54 évesen meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárja

Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Ronald Martinez -
tévésorozat színész Jóbarátok Courteney Cox Matthew Perry
 Ötvennégy éves korában szombaton meghalt Matthew Perry kanadai-amerikai színész, aki az 1990-es években a Jóbarátok című tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé.

A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá. Az eddigi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.
Matthew Perry 1969. augusztus 19-én született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel.

Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Ronald Martinez

Gyerekszínészként kezdte, de a nagy áttörést az jelentette, amikor beválogatták az 1994-ben indult Jóbarátok (Friends) című sorozatba, amelyben Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer és Matt LeBlanc volt a többi főszereplő. A Jóbarátok a 90-es évek legnépszerűbb tévésorozata volt, az utolsó adást az Egyesült Államokban 52,5 millió néző látta.

A Jóbarátokban ismerte meg a világ Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Warner Bros. Television/Warner Bros. Television

Matthew Perry szerepelt a többi között a Bolond szél fúj, a Hajszál híján hősök, és a Bérgyilkos a szomszédom című mozifilmekben is. A színész tavaly magyarul is megjelent, Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című könyvében őszintén írt függőségéről, betegségeiről és magányáról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.