Jó hír az autósoknak: sok helyütt megmarad a ráhagyásos sebességmérés

Forrás: MTI/Sóki Tamás -
autó vezetés traffipax
Örömteli hír érkezett a sebességmérési szabályokkal kapcsolatban: bár korábban arról szóltak a hírek, hogy május 1-jétől megszűnik a traffipaxoknál alkalmazott ráhagyásos mérés, úgy tűnik, a telepített traffipaxok és mozgó sebességmérők esetében mégis megmaradt a ráhagyás lehetősége.

Ez azt jelenti, hogy bizonyos mértékű sebességtúllépés esetén továbbra sem kell számítani bírságra. A szigor csak akkor érvényes, ha a gyorshajtót a helyszínen megállítja a rendőr.

Korábban a ráhagyásos mérés során 100 km/óra alatt 3 km/órát, afelett pedig 3 százalékot „ráhagytak" a mért sebességre, és csak ezután büntettek. Például, ha az autós 50-es táblánál 52-vel ment, nem kellett bírságra számítania. A mostani változás jó hír azoknak, akik hajlamosak néhány km/órával gyorsabban haladni a megengedettnél, ugyanis a telepített és mozgó sebességmérőknél még mindig él a ráhagyás lehetősége – írja a Blikk.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.