párkapcsolat férfi szerelem felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfújtuk a harmincadik gyertyát is a tortán, ezért a kerek történethez már csak egy hozzánk illő partner hiányzik. Csakhogy - számunkra meglepő módon - a harmincas pasik nem a korunkbeli csajokhoz, hanem az alig huszonévesekhez vonzódnak. Te is kíváncsi vagy, miért van ez? Íme, a 4 legfőbb ok, amiért az érett pasik a fiatal csajokra nyomulnak!

Aggódunk a jövőbeli párválasztási esélyeink miatt, ez tény. Pedig ha egy kicsit alaposabban körülnézünk, kiderül, hogy szép számmal akadnak - még vagy már - facér, sármos és aktívan párkereső férfiak a közelünkben. Beléjük botlunk a moziban, kiszúrjuk őket a kávézóban, összefutunk velük az állásinterjún, a plázában és a gyorsétteremben is. Ők azok az érett, harminc körüli, számunkra potenciális férfiak, akik elmondásuk alapján másra sem vágynak, csak egy boldog kapcsolatra, valakire, akivel jó a szex és jókat lehet beszélgetni, és aki amellett, hogy sokat mosolyog, "kívülről" is egyben van.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Mielőtt azonban még belénk hasíthatna a "minket egymásnak teremtettek" érzés, máris hoppon maradunk, ugyanis a kiszemelt pasi többnyire valaki mást választ. A választott konkurens általában nem szebb nálunk, nem jobb, nem is okosabb, "csak" fiatalabb. Kegyetlen csapás ez az önértékelésünkre nézve, így érthető, hogy az efféle csalódások után csak nehezen tudunk magunkhoz térni. Barátnői válságstábot hívunk össze, és kétségbeesetten ismételgetjük ugyanazt az aggasztó kérdést: mivel tud a férfiaknak többet nyújtani egy huszonéves csaj az érett harmincasoknál?
Nehezen kibogozható problémával állunk szemben, de mi azért igyekeztünk a fő okokat csatasorba szedni.

1. Evolúció

A modern kutatási eredmények azt mutatják, hogy a tartós párkapcsolatok zöme a férfiak javára írt, bő 5-6 évnyi korkülönbségre épül. Az evolúció szempontjából nézve ennek egyszerű oka van: az elmúlt évezredekben fajfenntartó érdekeket szolgált, ha a férfiak fiatalabb nőkkel létesítettek kapcsolatot. A nők fiatalsága ugyanis az egészséget, a termékenységet és az erős utódok születését jelezte előre számukra. Ma már persze nem kell az emberi faj túléléséért küzdeniük a férfiaknak, az azonban tény, hogy sokuk a huszonéves nőket még mindig szebbnek ítéli, mint a harmincasokat.

2. Báj

Életkori sajátosság, hogy a huszonéves lányok bőre simább, rugalmasabb, ajkaik pedig teltebbek, mint mondjuk tíz évvel idősebb nőtársaiké. Ráadásul ők még hajlamosak arányosan sokkal többet törődni a külsejükkel is: szexisebben öltöznek, merészebben sminkelnek, "trendibb" cuccokba bújnak, ügyesen megválasztott, figyelemfelkeltő kiegészítőkkel nyűgözik le a környezetüket. A sok odafigyelésről árulkodó, fiatalos külső pedig - ha választás előtt állnak - csábítóbb a pasik számára.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



3. Ártatlanság

Amit mi érett gondolkodásnak, megfontoltságnak és tapasztalatnak nevezünk, a férfiak szemében akár konzervativizmusnak vagy fásultságnak is tűnhet. A fiatal lányok viszont még a pályájuk elején vannak: önfeledten kacarásznak, vidámak, tele vannak optimizmussal és jó adag naivitással. Arról nem is beszélve, hogy hajlamosak őszintén csodálni és felnézni az idősebb, érett férfiakra. Ez az ártatlansággal kevert naivitás pedig több mint gyakran bejön a pasiknak.

4. Potencia

Az ellenkező nemnek nemcsak a hiúságát legyezgeti a fiatal lányok csodálata, de a velük folytatott viszony a férfiasságukra is nagy hatással van. Egy fiatal partner elcsábítása jelzés értékű a haverok, az exfeleség, a munkatársak és persze önmaguk számára is. Azt jelzi, hogy elég belevalóak, erősek, ügyesek, potensek ahhoz, hogy egy fiatalabb nővel járjanak.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Kétségbeejtő élmény, amikor a számunkra potenciálisnak tűnő partnereket sorra csábítják el a nálunk fiatalabb nők. Nem csoda, hogy emiatt sokan aggódni kezdenek, görcsölnek az életkor miatt, és félve, pesszimistán állnak hozzá minden későbbi társkereső manőverhez. Tény és való, hogy a férfiak preferálják a huszonéves lányokat, ez ellen pedig nem sokat tehetünk. Igaz, saját párértékünket növelhetjük azáltal, hogy némiképp merészebben öltözünk, szexisebben viselkedünk, és megpróbálunk kicsit pozitívabban gondolkodni, magabiztosabban mozogni a hétköznapokban. Ennek ellenére érdemes észben tartani: igenis vannak férfiak, akik kifejezetten a harmincas csajok társaságát keresik. Épp ezért fontos, hogy ne engedjük, hogy a visszatérő kudarcélmények elvegyék a kedvünket a későbbi társkereséstől, és hogy az aktív, laza hozzáállásunk helyére egy sértődött és zárkózott attitűd lépjen.

Franco Marco: Fiatalság, boldogság

Károly 36 éves. Vállalkozik néhány éve. Ezt is, azt is. Verejtékkel összerakosgatott pénzéből eddig BMW gépkocsira, zuglói ház földszinti lakására és egy kifejezetten kis méretű tiszalöki nyaralóra futotta. Károly boldog ember. Főleg azóta, amióta alig használt feleségét - négy éve házasodtak, komoly örömködés közepette - pár hete jelentősen fiatalabbra cserélte. A korábbi asszonnyal sok baja volt, "motorhiba, alvázprobléma, meg a festés is lekopott eléggé", nem érte meg a karbantartás - mondogatta. A nőt kidobta végül, ő pedig beszerezett egy sokkal fiatalabb nőstényt, Rékát. Az ifjú hölgyet felturbózott változatban, full extrákkal vitte haza. Hasít is a csaj azóta rendesen.Tolja, húzza, teszi, veszi, költi, nézi, köpi, nyeli. Szó nélkül. Csak néha vigyorog idiótán. Így élnek ők csendesen, figyelembe véve az evolúció, a báj, az ártatlanság, és a potencia determinálta követelményeket. Még valami. Réka azt kérte valamelyik nap Károlytól, hogy ha majd meghal, a szilikonját is temessék mellé, mert azt olvasta valahol, hogy később ennek alapján bárkit azonosítani lehet. Releváns kérés. De akkor sincs baj, véletlenül elfelejtik elföldelni a műcicit. Akkor marad a hagyományos módszer. Név a fejfán. Talán arról is felismerik. Még őt is.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, illetve több extra információt szeretnél kapni Marcótól, akkor iratkozz fel a Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre itt a Life.hu oldalán válaszol! Barátkozz Marcóval a Facebookon és az Iwiwen is!

Tippünk: Randizz az interneten!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.