terápia a nap cikke lélek öngyógyítás impulzus illat szín Aura-Soma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Színek, illatok, impulzusok: hinnéd, hogy az öngyógyítás egy járható útja rejlik bennük? Az Aura-Soma terápiás módszer a lelken kívül az érzékeket is megszólítja.

Hogy a színek mennyire hatással vannak az életünkre és a hangulatunkra, azt nap mint nap tapasztaljuk: a színek üzeneteket hoznak-visznek környezetünk és mi magunk között. A sárga erőt ad, a piros inspirál, a zöld bizalommal tölt el, a kék hűsít és megnyugtat. Ő egy kicsit lila, mondjuk elvontabb ismerőseinkre, és való igaz, a lila az intelligencia és a bölcsesség színe. Mindent rózsaszín szemüvegen keresztül néz - állapítjuk meg a szerelmesről, és lám: a rózsaszín a feltétlen szeretet színe. Ne lásd a dolgokat olyan feketén! - figyelmeztetjük borúlátó barátunkat: a fekete minden színt elnyel, így aki feketébe burkolózik, egy idő után elzárja magát a világtól.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az Aura-Soma voltaképpen színterápia - és jóval több is annál. Vicky Wall angol gyógyszerész asszisztens és tisztánlátó alkotta meg 1984-ben a több évezred tapasztalatait egyesítő és máig fejlődő terápiát. Ő hozta létre egy visszatérő álom sugallatára a módszer lelkét, az első 102 darabból álló egyensúly-üveg készletet is. Ezek voltaképpen apró, csecse üvegecskék, mindegyikben kétszínű folyadék: természetes anyagok színezte olajok, gyógynövényekkel. Az egyensúlyüvegek egyesítik a színek, a drágakövek és a növények energiáit: ma már 108 darabos készlet áll rendelkezésre.

Kétféleképpen lehet őket alkalmazni: az első a kevésbé tudatos "szeress bele és vidd magaddal" módszer. Egyszerűen csak ki kell választani - ösztönösen, gondolkodás nélkül - a színpár-üvegekből azt a négyet, amelyek a fantáziánkat megragadták. A másik módszer az Aura-Soma konzultáció, ekkor aktív önvizsgálat folyik egy konzulens segítségével a színválasztásaink mentén. A beszélgetés folyamán felszínre kerülnek azok a sajátos kihívásaink és nehézségeink, melyekkel életünkben meg kell küzdenünk, tisztábban látszanak az élettel szembeni elvárásaink és céljaink, valamint azon erőtartalékaink, melyek segítségünkre lehetnek az akadályok legyőzésében.

Forrás: www.papayablog.com
Forrás: www.papayablog.com

A konzulenstől azonban ne várjunk direkt útmutatást: ő csak támpontokat ad és az értelmezésben segít - az egyensúly megszerzésének útját magunknak kell végigjárni. A színek segítenek meglátni valódi személyiségünket, de mindez mit sem ér, ha nem érzünk felelősséget sorsunk irányítása fölött! Fontos tudni, hogy ez a szelíd - nem külső irányítás, hanem belső választás által mozgatott - gyógymód nem a testi betegségek, hanem a lélek orvossága. Az Aura-Soma az embert körülvevő energiamezőt, az aurát harmonizálja - a módszernek egyébként a népszerű egyensúlyüvegek csak egy részét képezik.

Az egyes egyensúlyüvegek mélyebb jelentését a numerológia, a tarot és a kabbala mellett olyan nagy rendszerek segítenek értelmezni, mint a homeopátia vagy az asztrológia. Minden üveg egy születési sorszámmal, valamint az általa képviselt energiákra vagy születése körülményeire utaló névvel bír. A 84-es üveg neve például: Gyertya a szélben, a 46-osé pedig: A vándor. Az egyensúlyüvegekhez archetipikus történetek kapcsolódnak, melyek szintén mankóul szolgálnak az értelmezéshez.

Hogyan lehet aktiválni az általunk választott üvegekben rejlő energiákat? Az üvegcséket bal kézben tartva összerázzuk, és így kapcsolatba kerülünk azokkal az erőkkel, melyek kiválasztásukkor megszólítottak bennünket. A folyadékot a testünk különböző részeire kell kenni - konkrét helyüket a csakrák és az energiaközpontok határozzák meg -, így fizikai szinten is kifejtik hatásukat a varázslatos kencék. Hogy pontosan hova kell kenni a folyadékot, azt vagy az értékesítő helyen, vagy az Aura-Soma konzultáció során mondják el a terápiás konzulensek.

Forrás: www.aura-soma-boutique.com
Forrás: www.aura-soma-boutique.com

Az Aura-Soma energetizáló hatását az egyensúlyüvegek mellett más, a módszer jegyében fogant termékek révén is meg lehet tapasztalni. Léteznek többek között Aura-Soma ékszerek vagy színesszenciákat rejtő - amúgy színtelen - alkoholos oldatok, melyeket akár permetként, akár a fürdővízbe cseppentve lehet alkalmazni, és izgalmas Pomanderek, melyek 7x7 gyógynövényből készült, gyógyító illatú készítmények. Az érzékeket megszólító színek és illatok azáltal segítenek a problémák megoldásában, hogy utat mutatnak egy tudatosabb élet felé.

Az Aura-Somának létezik egy sajátságos magyar vetülete is. Ezt a fejlődő tudományt Kovács Géza családállító terapeuta és Hermann Éva, a Magyar Aura-Soma® Központ megalapítója és vezetője a családállítás és a színfilozófia ötvözésével egy új terápiás módszerré fejlesztették tovább, mely a ColorGenetics nevet kapta.


Fordított PIN kód a rablók ellen - mi az igazság?http://www.life.hu/tested-lelked/20130825-forditott-pin-kod-a-rablok-ellen-mi-az-igazsag.htmlÍgy jósoltak az ókorbanhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130822-misztikum-es-rejtelyek-igy-josoltak-az-okorban.htmlMegbízható a férfi? Csillagjegye elárulja!http://www.life.hu/tested-lelked/20130822-ezoteria-es-horoszkop-csillagjegye-elarulja-mennyire-megbizhato-a-ferfi.htmlGyerekboszorkányokhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130821-afrika-babonak-hiedelmek-gyilkos-boszorkanyuldozes.htmlAhol érezni a halál szagáthttp://www.life.hu/tested-lelked/20130815-ahol-erezni-a-halal-szagat-a-vilag-legijesztobb-helyei-pragai.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.