A szoláriumozás majdnem az anya életébe került: fél év alatt kétszer lett rákos

Forrás: Kennedy News and Media/Kennedy News and Media/Kennedy News And Media -
szoláriumozott gyanús kontroll anyajegy
Egy szoláriumfüggő, aki 15 éven át szinte naponta szoláriumozott, elborzadt, amikor bőrrákot diagnosztizáltak nála.

A belfasti Fionnghuala Maguire azt mondja, szerencsésnek érzi magát, hogy életben van, miután a több évtizedes szoláriumhasználatot követően két rákos anyajegyet fedeztek fel a testén. A 35 éves nő bevallotta, hogy több mint 15 éven át rendszeresen szoláriumozott a hét minden napján, hogy elérje a tökéletes ragyogást.

Egy napon azonban észrevett egy új anyajegyet a lábán, és mivel a családjában előfordult már bőrrák,

Fionnghuala szemmel tartotta az elváltozást, mielőtt megvizsgáltatta volna a háziorvosával. Végül sajnos azt a diagnózist kapta, amitől a legjobban tartott: melanoma.

Az anyajegyet eltávolították, ezután 3 havonta kellett kontrollra mennie, a második alkalommal újabb gyanús anyajegyet találtak a lábán.

15 évig rendszeresen szoláriumozott Forrás: Kennedy News and Media/Kennedy News and Media/Kennedy News And Media

Karácsony reggelén aztán kórházba kerültem, és azt hittem, hogy haldoklom"

"Ezt nem igazán lehet kezelni, és ezzel a betegségtípussal körülbelül öt évig lehet élni, de azt mondják, hogy én más eset vagyok, mert az enyémet a kezelésem okozta" - mondta. Hozzátette, rengetegszer kellett még visszatérnie a kórházba különböző problémák miatt, és nagyon sajnálja, hogy annak idején nem hallagtott az édesanyjára, aki mindig kérte őt, hogy ne járjon szoláriumba - írja a BelfasLive.

"Csak azt üzenném az embereknek, hogy kapják össze magukat, mert nem csak maguk miatt kell aggódniuk. Az elmúlt két-három évben a fiamat minden alkalommal trauma érte, amikor el kellett mennem egy vizsgálatra, mert azt hitte, hogy újra be fognak fektetni. Ha a legrosszabbra fordul a helyzet, akkor pedig nincs anyukája."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.