egyéjszakás szex kaland idegen egyéjszakás kaland párkapcsolat szex szexualitás Győri Szilvia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is keveredtél már egyéjszakás kalandba, amit utána megbántál, vagy épp az ellenkezője történt: az volt életed egyik legjobban sikerült estéje, amire mindig emlékezni fogsz? A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.

Akárhogy érezted magad, ne feledd, hogy az egyestés szexnek is vannak veszélyei, ezért ügyelned kell a biztonságos védekezésre és érzelmeid kordában tartására. A Life.hu összegyűjtötte neked a 10 legfontosabb aranyszabályt, ami egy ilyen éjszakára vonatkozik.

Thinkstock
Thinkstock

1. Kommunikálj nyíltan!

Mindig jelezd egyértelműen a partnered felé, hogy az összebújás csak egy éjszakára érvényes. Fektesd le előre a játékszabályokat, és csak akkor menj bele ebbe a szituációba, ha legalább közel biztos vagy abban, hogy mindketten csak szexet akartok a másiktól, és egyikőtök sem tervez ennél többet. Az egyéjszakás kalandoknál is lényeges szerepet játszik a kommunikáció. Nyugodtan vezesd rá a pasit, hogy mi esik jól neked, és nem feltétlen kell azon erőlködnöd, hogy tökéletesen felkészültnek lásson, hisz ennél sokkal fontosabb, hogy kölcsönösen örömet szerezzetek egymásnak. Soha ne tegyél olyan dolgokat, amiket nem igazán szeretnél, és bármikor nemet mondhatsz egy számodra kényelmetlen kérésre.

2. Szabadulj meg a bűntudattól!

Ha már megtörtént a dolog, ne vádold magad és felejtsd el a szégyenérzetet. Nincs abban semmi kivetnivaló, ha pusztán élvezed a szexet, és nem kell az élményt olyan barátnőkkel, családtagokkal megosztanod, akik pálcát törnek feletted. Semmi szükség arra, hogy bárki kioktasson az erkölcsösségről, vagy számon kérje tőled, hogy milyen feslett nőszemély vagy, ami egyébként nem igaz.

Eszter, egyetemista (24)

"Volt már egyéjszakás afférom, de utólag megbántam a dolgot. Épp akkor szakítottam a pasimmal, ezért regisztráltam egy társkeresőre, majd pár nap múlva megismertem egy srácot, akivel megbeszéltük, hogy csak szexelni fogunk. Nagyon személytelen volt az egész, és nem volt meg benne az az intimitás, amit az ember egy kapcsolatban átélhet. Soha többé nem mennék bele ilyesmibe."

3. Használj óvszert!

Akár egy idegennel, akár egy vonzó ismerőssel bújsz ágyba, soha ne veszítsd el a fejed, és mindig védekezz! Attól még, hogy egyébként más fogamzásgátló eszközt használsz, óvszerrel nemcsak a terhesség, de a nemi úton terjedő betegségek ellen is védekezhetsz. Ha a partnered nem akar magára gumit húzni, jobban jársz, ha lemondasz az alkalmi légyottról, akármilyen izgalmas élményről csúszol le. Az óvszernek ugyanakkor pszichésen is nyugtató hatása van, hisz sokkal jobban fel tudsz szabadulni, ha biztonságban érzed magad.

Thinkstock
Thinkstock

4. Gondolkodj, mielőtt elalszol!

Gondold át: a kaland után együtt alszotok, vagy mindenki térjen nyugovóra a saját fekhelyén? Egy spontán éjszaka után általában nem célszerű forszírozni a közös alvást. Ha te mentél fel a pasihoz, hívj inkább egy taxit, ha pedig ő jött hozzád, jelezd felé kedvesen, de határozottan, hogy nem szeretnéd, ha nálad töltené az éjszakát. Az együtt ébredés kínos szituációkat teremthet, akár kellemetlen magyarázkodásokat vagy illendőségből egy újabb találkozó lefixálását, de az is könnyen előfordulhat, hogy nappali fényben már teljesen másképp látjátok az éjszaka történteket.

Nimród, PR-menedzser (31)

"Szerintem a szex két ember között nagyon közeli és bizalmas kapcsolatot jelent, ami nem csak szerelemben történhet meg. Férfi és nő között akár egy éjszaka alatt is kialakulhat olyan szellemi-érzelmi viszony, ami elég ahhoz, hogy testileg is megnyíljanak egymás előtt, és kölcsönösen jól érezzék magukat. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a legtökéletesebb akkor lehet egy ilyen történet, ha valamennyire ismerem az illetőt."

