"Feltétel nélkül szerettem" - mindenki jóbarátjától, Matthew Perrytől vesznek szívszorító búcsút a sztárok

Chandler halál Jóbarátok Matthew Perry Jennifer Aniston
54 éves korában elhunyt Matthew Perry, aki a Jóbarátokban Chandler Muriel Binget alakította, a sorozat legviccesebb karakterét. Halála mélyen megdöbbentette a rajongókat, a barátait, az egykori kollégáit és az egész világot. A közösségi oldalakon búcsúznak tőle azok, akik szerették és ismerték.

Hank Azaria, aki Davidet alakította a sorozatban elmondta, olyanok voltak, mint a testvérek

„Matthew volt az első barátom, amikor Los Angelesbe költöztem. Én 21 voltam, ő 16. Ott voltunk egymásnak a karrierünk kezdeti időszakában. Olyan vicces volt, amilyen a Jóbarátokban, egyszerűen ő volt a legviccesebb ember." A drog- és alkoholfogyasztásáról szólva hozzátette: „

Sokan, akik közel álltunk hozzá, úgy éreztük, hogy már régen elvesztettük őt a drogok és az alkohol miatt,

„Vagy 11-szer kellett felvennem és letennem az életrajzot, annyira fájdalmas volt olvasni" - mondta Hank.

A Jóbarátok alkotói megdöbbentek és mélyen elszomorodtak

A Jóbarátok társalkotói, Marta Kauffman, David Crane és Kevin Bright közös nyilatkozatot adtak ki.

Csak annyit tudunk mondani, áldottnak érezzük magunkat azért, hogy az életünk része lehetett. Ragyogó tehetség volt.

Attól a naptól kezdve, hogy először hallottuk őt Chandler Bing szerepét megtestesíteni, nem volt más Chandler a számunkra. Mindig is nagy becsben fogjuk tartani az örömöt, a fényt, a vakító intelligenciát, amit minden pillanatban hozott - nemcsak a munkájában, hanem az életben is. Mindig ő volt a legviccesebb ember a szobában. Ennél is több, ő volt a legkedvesebb, egy adakozó és önzetlen szívvel. Minden szeretetünket a családjának és barátainak küldjük" - írták.

Feltétel nélkül szerettem - mondta Selma Blair színésznő

Selma Blair színésznő, aki Wendyt alakította, megható szavakkal búcsúzott. „Ő volt a legrégebbi fiúbarátom. Mindannyian szerettük Matthew Perryt, én pedig különösen. Minden nap. Feltétel nélkül szerettem őt, és ő engem. Összetörtem. Összetört a szívem. Szép álmokat, Matty. Szép álmokat" - írta.

Mindig kedves volt hozzám - mondta a Kathyt alakító színésznő

Paget Brewster, aki a Jóbarátok sorozatban Kathyt alakította - aki Joey barátnője volt, de Chandler beleszeretett - az egykori Twitteren búcsúzott a színésztől.

„Mindig kedves volt hozzám a Jóbarátokban, és így volt ez minden alkalommal, amikor az utána következő évtizedekben láttam. Kérlek, olvasd el a könyvét. Ez volt az ő öröksége, amit azért hozott létre, hogy segítsen. Nem fog békében nyugodni. Már túlságosan lefoglalja az, hogy mindenkit megnevettessen odafent".

Hiányozni fogsz a világnak, Matthew - búcsúzott tőle Maggie Wheeler, vagyis Janice

Maggie Wheeler, aki a Jóbarátokban Chandler barátnőjét, "Ó, te jó ég" Janice-t alakította, Instagramon tisztelegett Matthew Perry előtt. „

Hiányozni fogsz a világnak, Mathew Perry. Az öröm, amit túl rövid életedben oly sokaknak szereztél, tovább fog élni.

Matthew Perry sorozatbéli édesanyja összetört szívvel búcsúzott

„Megszakad a szívem a »fiam«, Matthew Perry korai halála miatt. Egy ilyen zseniális fiatal színész elvesztése sokkoló. Szeretetemet és részvétemet küldöm a barátainak és a családjának, különösen az apjának, John Bennett Perrynek, akivel együtt dolgoztam a Flamingo Road és a Falcon Crest című filmekben."

