Nem számít, hogy Edward- vagy Jacob-rajongó vagy-e, a Twilightból hasznos dolgokat tanulhatsz a szenvedélyről és a szerelemről is. Íme 10 tanulságos lecke az Alkonyat című filmből, amelyek megfogadásával vagy épp elkerülésével jobbá teheted a párkapcsolatodat.

1. Válassz pozitív gondolkodású pasit

Ha valakinek alkalmanként rossz kedve van, az természetesen megbocsátható, de inkább olyasvalakit válassz partnerednek, aki az élet napos oldalán jár, és lehetőleg örök optimista. A túlzott mélabú nem egészséges. A hirtelen ok nélküli hangulatváltozások pedig akár későbbi erőszakos tetteket is szülhetnek.

A kutatások szerint a legelégedettebb párok azok, akiknek mindkét tagja pozitív gondolkodású. Ahhoz, hogy el tudd dönteni, az aktuális rosszkedvnek van-e igazi oka, vagy ez csupán része a választott pasi személyiségének, kérdezd meg a partnered, hogy hogyan kezeld a hangulatingadozásait. Az is jó megoldás lehet, ha egyszerűen magára hagyod fél órára.

Forrás: AFP/Photo12

2. Ne értékeld túl a másikat

Bella Edward iránti szerelme már-már beteges imádat. Amikor szeretünk valakit, akkor magunkat is becsüljük annyira, hogy nem követjük el azt a hibát, hogy a kelleténél jóval túlértékeljük a másikat. Ne feledd: akkor működik jól egy kapcsolat, ha mindkét fél tisztában van a saját értékeivel, és nem isteníti a másikat túlságosan. Ha valamelyikőtök megszállottja a másiknak, akkor ideje átgondolnod a kapcsolatotokat.

3. Alkalmazkodj, de légy körültekintő

A vámpíroknak különös életvezetésük van: vért isznak, nem mehetnek a napra, éjjel ébren vannak. Bella úgy dönt, hogy maximálisan alkalmazkodik a Cullen család életéhez, de ez nem jelenti azt, hogy a párkapcsolatodban neked is minden körülmény között feltétel nélkül így kell tenned.

Egy egészséges férfi-nő viszonyban jó, ha tisztázzátok, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket el tudsz viselni a pasidtól, és melyek azok, amelyeket nem. Ne fojtsd el magadban, ami bánt, hanem a megfelelő alkalommal beszéld meg a másikkal. Tölts minél több időt a partnereddel, hogy megismerd a jó és rossz tulajdonságait is.

Forrás: Pro Video

4. Ébreszd szerelmesen

Edward nagyon szerelmes Bellába. Gyakran tűnik fel a lány ablakpárkányánál, hogy nézze, miközben alszik. Ez nagyon kedves tőle, de a pasid valószínűleg többre vágyik annál, hogy lovagiasan imádhasson és csodálhasson. Váltsd valóra az álmait!

Ébreszd orális szexszel, ugyanis egy friss kutatás szerint a férfiak leginkább ezzel szeretik kezdeni a napot, mert a tesztoszteronszintjük reggel 7 és 8 óra között a legmagasabb. Ha igazán le akarod venni a lábáról a férfit, akkor szex után készíts neki villásreggelit, és vidd az ágyba!

Ne hagyd ki a reggeli szexet! Öt érv szól mellette:
A reggeli szex hatásosabb és élvezetesebb, mint egy ölelés, egy forró zuhany, vagy egy isteni habos kávé együtt. Miért? A Life.hu korábban összegyűjtötte az öt legjobb érvet a reggeli szeretkezés mellett.

5. Kell egy kis versenyszellem

Hányszor harcolt Edward és Jacob Bella szerelméért? Meg sem tudjuk számolni. A féltékenység könnyen romboló erővé válhat egy párkapcsolatban, ám kis mértékben egészséges. Természetesen senki sem vágyik olyan jelenetekre, amely tönkreteszi és megmérgezi a viszonyát, de az kifejezetten jót tesz, ha a másik fél úgy érzi, rajta kívül még másoknak is kellenél, és nem csak ő van versenyben. Ez állandó készenlétre ösztönzi a pasit - persze csak addig, amíg a flörtölésed csak egy ártatlan játékot takar. 

