Újabb részletek a vasárnapi tragikus gázolásról: két másik fiatal élete is csak centiken múlott

Fotó: Csudai Sándor -
olasz ittas sofőr villamosmegálló videó tragédia Harminckettesek tere
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden részletet rögzítő felvétel készült a Harminckettesek terén arról a tragikus balesetről, amelyik vasárnap hajnalban történt.

Vasárnap hajnalban egy autó elképesztő sebességgel hajtott fel a Harminckettesen terénél a villamosmegállóba, ahol egy ott várakozó 23 éves lányt olyan erővel ütött el, hogy az a helyszínen életét vesztette. Két másik fiatalember élete csupán centiken múlott, nekik épp sikerült elugraniuk az autó elől.

A rendőrség közleménye szerint egy 41 éves, olasz férfi hajtott fel a megállóba, akinek az alkoholtesztje pozitív volt. Az autó körülbelül 4-5 métert bontott le a megállóból, majd az úttest jobb oldalán lévő fának vágódott. A sofőr sértetlenül szállt ki az autóból.

A déli órákban már zavartalan volt a közlekedés, de a megrongálódott megálló látványa emlékeztetett a tragédiára. A Blikk a közelben lévő dohánybolt tulajdonosával beszélt, aki megmutatta a tragédiáról készült videófelvételt, amit az üzlet bejárata felett lévő biztonsági kamera rögzített.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nézze, két kamera is rögzítette az eseményeket. Tisztán látszik minden részlet, a megálló épp a kamera előtt van. A felvételeket átadtam a rendőrségnek, ám a médiának nem adom ki. Azt gondolom, jól látszik, milyen tempóval érkezett a gázoló, szerintem ez is fontos bizonyíték lehet majd ellene" – mondta a férfi.

A videón látszik, ahogy az autó nagy sebességgel közeledett, majd a megállóhoz érve a sofőr valamiért balra kormányozta az autót, amely fékezés nélkül nekicsapódott a csőkorlátnak és a megálló üvegfalának, majd visszapattan és kihajt a képből. Látszik, ahogy szétrobban az üvegfal, és telibe találja a fiatal nőt az autó eleje. Itt lehet látni, hogy a kép bal oldalán két fiatal körülbelül másfél méterre várakozik a lánytól. Az autó mögöttük vágódott neki az üvegfalnak, ők kétségbeesetten ugrottak el. Centiken múlt az életük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.