Damu Roland lánya hiába vár a hagyatékra: "Csak egy emléket szeretnénk tőle Majának"

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
örökség Damu Roland Damu Roland kislánya gitár hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland kislánya mindenről lemondott, ami édesapja után maradt, csupán a gitárját kérte, hogy maradjon róla valami emléke.

Még december 1-jén született jogerős végzés arról, hogy a színész lánya, Maja megkaphatja édesapja forgalmi értékkel nem bíró gitárját. A kislány gyámja, Katalin még a hagyatéki tárgyaláson döntött úgy, hogy a művész által hátrahagyott adósságok miatt lemondanak az örökségről.

"Csak ezt a gitárt szerettük volna, mert Maja nagyon tehetséges. Ezt az édesapjától örökölte, és azt akartuk, legyen valami, ami marad neki emlékül. Ezt a gitárt azonban a mai napig sem kaptuk meg, hiába született erről jogerős hagyatéki végzés, illetve telt le az átadására kiszabott határidő" – mondta Katalin.

Damu Roland Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Blikk információi szerint a színész hátrahagyott holmiját az egyik barátja tanúk jelenlétében szedte össze a lakásából, és leltárt is készített, majd egy raktárba vitt mindent megőrzésre. A leltár szerint a több százezres adósságon kívül csupán néhány személyes tárgy szerepel az örökségben: néhány pár zokni, alsónadrág, pár ruhadarab, egy napszemüveg, órák, televízió.

"Csak a gitárt kértük, a közjegyző úr pedig, mivel senki más nem jelentkezett Roland hagyatékáért, és a tárgyaláson sem jelent meg senki, úgy döntött, Maja megkaphatja a hangszert, hiszen az nem bír forgalmi értékkel. Azt reméltük, minden nehézség nélkül eljuttatják hozzánk a hangszert, azt azonban csak Roland barátja tudja, hová lett letéve a többi holmijával egyetemben" – tette hozzá Katalin, aki azt is elmondta, nem hagyja annyiban a dolgot, és ha két héten belül nem kapják meg a gitárt, jogi útra tereli az ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.