Az, hogy mikor születtél, nagyban meghatározza az emberi kapcsolataidat. Ahogy szerelmi életedre, munkakapcsolataidra vagy a barátságokra, ugyanúgy a családi életedre is hat. A Life.hu anyák napi horoszkópjából megtudhatod, hogyan állod meg a helyed szülőként, mik az erősségeid és a gyenge pontjaid!

Kos

Ahogy az élet minden területén, a családban is törekszel a vezető szerepre. A gyermekeid rendkívül energikusnak, bátornak és határozottnak tartanak, könnyen a példaképükké válhatsz. Tény, hogy olykor kicsúszhatnak a szádon olyan mondatok, amikkel a kicsik lelkébe gázolhatsz, ezért később bűntudatot érezhetsz. A másik, ami miatt összezördülhettek, az az, hogy túlzottan beleszólsz az életükbe és hajlamos lehetsz uralkodni felettük. Szerencsére azonban nem az ilyen helyzetek vannak többségben: a te családodban mindig zajlik az élet, melletted senki nem unatkozik. A gyerekeknek tetszik, hogy a véleményedet sosem rejted véka alá, és ha kell, körmöd szakadtáig küzdesz értük. Aktív életvitelednek és fáradhatatlanságodnak köszönhetően akkor is fiatalosnak fognak látni, amikor az idő eljár feletted!

Bika

Nagy gondot fordítasz arra, hogy mindent megadj a gyerekeknek ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, ezért szívesen babusgatod, kényezteted őket. Rendkívül türelmes vagy, ami igazán fontos tulajdonság. Gyakorlatias vagy - ezt egyesek félreértelmezhetik, és földhözragadtnak titulálhatnak -, így ritkán esel pánikba, és szereted, ha előre tervezhetsz. A váratlan eseményekért nem rajongsz, de próbálsz maximálisan alkalmazkodni azokhoz, így általában remekül veszed a szülői teendőkkel járó akadályokat. Az egyik gyenge pontod az, hogy nem tudsz nemet mondani, vagy ha mégis megteszed, egy kis hízelgéssel rá lehet venni arra, hogy megváltoztasd a döntésedet. A gyerekeid tudják, hogy számíthatnak rád, megtanulják tőled, hogy mennyire fontosak a belső értékek és a kitartás.

Ikrek

Szinte mindegy, hogy mennyi idős a gyereked, remekül szót értetek, és ha a helyzet úgy kívánja, még a bohóckodástól sem riadsz vissza. Nagyon helyesen teszed, hogy a kicsiket mindig szóra bírod, és arra buzdítod őket, hogy megosszák veled, ha valami bántja őket. A kommunikáció az erősséged, ám arra vigyázz, hogy ne töprengj túl sokat az elhangzottakon, mert olykor hajlamos vagy ezt-azt "bemagyarázni" magadnak, pedig megspórolhatnád a fölösleges bonyodalmakat. A gyerekek igen szórakoztatónak tartanak, nekik még az is tetszik, hogy sokszor száz dolgot csinálsz egyszerre, és hogy be nem áll a szád. Azt azért a közös mulatozás közepette se feledd, hogy - főleg kisebb korban - fontos a következetesség és a megszokott rutin, aminek betartása nagyobb erőfeszítésedbe kerülhet.

Rák

Aranyérmes szülő válhat belőled. Úgy is mondhatnánk, hogy te vagy a gyerekek álma: gondoskodó, érzékeny, együttérző és türelmes. Számodra az önkifejezés egyik legjobb módja a családalapítás, minden pillanatban arra figyelsz, mire van szüksége a szeretteidnek. Ami tőled telik, azt megadod a számodra fontos embereknek, így nemcsak szülőként, de társként is rendkívül jól helyt tudsz állni. Amire érdemes odafigyelned, az az, hogy ne telepedj rá túlságosan a családtagjaidra, hagyd, hogy idővel a gyerekek is megkezdjék a szárnypróbálgatásaikat, majd ha eljön az ideje, kirepüljenek. Próbáld megtalálni az arany középutat a gondoskodás terén is, a Rák-szülöttek gyakran "túlszeretik" a hozzájuk közel állókat. Ha a gyerekek éreztetik veled, hogy "sok a jóból", ne vonulj vissza sértődötten: fogadd el, hogy ez az élet rendje, és nem kell mindig fogni azok kezét, akiket szeretünk!

