Földkörüli pályára kerül jövő héten egy óriási aszteroida: nagyobb mint a világ legmagasabb épülete

aszteroida sebesség légkör Burdzs Kalifa
A világ legmagasabb épületénél kétszer nagyobb aszteroida kerül jövő héten Föld körüli pályára. Átmérője akkora, mintha két Burdzs Kalifát tennénk egymásra.

A szakértők kettes ritkaságszámot adtak a hatalmas sziklának, ami november 2-án száguld el mellettünk, másodpercenkénti 7,96 kilométeres sebességgel. A kettes osztályzatot akkor kap egy aszteroida, ha évente egyszer érkezik a Föld közelébe.

Földkörüli pályára kerül jövő héten egy óriási aszteroida - Illusztráció Forrás: Live Science

Tudósok szerint a 363505 (2003 UC20) nevű aszteroida egyelőre nem tűnik veszélyesnek a Földre, hacsak nem tér le valami miatt a pályájáról. Ha ez megtörténne, óriási pusztítást vinne véghez. A NASA szerint szerencsére 600.000-700.000 évente csapódik csak a Földbe pusztító erejű aszteroida.

„Egy ilyen hatalmas aszteroida óriási pusztítást okozna, a bolygó légkörének hatalmas tömegét lövellné ki az űrbe. A Földön a dolgok teljesen megváltoznának" - idézte a NASA tudósát, James Garvint a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.