Milyenre festeted a hajad? Olyanok a vágyaid!

2011.08.05. 22:41

Kimeríthetetlen fantáziával rendelkezik az ember. Főként, ha elégedetlen önmagával és meg akarja változtatni külsejét. Olykor tágra nyitott szemmel csodáljuk, milyen ragyogó színűre varázsolta ismerősünk a hajkoronáját, de megesik, hogy más esetben le sem tagadhatjuk döbbenetünket, mert annyira idegennek hat az új frizura.

 Akár sikerül, akár balul üt ki, minden esetben azért változtatunk a hajunkon, mert valamit kifogásolunk magunkban, és úgy érezzük, hogy sokkal eredményesebbek lennénk a megváltoztatott külsőnkkel.

Thinkstock


A legrégebbről származó irodalomban a henna használatával elért vörös hajról olvashatunk. A vörös színről a vér, a pezsdülés, lüktetetés, harciasság jut eszünkbe. Ezeket a tulajdonságokat erősítették magukban a vörös festék használatával. Amikor a nők úgy érzik, hogy nem kapják meg azt a megbecsülést, elismerést, amit megérdemelnek, esetleg sikereiket keveslik, elkezdenek elégedetlenkedni önmagukkal. Ilyenkor ösztönösen keresik azt az erőt, ami abban segít, hogy képessé váljanak a környezetükben élők és az adott helyzet felett uralkodni, tekintélyüket megnövelni. Ennek érdekében közelítenek a vörös árnyalatú hajfestékek felé. Ezzel el is érik, hogy olyan energiákat hozzanak lendületbe önmagukban, melyek segítségével önbizalmuk megnő, stabilabbak, ugyanakkor kiszámíthatatlanabbak, rejtélyesebbek lesznek. Nem sértődnek meg, ha az elért hajszín hatására a dögös vörös jelzővel illetik őket, inkább úgy érzik, hogy ezzel az elismerését juttatta kifejezésre a véleményező.

Kékesfekete árnyalatúra azok festik a hajukat, akik démoni erőkre szeretnének szert tenni, hogy minden esetben képesek legyenek az akaratukat érvényesíteni azok felett, akikhez kötődnek. Viszont nem szeretnék, ha érzelmeik mélysége imádottjuk számára egyértelmű lenne, ezért választják a fekete hidegebb hatást keltő változatát. Amint ilyen színűre varázsolja a fodrász a hajukat, valóban megváltozik a viselkedésük is.

Thinkstock

Barnás vagy vöröses árnyalatú feketére azok festik a hajukat, akikben állandó a veszteségtől való félelem, és emiatt a mély érzelmekben keresik a biztonságot. Mivel az önmagukkal szemben kialakított hitrendszert nem érzik eléggé stabilnak, ezért a személyiségük megerősítését a feketére festett haj hatásától remélik. Nem érdekemberek, sőt, inkább teljes odaadásukról biztosítják azt, aki mellett biztonságban és boldogságban szeretnének élni.

A barna hajszínt azok kedvelik, akik szeretnék, ha minden tulajdonságból lenne bennük éppen annyi, amennyire az adott helyzetben szükségük van. Ők azok, akik képesek szívvel-lélekkel szeretteik mellé állni még akkor is, amikor az illető megbántotta őket. Ehhez viszont valóban nagy erő vagy bölcs felfogás kell.

Festett szőke hajra az vágyik, aki sikeresebb szeretne lenni. Mivel a kisebbségérzetet is képes kompenzálni az angyali szőkeségű hajfürt, ezért szinte a lélegzete is elakad annak a hölgynek, aki először látja saját magát szőkén. Úgy érzi, hogy egy idegen néz vissza rá. S valóban más személy arca látható a fodrászüzlet tükrében. Az, aki már el tudja hinni, hogy képes sikert aratni.

