párkapcsolat szex férfi szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A feng shui segítségével bevonzhatod az életedbe a pénzt, feljebb léphetsz a szakmai ranglétrán, vagy  megőrizheted az egészségedet. Sőt, ha a szexuális életed nem olyan, amilyennek szeretnéd, az ősi kínai térrendezéssel ismét felforrósíthatod! Lássuk, hogyan.

A szerelemsarok

Ha hiányzik az "energia" a szexuális életedből, jó, ha tudod, hogy a szerelemnek, a párkapcsolatnak és az erotikának is van egy területe az otthonodban a feng shui szerint. A bagua-térképet nézve ez a lakásod délnyugati része, vagy a bejárattól legtávolabbi, jobboldali sarok.

Thinkstock
Thinkstock

Bármelyik iránymutatást is veszed alapul, a szerelmi sarokban legyen mindig rend és tisztaság, hogy a pozitív csí akadálytalanul áramolhasson, a negatív energia pedig kiszoruljon. A legjobb, ha itt rendezed be a hálószobádat, de ha erre a lakásod elrendezése miatt nincs mód, akkor is használj boldogságra, párkapcsolatra és szerelemre utaló, azt élénkítő dekorációt - például képeket, dísztárgyakat, növényeket, kristályokat, és alkalmazd az életterülethez tartozó, elsősorban a föld, másodsorban a tűz elemmel harmonizáló színeket, mintákat, formákat és anyagokat.

Ágyba való árnyalatok

Talán elsőre meglepő, de a szexuális életedet nem a piros, rózsaszín, bordó vagy a vörös árnyalatok pezsdítik fel a legjobban. Bár ezek a tüzes színek valóban forró hangulatot varázsolhatnak a környezetedbe, csak kiegészítőnek, dekorációnak használd őket. A földszínek - úgymint pl. a barna, a bézs, a drapp, az okker, a homokszín - legyenek inkább a dominánsak.

Különleges formák, puha anyagok

Ami a szerelemsarok vagy a hálószoba berendezését illeti, nagyon fontos, hogy milyen anyagokat és formákat használsz! A föld elemmel elsősorban a kövek, díszkövek, a féldrágakövek, a homok, vagy a (kvarchomokból fújt) üveg harmonizál. A szexuális energiákat szintén vonzó tűzelem is remek vágykeltő: díszítsd a helyiséget gyertyákkal, mécsesekkel vagy más hangulatfényekkel. A kapcsolat területén puha, barátságos, "ölelni való", melegséget sugárzó lakástextileket, szöveteket szerezz be.

Thinkstock
Thinkstock

Izgató illatok

Nem mindegy az sem, hogy milyen illatok fogadnak, amikor beléptek a hálószobába! A feng shui szerint a fahéj, a vanília és a kakaó zamata és illata a legerősebb afrodiziákumként ható aroma, ezért használj ilyen mécseseket, füstölőket, illatosítókat vagy légfrissítőket. Vigyázz, ne vidd túlzásba, az émelyítő szagok egyáltalán nem izgatóak! A rózsa illata is vágyfokozó lehet, az éjjeli szekrényekre tegyél egy-egy kistálat friss rózsaszirmokkal, a hatás garantált!

Dekoráció - csak duóban!

Mivel a szeretkezés is egy párról szól, így a kiegészítőknek, díszeknek is kettesben kell lenniük! Ékesítsd például a hálószobádat két darumadárral, két delfinnel, két mandarinrécével vagy két teknőssel, amelyek a feng shui szerint különösen jó szerelmi jelképek. Gyertyatartóból, mécsesekből, kislámpából vagy virágokból is mindig párosan tarts ebben a lakrészben. Az egymást kiegészítő, egymásba folyó vagy fonódó szimbólumok, mint a jin és jang is éppen idevaló. Az emberekről készült fotókon, festményeken vagy más alkotásokon se legyenek szinglik, hanem boldog párok szerepeljenek rajtuk. A szüleid vagy a párod szüleinek, nagyszüleinek esküvői fotója azonban nem a hálószobátokba való, hiszen a "felmenők" figyelő tekintete aligha tüzeli fel a vágyat!

Vágyfokozó virágok

A feng shui nem ajánlja a száraz, a vágott vagy a művirágokat, de a párkapcsolati sarokban különösen fontos, hogy megfelelő növények zöldelljenek. A szexet és a szerelmet a hibiszkusz, a liliom, az encián és a szegfűfélék keltik életre, hiszen ezek a virágok valósággal megsokszorozzák a csít, a pozitív energiát. A korallvirág, a ciklámen vagy az ibolya is remek döntés lehet, a lényeg, hogy párosával tartsd őket, legyenek mindig egészségesek és üdén zöldelljenek, a földjük pedig mindig tápanyagban dús és enyhén nedves legyen. A nyugati világ egyik legfontosabb szerelmi jelképét, a rózsát a feng shui nem kedveli, hiszen a tüskéi és tövisei taszítják a jó energiákat.

Thinkstock
Thinkstock

Fókuszban az ágy!

Nagyon fontos, hogy milyen az ágyad, és hol helyezkedik el a hálóban! A feng shui szerint a túl nagy, hatalmas teret betöltő fekhely megöli az intimitást, ezért egy kényelmes méretű, hagyományos franciaágynál ne válasszatok nagyobbat. Az ágy fejtámlája érjen szorosan a falhoz, de ne úgy helyezzétek el, hogy a lábatok az ajtó felé mutasson, mert az rossz jel! Az ágy mindkét oldala legyen szabadon megközelíthető.

Tüntesd el a kábeleket!

A feng shui szerint a hosszú "csíkok" elvezetik a csít, a pozitív energiát. Ha az ezeréves térrendezés atyjai és anyjai látták volna a modern otthonokban futó kábelkötegeket, valószínűleg a szívükhöz kapnak. Manapság persze nem lehet élni a telefon, a tévé, a számítógép és más elektromos berendezés illetve a zsinórjaik nélkül, a hálószobádból mégis száműzd az árammal működő készülékeket a vezetékeikkel együtt!

Tüntesd el a tükröket!

Egy hatalmas tükörben végignézni, ahogy a pároddal összefonódik a testetek, igazán vérforraló! Mégis a hálószobában különösen meg kell gondolnod, hogy hova és milyen tükröt teszel. A feng shui szerint például könnyen felerősödhet benned a féltékenység érzése, ha az ágyból meg tudod pillantani a tükörképedet, hiszen azt sugallja, hogy van egy harmadik szereplő is a kapcsolatotokban. Ha nem tudsz lemondani a tükörről a hálóban sem, akkor olyan helyre tedd, hogy az ágyból ne lásd benne magad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.