Oroszlán

Rendkívül szenvedélyes vagy, az érzelmeidet szinte soha nem kendőzöd el, ebből adódóan pedig olykor az indulataidnak sem tudsz parancsolni. A gyerekek könnyen kiismernek és szinte a nézésedből tudják, hogy milyen hangulatban vagy. Magadban hordozod a családi tűzhely melegét. Akit a szívedbe zársz, azzal rendkívül nagylelkű vagy, lehetőségeidhez képest igyekszel mindig nagy meglepetésekkel előrukkolni és látványos ajándékokkal kedveskedni kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Olykor megfeledkezel róla, hogy a szeretetet nemcsak drága holmikkal lehet kifejezni, ezért hajlamos vagy túlzásokba esni. Fontosnak tartod, hogy a családtagjaid értékeljék mindazt, amit értük teszel - ha ez elmarad, úgy érzed, alaposan a lelkedbe gázoltak. Ha ki kell állnod a szeretteidért, nem ismersz határokat, képes vagy a végsőkig elmenni, az sem tart vissza, ha ezzel megbántasz másokat. Hogy gyerekeid érdekeit képviseld, akár a tanáraikkal vagy mások szüleivel is szembeszállsz.

Szűz

Ahogy az élet más területein, úgy otthon is fontosnak tartod az átláthatóságot, a következetességet, a rendet. Kritikusan szemléled még azokat is, akik a legközelebb állnak hozzád, így ritkán vádolhatnak elfogultsággal. Néha talán túl őszinte vagy, és szavaiddal, kritikus meglátásaiddal megbántasz másokat. Ez különösen a gyerekeidnek eshet rosszul, akik bizonyára igyekeznek a kedvedben járni és jól teljesíteni. Jól tennéd, ha időnként átgondolnád, nem tetted-e túl magasra a mércét; így megspórolhatnál néhány kellemetlen pillanatot. Próbálj kicsit lazább lenni - a gyerekekkel nehezen értesz szót, ha mindig a szabályok betartására ügyelsz és mereven gondolkodsz! Erősséged, hogy gyakorlatiasan közelíted meg a dolgokat, kiváló a szervezőkészséged és ha valaki bajba kerül, annak szívesen segítesz. A legapróbb részletekre is adsz, így otthonod szinte mindig rendes és tiszta.

Mérleg

Mérleg jegyű szülőként te vagy a család diplomatája. Mindig igyekszel összehangolni az igényeket, nem szeretnéd, ha bárki rosszul érezné magát. Lételemed, hogy békét, harmóniát és szépséget teremts. Folyton a körülötted lévők kedvét lesed, senkit sem akarsz megbántani vagy rossz fényben feltüntetni. Maximálisan lojális vagy, kerülöd a konfliktusokat, emiatt olykor határozatlannak tűnhetsz. Pedig mindig pontosan tudod, mit akarsz, sőt, ha igazságtalanság ér, még vitába is szállsz másokkal. Kettős természeted miatt nehezen viseled az egyedüllétet, a magányt. Mindened a család és a barátok, nyüzsgő társasági élet jellemző az otthonodra. Személyiséged megnyerő és együttműködő, emiatt sokan keresik a társaságodat. Jó humoroddal, kreatív ötleteiddel és művészi beállítottságoddal színesebbé teszed a hétköznapokat!

Skorpió

A Skorpió-szülő hatalmas lelki erővel bír, mélyérzésű és szélsőséges. Egyfelől vonzzák a kihívások, másrészről biztonságra, rendszerességre törekszik. Általában képes vagy uralkodni az érzelmeiden, emiatt mások szemében már-már ridegnek tűnhetsz, pedig a kemény "páncélod" mögött hatalmas lélek lakozik. Rögtön megérzed, ha családtagjaid bajba kerülnek vagy problémákkal küszködnek, és máris a segítségükre sietsz. Tekinteted igéző és átható, egyetlen pillantásba képes vagy belesűríteni a legszélsőségesebb érzelmeket, gondolatokat. Ritkán emeled fel a hangodat, de ha elveszíted a fejed, kikelsz magadból. Könnyen befolyásod alá vonsz másokat, így családtagjaidra is nagy hatást gyakorolsz. Ha egy titkot ki akarsz deríteni, akkor bizony nincs menekvés, addig nem nyugszol, míg választ nem kapsz a kérdéseidre. Leleményes és szenvedélyes vagy, a középszerűségtől egyenesen irtózol. Gyerekeiddel baráti viszonyra törekszel, szívesen válsz a szövetségesükké.

Nyilas

A tüzes Nyilas szülőként nem a legkövetkezetesebb, ám annál szórakoztatóbb és nyitottabb. Szeretsz lelkizni és filozofálni, lételemed a nagy kérdések megválaszolása és a tanítás. Barátságos és játékos természetednek köszönhetően a gyerekekkel könnyen szót értesz. A kisebbekre egyenrangú félként tekintesz, szinte ugyanannyi szabad teret biztosítasz számukra, mint magadnak. Optimizmusod ösztönző, remek humorérzéked garantált gondűző. Családtagjaidat lelkesen bátorítod álmaik megvalósításában, de ha valami nem tetszik, azt sem rejted véka alá. Bár érzékeny és érzelmes típus vagy, legtöbbször nehezen tudod kimutatni az érzéseidet. Környezetedre igényes vagy, a rendetlenség meglehetősen idegesít. A legtöbb Nyilas nem tartozik a legjobb szakácsok közé, de azért feltalálja magát a konyhában. Kiváló házigazda vagy, a vendégek mindig otthonosan érzik magukat nálad. Ha dühös vagy, humorod bántó lehet, cinikus megjegyzéseidet pedig nehezen tartod magadban. Szerencsére könnyen túlteszed magad az összezördüléseken, nem is érted, mások miért rágódnak annyit a korábbi sérelmeken.

