Elítélték a fővárosi állatkínzót, akitől több mint tíz kutyát mentettek meg az állatvédők

állatkínzó börtön állatkínzás letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú évek után sikerült elérnie az állatvédőknek, hogy rács mögé kerüljön a Zeusz gúnynévvel illetett budapesti férfi, aki válogatott módszerekkel kínozta a négylábúakat.

A többszörösen visszaeső férfit a közelmúltban hat év fegyházbüntetésre ítélték. A Zeuszként emlegetett bűnöző egy hajléktalan, aki a XI. kerületet uralta már tíz éve, de a főváros összes aluljárójában megfordult -mondta a Blikknek Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért csoport alapítója.

A 37 éves K. Lászlóval először három évvel ezelőtt gyűlt meg a baja az állatvédőknek; akkor a férfi a Blaha Lujza téren koldult az élettársával és egy kutyával, amelyet borzasztó körülmények között tartottak.

"A bejelentés után tíz perccel kiértünk a helyszínre, az állatot pedig el is vettük tőle. Az azóta eltelt időben több mint tíz négylábút kellett kimenekítenünk a kezei közül.

Végül azért lett rendőrségi ügye, mert megverte a várandós élettársát, akit koldulásra is kényszerített. Egy lepusztult garázsban laktak, amit önkényesen elfoglaltak. Sajnos, mindig volt nála kutya, és mindig valamivel meg akarta magyarázni, miért nem törődik velük"

– mesélte az állatvédő, aki szörnyű részleteket is elárult.

Forrás: Thinkstock

"Az egyik láncra vert kutyáját egy levegőtlen konténerből hoztuk el úgy, hogy előtte hetekig rá sem nyitotta az ajtót a nyári forróságban. De volt egy olyan kutya is, aminek bosszúból összeragasztotta a száját, hogy ne ugasson és a lábait is összekötözte. A Dió névre keresztelt eb azóta szerető gazdához került. Egy másik bejelentésünk pedig arról szólt, hogy egy kelenföldi, bontásra ítélt MÁV-ingatlanba költözött be, és a társaival kutyákat szaporított, amelyeket koldulásra használtak fel "

– tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.