A Covid egy újabb variánsát azonosították: súlyosan megbetegítheti az embereket

Forrás: Shutterstock -
fertőzöttek száma koronavírus variáns Észak-Írország
Észak-Írországban azonosították a koronavírus legújabb variánsát az egészségügyi szakértők. A nemrégiben feltárt törzs miatt eddig 19 ember került kórházba és folyamatosan nő a fertőzöttek száma.

Az új variáns, amely a szakértők szerint az omikron új BA.2.86 alváltozatának része egyelőre nem jelent komoly kockázatot, de ez még változhat. A Népegészségügyi Ügynökség (PHA) jelentései szerint az új variáns megjelenése óta megnőtt a fertőzések száma – írja a The Mirror.

„A BA.2.86 fertőző betegségének kis számú megerősített esetét azonosították Észak-Írországban. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ez a változat súlyosabb betegséget okozna, vagy könnyebben terjedne, mint más változatok. Az azonban megfigyelhető, hogy az előző héthez képest nőtt a fertőzöttek száma" - írja a PHA a közleményében.

A Covid egy újabb variánsát azonosították: súlyosan megbetegítheti az embereket Forrás: Shutterstock

Néhány nappal ezelőtt írtunk a koronavírus egyik másik változatáról: a Pirola jelenleg főleg az Egyesült Királyságban tombol. A megfertőződött emberek szokatlan tüneteket produkálnak. A Pirola törzset először Angliában azonosították augusztus végén, és azóta 15 országban mutatták ki, köztük Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban.

A Covid leggyakoribb tünetei a következők: orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, fáradtság, torokfájás , tüsszögés. Néhány Pirolával megfertőződött ember azonban szokatlanabb tüneteket tapasztalhat:

  • Bőrkiütés
  • A száj duzzanata, fekélyek a nyelven vagy a száj és az ajkak belső felén
  • Piros és fájó ujjak vagy lábujjak
  • Hasmenés
  • Rekedtes hang
  • Viszkető vagy vörös szemek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.