Damu Roland kislánya mindenről lemondott, ami édesapja után maradt, csupán a gitárját kérte, hogy maradjon róla valami emléke.

Még december 1-jén született jogerős végzés arról, hogy a színész lánya, Maja megkaphatja édesapja forgalmi értékkel nem bíró gitárját. A kislány gyámja, Katalin még a hagyatéki tárgyaláson döntött úgy, hogy a művész által hátrahagyott adósságok miatt lemondanak az örökségről.

"Csak ezt a gitárt szerettük volna, mert Maja nagyon tehetséges. Ezt az édesapjától örökölte, és azt akartuk, legyen valami, ami marad neki emlékül. Ezt a gitárt azonban a mai napig sem kaptuk meg, hiába született erről jogerős hagyatéki végzés, illetve telt le az átadására kiszabott határidő" – mondta Katalin.

Damu RolandForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A Blikk információi szerint a színész hátrahagyott holmiját az egyik barátja tanúk jelenlétében szedte össze a lakásából, és leltárt is készített, majd egy raktárba vitt mindent megőrzésre. A leltár szerint a több százezres adósságon kívül csupán néhány személyes tárgy szerepel az örökségben: néhány pár zokni, alsónadrág, pár ruhadarab, egy napszemüveg, órák, televízió.

"Csak a gitárt kértük, a közjegyző úr pedig, mivel senki más nem jelentkezett Roland hagyatékáért, és a tárgyaláson sem jelent meg senki, úgy döntött, Maja megkaphatja a hangszert, hiszen az nem bír forgalmi értékkel. Azt reméltük, minden nehézség nélkül eljuttatják hozzánk a hangszert, azt azonban csak Roland barátja tudja, hová lett letéve a többi holmijával egyetemben" – tette hozzá Katalin, aki azt is elmondta, nem hagyja annyiban a dolgot, és ha két héten belül nem kapják meg a gitárt, jogi útra tereli az ügyet.