Paul Rudd - aki Phoebe férjét alakította - Instagramon tisztelgett Matthew előtt

„Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyire szomorú vagyok Matthew halála miatt. Nagyon fogsz hiányozni" - írta.

I'll be there for you - Charlie Puth koncertjén emlékezett meg az ikonikus színészről

Charlie Puth énekes Ausztráliában adott koncertet, a Jóbarátok nagyszerű színésze előtt tisztelegve pedig eljátszotta a sorozat ikonikus főcímdalát.

@maganjordan3 Charlie Puth’s dedication to Matthew Perry #charlieputh#melbourne#australia#illbethereforyou#ripmatthewperry♬ original sound - Moggietron

Adele megszakította a koncertjét

Adele szombaton szakította meg Las Vegas-i koncertjét, hogy tisztelegjen a Jóbarátok néhai színésze előtt. Az énekesnő

elmondta, Chandler karaktere rengeteg boldogságot hozott az életébe,

az egyik barátja pedig rendszeresen utánozta a sorozat legviccesebb figuráját. Arról is beszélt, hogy a színész milyen bátran felvállalta függőségét. „Annyira nyíltan beszélt a függőséggel és a józansággal folytatott küzdelmeiről, ami szerintem hihetetlenül, hihetetlenül bátor dolog" - mondta.

@stephanie_gamez Adele mentioning Matthew Perry #adele#matthewperry#chanler#friends♬ original sound - stephanie gamez

Gwyneth Paltrow reméli, Matthew békére lelt

"Matthew Perryvel 1993-ban találkoztam a massachusettsi Williamstown Színházi Fesztiválon. Mindketten ott voltunk a nyár nagy részében, és színdarabokban játszottunk. Annyira vicces és kedves volt, és annyira jó volt vele lenni. Elkocsikáztunk, hogy ússzunk a patakban, söröztünk a helyi egyetemi bárban, csókolóztunk a hosszú fűben. Varázslatos nyár volt. Leforgatta a Jóbarátok pilotját, de még nem adták le. Ideges volt, remélte, hogy a nagy áttörés nemsokára megérkezik. Így is lett. Egy darabig barátok maradtunk, amíg el nem távolodtunk egymástól, de én mindig örültem, ha találkoztunk. Végtelenül szomorú vagyok ma, mint oly sokan közülünk. Remélem, Matthew végre békére lelt. Nagyon remélem."

Matthew Perry kedvenc hokicsapata is megemlékezett róla

Matthew Perry hatalmas jégkorongrajongó volt, csapata, az LA Kings azzal tisztelgett előtte, hogy szombaton a Vegas Golden Knights elleni mérkőzés előtt a Jóbarátok főcímdalát játszották le.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer - egyelőre nincsenek szavaik

Az 1994-től 2004-ig futó sorozatnak köszönhetően vált ismertté Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer és természetesen Matthew Perry. Ez a tapasztalás

összekovácsolta őket olyannyira, hogy a képernyőn kívül is támogatták és segítették egymást. Testvérek voltak, és most távozott közülük egy,

a legviccesebb, akinek a legnagyobb küzdelmei voltak az élete során. A bennfentes források szerint a Jóbarátok tagjai nem tértek még magukhoz a halálhír óta, de közös tisztelgést készülnek nyilvánosságra hozni - írja a Page Six.

Matthew Perry mindig számíthatott rájuk a bajban, erről a memoárjában is írt. „Olyanok, mint a pingvinek. A természetben, amikor az egyik pingvin beteg vagy nagyon megsérült, a többiek körülveszik és támaszt nyújtanak. Addig járkálnak körülötte, amíg az a pingvin nem tud egyedül is járni. Valahogy ezt tette velem a szereplőgárda."

A képre kattintva galéria nyílik:

Forrás: Getty Images/Warner Bros.http://www.life.hu/hirek/galeria/20231030-matthew-perry-jobaratok-chandler-halal.htmlmiddleon22771569

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.