A tengeralattjárót üzemeltető cég vezetőjét figyelmeztették a lehetséges veszélyekre

Forrás: MTI/AP/OceanGate Expeditions/- -
veszély Stockton Rush Titan tragédia
A Titan tengeralattjárót a társaival megalkotó cégvezér, Stockton Rush szerette figyelmen kívül hagyni a szabályokat. Korábban figyelmeztették arra, hogy a Titan veszélyes lehet.

A Titan nevű tengeralattjáró vasárnap tűnt el 5 személlyel a fedélzetén, és bár egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy mi vezetett a végzetes tragédiához, valószínűsítik, hogy a hatalmas nyomás miatt esett szét a merülőhajó. Azóta kiderült, hogy az OceanGate nevű céget évekkel ezelőtt figyelmeztették arra, hogy a Titan veszélyes lehet.

Forrás: MTI/AP/OceanGate Expeditions/-

A vállalat belső és külső szakértői figyelmeztettek a lehetséges veszélyekre: David Lochridge, az OceanGate tengerészeti műveletek egykori igazgatója szintén felhívta a figyelmet a jármű mélytengeri bevetésének kockázataira. Később iparági vezetők, mélytengeri felfedezők és oceanográfusok ugyanezekre a veszélyekre hívták fel Stockton Rush figyelmét, aki a cég igazgatója volt, és a fedélzeten tartózkodókkal együtt életét vesztette a mostani tragédiában. Ő nem tartott fontosnak minden előírást, függetlenül attól, hogy figyelmeztették: ezek elhagyása potenciálisan "katasztrofális" problémákhoz vezethet a Titan küldetése során, írja a New York Times. Stockton Rush azonban úgy vélte, hogy az iparági szabványok akadályozzák az innovációt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.