Akár egy héttel is kevesebbet tölthetnek munkával a dohányosok másoknál

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/sziv_es_errendszeri_betegsegek_megelozese/cikkek/a_dohanyzas_igy_karositja_a_szervezetet/20180914135343 -
munkahely egészség dohányzás
A dohányzás nemcsak az egészségre jelent veszélyt, hanem a munkakapcsolatokra is - derült ki egy új kutatásból. Egy év alatt így ugyanis akár egy héttel is kevesebbet tölthetnek munkával, mint azok, akik nem gyújtanak rá.

A nemdohányzók számára bosszantó lehet látni a dohányosokat, akik naponta több alkalommal eltűnnek dohányozni, egy alkalommal pedig akár 15-20 percet is távol vannak az asztaluktól, a munkájuktól.

Persze annyira nem lehet zavaró, ha a munkahely engedi, hogy a nemdohányzóknak is lehetőségük nyílik kicsit kiszabadulni a munakhelyükről, például elszaladni a postára feladni néhány csekket. Azonban ha szigorú a munkahely és nem engedélyezi a kijárást, akkor bizony bosszantó tud lenni, hogy a dohányosok több alkalommal szakítják meg a munkavégzést másoknál.

Akár egy héttel is kevesebbet tölthetnek munkával a dohányosok másoknál Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/sziv_es_errendszeri_betegsegek_megelozese/cikkek/a_dohanyzas_igy_karositja_a_szervezetet/20180914135343

A brit Nemzeti Statisztikai Iroda adatai szerint a dohányosok több mint fele, egészen pontosan 52 százalékuk naponta több alkalommal is elhagyja a munkahelyét dohányzás miatt, amely átlagosan 20 percet vesz igénybe alkalmanként.

Ez alapvetően nem jelent hosszú időt, azonban egy évben körülbelül 39 órányi cigiszünetet is jelenthet összesen, ami a nyolcórás munkarendhez mérten egy óra híján egy teljes munkahétnek felel meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.