Forrás: AFP/Photo12

6. Csábíts a szemeiddel!

Edward briliánsan kommunikál a szemével, már egy pillantása is azt sugallja: "akarlak téged". Nem árt, ha te is begyakorlod ezt a nézést, amiből azonnal tudja a partnered, hogy mennyire kívánod őt.

Az MRI-vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy a szemkontaktus stimulálja az agyban az érzelmi központot. A kutatásokból az is kiderült, hogy nem romantikus szituációban átlagosan 1,8 másodpercre hunyjuk le a szemünket, míg romantikus helyzetben 2-3 másodpercig is csukva van a szemünk. Ha legközelebb flörtbe bonyolódsz, néhány másodpercig tartsd zárva a szemed, majd nyisd ki, és néhány perc múlva újra nézz rá a kiszemelt pasira. Az esetek 99 százalékában a másik is téged fog bámulni, és ha működik köztetek a kémia, akkor a következő pillanatban már az is lehet, hogy kedélyesen fogtok beszélgetni.  

Forrás: AFP/Photo12

7.  Kerülj közelebb a családjához!

Bella barátkozik Edward családjával, és végül együtt mentik majd meg őket. Felejtsd el a gonosz anyós sztereotípiát, és te is kerülj közelebb a pasid édesanyjához, édesapjához! Fontos, hogy megismerd a szűk környezetét, mert akkor róla is többet tudhatsz meg.

A család az elsődleges szocializációs közeg, ahol megtanuljuk, hogyan viselkedjünk az intim kapcsolatainkban. Ha megkedvelnek, akkor rájuk is számíthatsz, ha gondod van. Az is előfordulhat, hogy egy vita esetén az anyja a te oldaladon áll majd. Ha félsz a találkozástól, akkor tedd meg te az első lépéseket, hívd meg őket! Ajánld fel, hogy főzöl a szüleinek egy finom vacsorát, vagy hívd el a testvérét ebédre a kedvenc éttermedbe!

Forrás: Pro Video

8. Maradj titokzatos!

Edward olvas az emberek gondolataiban, de valami miatt Bella fejében nem tud, ettől a lány még érdekesebb számára. Te se légy nyitott könyv a partnered előtt. A titokzatosság érdekessé varázsolja a nőt, a titkok erősítik a romantikus érzelmeket, a kíváncsiság pedig emeli a dopaminszintet az agyban. Azt ugye mondani se kell, hogy a volt kapcsolataidról tilos beszélned, kivéve akkor, ha már jó ideje együtt vagytok, és a másik kifejezetten kíváncsi rájuk.

Forrás: Pro Video

9. Engedd, hogy segítsen!

Amikor Bellát megharapja egy vámpír, Edward gondolkodás nélkül kiszívja a mérgezett vért belőle. Mindenki szeretné, ha a pasija gyors reflexekkel és odaadással lenne megáldva. Nem arról van szó, hogy 100 százalékosan felejtsd el a feminista oldalad, de még a tökéletesen független nők is támaszkodhatnak néha a férfiakra.

A pasik egyébként is nagyon szeretik fontosnak érezni magukat. Biztos vannak olyan dolgok, amelyekben ő jobb és ügyesebb, mint te, azokat bátran bízd rá. Az biztos, hogy mindketten tanulhattok valamit a másiktól. Különben is, ha időről időre engeded, hogy valaki vigyázzon rád, az nagyon szexi tud lenni.

10. Vonzanak a rosszfiúk? 9 ok, hogy inkább egy jófiúhoz menj hozzá

Amikor párt keres, minden lány olyan férfira vágyik, aki tudja, hogyan kell bánni a nőkkel, és nemcsak szeretni, de tisztelni is tudja őket. Erről pedig igen sokat elárul az, hogy az illető férfinak milyen kapcsolata volt, illetve van a saját édesanyjával. Noha fiatalon sok nő esik abba a csapdádba, hogy enged egy rosszfiú csábításának, hiszen mellette nem lesz híján a kalandnak és szenvedélynek, ám amikor már esküvőről van szó, a legtöbbeknél inkább a biztonság számít. Hogy miért válaszd inkább anyuci kicsi fiát, arról itt írtunk korábban.