5. Jegyzetelj mentálisan!

Ha úgy döntöttél, belevágsz a kalandba, ne feledd, hogy nőként neked is jogod van az orgazmushoz, még akkor is, ha az együttlét csak egy éjszakáról szól! Persze korántsem biztos, hogy ez sikerül, mivel nem ismeritek jól egymást testét, ettől függetlenül lehet törekedni a kölcsönös kielégülésre. Legyél nyitott és érdeklődő, ami természetesen nem jelenti azt, hogy olyasmibe kellene belemenned, amit egyáltalán nem szeretnél kipróbálni (pl. anális közösülés, szado-mazo szex).

6. Ne szövögess terveket!

"A nőknek alapvetően fontosabbak az emóciók, ezzel szemben a férfiak inkább képesek az érzelmi kötődés nélküli szexre, mert a hagyományos nevelés alapvetően ilyen mintákat állított eléjük, és nem igazán fejlesztette érzelmi kultúrájukat" - vélekedik Győri Szilvia, szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus. Ezért egy alkalmi összebújástól nem érdemes tartós viszonyt remélned, bár léteznek kivételek, de a legtöbb egyéjszakás kalandból nem alakul ki komoly párkapcsolat. Így jobban teszed, ha elvárásaidat mindig ellenőrzés alatt tartod, ezáltal elkerülheted az esetleges csalódásokat. A görcsölés helyett engedd el magad, élvezd ki a szex minden percét, és töltődj fel új energiákkal.

Depressziót okozhat az egyéjszakás kaland?

7. Légy óvatos!

Alkalmi partnereddel ne cserélj mobilszámot, vagy ha mégis, felesleges ígéreteket várnod, hogy majd felhív, de te se fogadkozz, hogy keresni fogod őt. Ez csak egy plusz nyomás mindkét félen, és tartsd észben, hogy az egyéjszakás kapcsolat csak egy éjszakára szól. Ha úgy érzed, hogy valóban nincs több az egészben, vágj el minden szálat, és a pasit ne jelöld be ismerősnek a közösségi oldalakon. Ne készíts videókat vagy fotókat szex közben vagy előtte/utána, és arra is ügyelj, hogy titokban ne menjen a kamerája vagy ne villanjon a vakuja, mert a kompromittáló képek miatt kínos szituációkba kerülhetsz!

Thinkstock
Thinkstock

8. Kezeld helyén a szituációt!

A nőknek az érzelmekből kifolyólag sokkal megfontoltabban kell kezelni a spontán légyottokat, amihez többek között bizonyos fokú intelligencia is szükséges. Ha sikerül magadban helyretenni, hogy miről szól ez az egy éjszaka, érzelmileg sem sérülsz, nem fogsz csalódni, és lelkiismereti kérdést sem kreálsz belőle, mindössze elraktározod a kellemes élményt.

9. Maradj józan!

Annyit sose igyál, hogy teljesen elveszítsd az önkontrollt. Sok alkalmi kalandot egy buli előtti féktelen iszogatás előz meg, amikor oldódnak a gátlások, és az alkohol mámorában te is csábító istennőnek érezheted magad. Mindig tudd, hol a határ, mert részegen olyan dolgokat is elkövethetsz, amiket később megbánhatsz, illetve hosszú távon komoly következményei lehetnek. Szóval egy-két pohár pezsgő teljesen rendben van, de egy egész üvegre igazán nincs szükséged.

Túlélési taktikák szakítás után

10. Külföldön is légy óvatos!





Fotó: Julian Laidig
Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!



Szextipp éjszakára: Pólószex a zuhany alatthttp://www.life.hu/szeress/20120626-poloszex-a-zuhany-alatt-forro-szextipp-ejszakara-18.htmlSztárok, akiknek a durva szex lett a vesztük (18+)http://www.life.hu/szeress/20131026-david-carradine-nelson-rockefeller-kiraly-tamas-james-donald-mcconaughey-sztarok.htmlEzért játsszák meg a pasik az orgazmust! (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120309-szex-szerelem-parkapcsolat-ezert-jatsszak-meg-a-pasik-az.htmlPasivélemény: A nők provokálják ki a füttyögésthttp://www.life.hu/szeress/20131024-pasivelemeny-tenyleg-csak-a-jo-nok-utan-futtyognek-a-ferfiak.htmlPasit szeretnél? Viselj pirosat!http://www.life.hu/szeress/20131025-egy-felmeres-szerint-az-elso-randin-piros-ruhat-viselo-nok.htmlCsak a jó nők után füttyögnek a férfiak?http://www.life.hu/szeress/20131022-hannah-price-fotosorozata-a-zaklatoirol-atrocitasokrol-futtyogokrol-galeria-a-the.html3+1 tény, amit tudni akartál a leszbikusságrólhttp://www.life.hu/szeress/20131022-homoszexualitas-leszbi-3-aranyszabaly-amit-tudni-akartal-a-leszbikkussagrol.htmlA hét szexpóza: érzéki kapocs (18+)http://www.life.hu/szeress/20131023-a-het-szexpoza-erzeki-kapocs-18.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.