Sokfelé okozott áramkimaradásokat és baleseteket az erős havazás szombaton Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában.

Lengyelországban időlegesen több mint 100 ezer háztartás maradt villamos áram nélkül, többnyire azért, mert fa dőlt a távvezetékekre - jelentette a PAP lengyel hírügynökség. A Krakkóhoz közeli Wawrzka faluban meghalt egy ápolásra szoruló 70 éves nő, akinek az áramszünet miatt leállt az oxigénkészüléke. Bár a hozzátartozók hívták a mentőket és a tűzoltókat, az oxigénpótlást hozó tűzoltóautó útközben balesetet szenvedett a hóviharban.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/Science Photo Library/Ian Hooton

A csehországi Hertvikovice térségében egy autóvezető vesztette életét, mert egy kidőlő fa az autójára zuhant az országúton; időjárással összefüggő halálos közlekedési baleset történt Prágában is - jelentette a CTK hírügynökség. Szlovákiában háztartások ezreiben okozott áramkimaradást a havazás. Besztercebánya térségében, egyes áramszünet sújtotta falvak szavazóhelyiségeiben gyertyafény mellett kezdték meg kora reggel a voksolást a szombati népszavazáson - jelentette a TASR hírügynökség.