüksége volt rá. Gál véleménye az, hogy nem tudjuk, kicsoda valójában Meghan, ám abban biztos, hogy a hercegné mozgatja a szálakat, az ő ötlete volt a dokusorozat és a most megjelent életrajzi könyv is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.