Az indiai kormány hírek szerint megvásárolta azokat az árverésre váró leveleket, amelyek részletekkel szolgálnak Mahátma Gandhi, az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakja és egy német építész, Hermann Kallenbach szoros barátságáról, állítólagos homoszexuális kapcsolatáról.

A levelek a Sotheby's aukciós háznál kerültek volna kalapács alá kedden, a Press Trust of India hírügynökség azonban megtudta: az újdelhi kulturális tárca rábólintott arra, hogy a katalógusban szereplő árnál magasabb áron megvásárolta a dokumentumokat, amelyek értékét 750 ezer és 1,1 millió dollár közötti összegre taksáltak.

Gudzsarát indiai államban - Gandhi szűkebb hazájában - tavaly betiltották Joseph Lelyveld Pulitzer-díjas író könyvét, miután ismertté vált, hogy a szerző azt sugallja: az erőszakmentességet hirdető spirituális vezető és az építész szexuális kapcsolatot is folytatott egymással.

http://en.wikipedia.org

Az iratok közül viszonylag kevés származik magától az indiai vezetőtől, ennek ellenére a családtagjaitól, barátaitól, ismerőseitől és Kallenbachtól visszamaradt anyagok összességében kulcsfontosságú forrásként szolgálnak a huszadik század egyik legkiemelkedőbb történelmi személyiségének életrajzához.

"A dokumentumok zöme korábban ismeretlen volt" - jelentette ki korábban Gabriel Heaton, a Sotheby's könyv- és kéziratszakértője. Gandhi több mint húsz évig élt Dél-Afrikában, ahol jogászként dolgozott. Az ott töltött évek nagy hatással voltak gondolkodásmódjára és erőszakmentes filozófiai rendszerének megalkotására. A német származású zsidó építészre, Kallenbachra mély benyomást tett Gandhi felfogása, és életre szóló barátságot kötöttek egymással."Számos levél szól barátságuk jelentőségéről" - közölte Heaton.

Forrás: MTI

George Clooney végre tisztázta a homoszexualitásával kapcsolatos pletykákathttp://www.life.hu/legykepben/20120302-george-clooney-vegre-tisztazta-a-homoszexualitasaval-kapcsolatos-pletykakat.html A harmadik nem - Homoszexualitás régen és mosthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110708-a-homoszexualitas-tortenete.html