Bak

A Bak az egyik legkomolyabb, legszigorúbb és legkövetkezetesebb szülő, aki önfeledt játék helyett szívesebben tanul vagy barkácsol a gyerekekkel. Anyaként inkább atyáskodó, realista és praktikus gondolkodású vagy. Rendet, fegyelmet, kiszámíthatóságot, elköteleződést, szolgálatkészséget és kitartást vársz el a családtagjaidtól, ahogyan magadtól is. Törekszel a kötött napirendre, amiben nincs helye felesleges időpazarlásnak, láblógatásnak. Teljesítményorientált vagy, ezért fontos számodra a társadalmi ranglétrán elfoglalt szerep, a megbecsülés. Az elismerés és néhány dicsérő szó mindig megdobogtatja a szívedet, gyerekeidet tiszteletadásra és udvariasságra neveled. Otthonodban mindennek megvan a helye, katonás rendben sorakoznak a ruhák, a könyvek, a dísztárgyak. Lételemed a környezettudatosság, a minél kevesebb pazarlással, ám annál nagyobb gyakorlati haszonnal járó életvitel, amit próbálsz a gyerekeknek is átadni.

Vízöntő

Egy Vízöntő szülőt szinte messziről fel lehet ismerni: extravagánsabban öltözködik, mint a többiek, szabadelvűen gondolkodik, a családnak izgalmas és változatos programokat szervez. Rendkívül fontos számodra a szabadság megteremtése, az összetartás és az ésszerű gondolkodás kialakítása. A szürke hétköznapok és a rutinfeladatok untatnak, mindent megteszel azért, hogy elkerüld a megszokott, monoton tevékenységeket. Szívesen beszélgetsz a gyerekekkel az állatok és a természet védelméről, újító, kreatív ötletekről - ez utóbbiak megvalósításában is szívesen részt vállalsz. Az érzelmi zsarolás nem kenyered, inkább észérvekkel próbálsz nevelni. Fontos számodra, hogy gyerekeid szabad gondolkodású, önálló és egyedi felnőtté cseperedjenek. Imádod a színes és hangos társasági életet, amit családtagjaid nem mindig díjaznak. Ha az élet úgy hozza, gond nélkül váltasz lakóhelyet, de ha nem kell költözni, a lakásodat akkor is szívesen átrendezed, csinosítgatod.

Halak

A Halak szülő megértő, segítőkész, játékos. Senkit nem akarsz birtokolni, viszont bármit megtennél azért, hogy a körülötted élők a lehető legjobban érezzék magukat. Amellett, hogy érzelmi téren sokat adsz szeretteidnek, örömmel teljesíted a gyermekek kívánságait, mindig ugrásra készen állsz, hogy segíthess, ha baj van. A váratlan helyzetekre először rosszul reagálsz, a kezdeti ijedtség után viszont jól alkalmazkodsz az új felálláshoz és elfogadod, ami történt. Gyerekeiddel szemben nem támasztasz kőbe vésett elvárásokat, szigorú, megdönthetetlen követeléseket. Biztonságos, családias otthont teremtesz, néha előfordul, hogy "szalad a lakás", mert "elúszol" a háztartással kapcsolatos teendőkkel. A családtagok önállóságát tiszteletben tartod, hagyod, hogy a maguk útját járják. Határozatlanságod olykor következetlenséggel párosulhat, játékosságod túlzott engedékenységbe csaphat át, emiatt adódhatnak problémák a gyereknevelés során. A túlzott racionalitás rosszul érint, a kritikát sértődötten fogadod, emiatt előfordul, hogy szeretteid akaratlanul megbántanak. Fontos lenne, hogy többet törődj magaddal, és ne az örök szolgálatkészség lebegjen a szemed előtt!

Forrás: AFPKövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


 Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!Horoszkópod elárulja, milyen a hatodik érzékedhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110309-horoszkopod-elarulja-milyen-a-hatodik-erzeked.html Horoszkópod elárulja, mit sportolj!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101014-horoszkopod-elarulja-mit-sportolj.html Horoszkópod elárulja, milyen zenét szeretsz!http://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20101214-zenehoroszkop-csillagjegyek-es-fulbemaszo-dallamok.html Horoszkópod elárulja, mivel gyógyítsd magadhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120202-gyogynoveny-horoszkop.html Te hogyan főzöl? A horoszkópod elárulja!http://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20110117-te-mit-fozol-a-horoszkopod-megmutatja.html