Valóságos csoda: 90 órával a földrengés után emeltek ki a romok alól egy 10 napos kisbabát

Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2023 Anadolu Agency/Anadolu Agency -
földrengés kisbaba török Török-szíriai földrengés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Törökországban állomásozó alakulatok minden nap azért küzdenek, hogy életeket mentsenek. Most, négy nappal a földrengést követően sikerült kimenteni a romok alól egy tíz napos gyermeket és az édesanyját.

A helyi sajtó valóságos csodaként számolt be a Hatay tartományban történt esetről. A felvételeken az látszik, hogy a mentők az éjszaka közepén emelték ki a csecsemőt egy összedőlt épület alól. A Yagiz nevű gyermeket azonnal hőtakaróba helyezték, és egy mentőautóban látták el a sebeit, édesanyját pedig hordágyon vitték kórházba -írja aBBC cikke alapján a 24.

A mentők az éjszaka közepén emelték ki a csecsemőt Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2023 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Nem mindenki volt olyan szerencsés, mint a kis Yagiz: korábban mi is hírt adtunk az elárvult kislányról, aki az Aya nevet kapta.Ő az, akire amikor rátaláltak, még köldökzsinórral kapcsolódott az édesanyjához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.