Thinkstock

A festett haj akkor töredezik és válik száraz kóccá, ha olyat akarunk előhozni magunkból, amire nem vagyunk eléggé érettek. A képesség megvan az emberben, hiszen bizonyos mértékben minden egészséges szellemű ember képes mindenre. Még akkor is, ha nem tud róla (esetleg negatív tulajdonság esetében megfelelően uralkodik önmagán). De ahhoz, hogy a képességeket eredményesen használjuk, ismernünk kell önmagunkat, és hinni töretlenül abban, hogy mi sem vagyunk ügyetlenebbek azoknál, akik már előttünk bizonyítottak. A hajfestés bizonyos mértékben jól használható pótcselekvés. S ha tudatosítjuk, hogy mi késztet hajszínünk megváltoztatására, akár a személyiségünkben is megújulhatunk.

A haj és a szőrzet hívatott arra, hogy az érzelmi, ösztönélethez szükséges energia felvételét és leadását biztosítsa. Épp ezért érdemes szót ejteni arról, hogy - különösen az utóbbi évtizedben - miért vált kedvelt divattá a kopaszra borotvált fej. A szőrtelenített helyen kevesebb energiát tudnak felvenni, és ezáltal nem hatnak rájuk olyan mélyen az érzelmek, így védettebbeknek érzik magukat. Véletlenül sem szabad azt hinni, hogy a kopaszra borotvált fejű ember (nem tévesztendő össze a természetes kopaszsággal) nem képes szeretni. Csupán nehezebben befolyásolják döntéseiben az érzelmei.

Thinkstock

Az igazi titkot az ősz haj rejti

Ahogy telnek az évtizedek az ember mögött, egyre több tapasztalatot szerez, melyek kapcsán átalakítja felfogását, életszemléletét. A mákos, szürkésen őszült emberek ezeket a tapasztalatokat keserűséggel élik meg, és az idők folyamán törik a lelkük ereje. Az átélt nehézségekről már a tekintetük is beszámol.
Velük ellentétben a ragyogó, hófehér hajú idősekről tudni lehet, hogy ők az átélt események hatására bölcsebbekké váltak, és lelkük gazdagodott, pedig lehet, hogy sokkal nagyobb megpróbáltatások, sorscsapások érték őket, mint a szürkére őszült társaikat. Nekik öregkorban is csillog a tekintetük, s ha testük fáradt is már, lelkük gazdagságát a hófehér hajuk tükrözi. Az ilyen emberek nem panaszkodnak, és nem is látszik meg tekintetükön, hogy miket éltek át. Titkuk, hogy nem szenvedéssel élték az életüket, akármilyen rögös úton érkeztek az öregkor kapujába.

A szívük is együtt dobban - Így élnek az ikrekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20110727-a-szivuk-is-egyutt-dobban-igy-elnek-az-ikrek.html Amy Winehouse két személyisége - ivott, kábítószerezett, de gyereket akarthttp://www.life.hu/tested-lelked/20110727-amy-winehouse-ket-szemelyisege-ivott-kabitoszerezett-de-gyereket-akart.html Alagút, fény, nyugalom - Ilyen az élet a halál után?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110726-elet-a-halal-utan-alagut-feny-nyugalom-boldogsag.html A megfelelési vágy hajszolta halálba Amy Winehouse-thttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110725-amy-winehouse-halala-szammisztikai-elemzese.html Amilyen a frizurád, olyan a természeted - Ilyenek a barna hajú nőkhttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110722-amilyen-a-frizurad-olyan-a-termeszeted-ilyenek-a-barna.html Nagy meglepetéseket tartogat az élet Liptai Claudiának! - Számmisztikai elemzéshttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110715-nagy-meglepeteseket-tartogat-az-elet-liptai-claudianak-szammisztikai-elemzes.html Amilyen a frizurád, olyan a természeted! - Ilyenek a szőke nőkhttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110715-amilyen-a-frizurad-olyan-a-termeszeted-ilyenek-a-szoke.html Szerencsét vagy megpróbáltatásokat hoz Beckhamék kislányának a bűvös hetes szám?http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110713-a-hetes-szam-buvoleteben-harper-seven-beckham-szemelyes-horoszkopja.html Amilyen a frizurád, olyan a természeted! - A vörös démonokhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110707-amilyen-a-frizurad-olyan-a-termeszeted-a-voros-demonok.html
hajszemélyiségezotériafrizurahajszínhajfestékhajfestésvágyak