Szomorú tendencia: egyre több fiatal becsmérli az idősebb generációt a TikTokon

Forrás: Shutterstock -
kritizálás boomer idősebb generáció TikTokon
Szomorú trend terjed a fiatalok körében: az idősek kritizálásáról egyre több videót tesznek közzé TikTokon. A szakértők szerint ez nagyon veszélyes és a nemzedékek közötti szolidaritást kellene inkább erősíteni.

Egyre inkább elterjedt az a nézet a fiatalok körében, hogy az idősebb generáció tagjainak régimódi nézetei vannak, és hátráltatják a fejlődést. A "boomer" kifejezés negatív jelzővé vált. Eredetileg a "baby boom" korosztályhoz az 1940-es évek eleje és az 1960-as évek eleje között születettek tartoztak, amikor a második világháborút követően megugrott a születések száma. Ma már azonban a "boomerek" egy sokkal nagyobb korosztályt fednek le, ez egy becsmérlő jelzővé vált, amit a fiatalok használnak az idősebbekre.

A különböző generációknak közelíteniük kellene egymáshoz Forrás: Shutterstock

A TikTokon aggasztóan megnőtt azoknak a videóknak a száma, amik az idősebb generációhoz tartozókat kritizálják, és sok mindenért teszik őket felelőssé, mint a környezeti, vagy gazdasági problémák.

"2050-re több mint kétmilliárd idős felnőtt lesz, ezért az öregedést ünnepelnünk kell és előre kell mozdítanunk a nemzedékek közötti szolidaritást" - mondta Dr. Reuben Ng, a Szingapúri Nemzeti Egyetem tanulmányának vezetője, akik az ebben a témában közzétett TikTok videókat vizsgálták. Hozzátette, régebben az idősebb korosztály tagjait nagyra becsülték és hősként ünnepelték, ez mára aggasztóan megváltozott, sokkal kevesebb olyan videót találni, amik az idősebbek értékeiről szólnak, pedig ezekre is nagy hangsúlyt kellene fektetni. Fontos erősítenünk a nemzedékek közötti együttműködést - írja a Daily Mail.

Így használják a különböző generációk a social mediát: hatalmas eltérések vannak

Akár információszerzésről, szórakozásról vagy csak szimplán a szabadidőnk eltöltéséről van szó, az internet jelen van mindannyiunk életében, kinek többé, kinek kevésbé. Így használják a különböző generációk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.