Nem akarják már megenni az emberek ezt a népszerű ételt, miután kiderült, hogyan készül

rákrúd folyamat rák
Sokan kedvelik a rákrudakat, ez azonban csak addig tart, amíg meg nem tudják, hogyan készülnek: nem rákból. 

Aki kedveli a rákrudakat, az jobban teszi, ha nem jár utána annak, hogyan készülnek. Ugyanis ha egyszer bekukkantuk emögé az ajtó mögé, már nincs visszaút. Az igazság az, hogy a folyamat egyáltalán nem étvágygerjesztő, és az elnevezés ellenére egyáltalán nem rákból készülnek ezek a falatok.

Nem rákból készül a népszerű rákrúd Forrás: Shutterstock

Hús azonban legalább van bennük, csak rák helyett fagyasztott alaszkai tőkehalból készülnek a rudak. Ezt egy turmixgépben pépesítik, egyéb hozzávalókkal, mint a tojásfehérje és a búza. Addig keverik, amíg egy pasztaszerű anyagot nem kapnak, amit aztán egy másik gépbe töltenek. Ez hosszú csíkokat húz a húsos masszából, amiket összefonnak, hogy megkapják a megfelelő, rákszerű állagot, végül bevonják a pirosas, narancssárgás burkolatba.

Az Unilad cikke szerint az emberek egyáltalán nem örülnek annak, amit megtudtak erről a korábban kedvelt nassolnivalóról: nem szívesen fogyasztják ezek után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.