Kis híján belehalt a túl sok víz fogyasztásába Brooke Shields: sokkoló tünetekkel vitték a sürgősségire

https://www.instagram.com/brookeshields/ -
halál túlzás Brooke Shields kórház vízivás
Szakértők elárulták, mennyi víz a túl sok víz - mert igen, ilyen nagyon is létezik. Brooke Shields saját tapasztalatát osztotta meg, elmondta, mi történt vele, amikor túlzásba vitte a vízfogyasztást. 

A víz alapvető szükséglete a szervezetnek, de veszélyes is lehet, ha túlzásba viszed a fogyasztását, ezt Brooke Shields a saját bőrén tapasztalta meg. A színésznőt idén szeptemberben szállították kórházba, miután a manhattani Café Carlyle-ban tartott önálló koncertje előtt "rohamot kapott". És mindez azért történt, mert túl sok vizet ivott.

"Éppen egy Uberre vártam. Leértem a lépcső aljára, és nyilvánvalóan elkezdtem furcsán kinézni, mert az emberek, akikkel együtt voltam, azt kérdezték: »Jól vagy?«".

Brooke Shields rohamot kapott, miután túl sok vizet ivott https://www.instagram.com/brookeshields/

Shields elmondta, hogy elhagyta a házát, eljutott a sarokig, megzavarodott, hogy miért van kint, majd besétált a L'Artusi étterembe. "Bementem, két nő jött oda hozzám, akiket nem ismertem. Minden elsötétült" - folytatta a színésznő. Elmondta, hogy

habzott a szája, teljesen elkékült és majdnem lenyelte a nyelvét.

A következő dolog, amire emlékszik, hogy berakták egy mentőautóba és oxigént kapott. "És Bradley Cooper ott ül mellettem, és fogta a kezem" - teszi hozzá.

"Egyetlen szót sem tudtam kinyögni. De azt gondoltam magamban, hogy ilyen lehet a halál. Felébredsz, és Bradley Cooper azt mondja: »Elmegyek veled a kórházba, Brooke«, és fogja a kezem. Én pedig nézem a kezemet, nézem Bradley Cooper kezét a kezemben, és azt gondolom: »Ez furcsa és szürreális«."

Szakértők arra figyelmeztetnek, ha túl sok vizet iszol, "a veséd nem tud megszabadulni a feleslegtől. A véred nátriumtartalma felhígul. Ezt nevezzük hyponatremiának, és ez életveszélyes lehet" - mondják.

A Medical News Today hozzáteszi: "Súlyos esetekben a vízmérgezés görcsöket, agykárosodást, kómát és akár halált is okozhat". A napi folyadékszükséglet körülbelül 3,7 liter a férfiak esetében, és körülbelül 2,7 liter folyadék naponta a nők esetében - írja az Unilad.

A MayoClinic hozzáteszi: "Ezek az ajánlások a vízből, egyéb italokból és ételekből származó folyadékokra vonatkoznak. A napi folyadékbevitel körülbelül 20 százaléka általában ételekből, a többi pedig italokból származik".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.