Mutasd az alakod, megmondjuk, melyik testrészedre gerjed a pasi

párkapcsolat szex férfi szerelem test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női test szépségére vonatkozó kérdések már évszázadok óta foglalkoztatják az emberiséget. Most annak jártunk utána, hogy mely testrészek hatnak igazi afrodiziákumként a férfiakra. Bár a pasik sem egyformák, mindenkinek más jön be, vannak olyan fizikai tulajdonságok, amiket a többség nagyon kívánatosnak tart egy nőben. Lássuk a legőszintébb válaszokat!

"Undorítóan kövér vagyok!" - Karcsúság minden áron?

Minden kornak megvolt a maga kedvelt szépségideálja: az ókorban és a barokkban a teltebb idomokat kedvelték, majd az 1900-as évek elején divatba jött a vékony, fiúsabb testalkat. Az '50-es években a Marilyn Monroe-hoz és Anita Ekberghez hasonló testalkat hódított, aztán a kifutókon megjelentek a sportosabb karakterek, ám az utóbbi években sajnos a soványságkultusz ijesztő mértékű terjedése figyelhető meg. A mai nők tökéletes testre vágynak, ami fiziológiailag lehetetlen műtét vagy éhezés nélkül. Egy új felmérés szerint a nők 95%-a gyűlöli a saját testét, és sokan vannak azok, akiknek naponta legalább 13 negatív testképpel kapcsolatos gondolata van. A tévhitekkel ellentétben a férfiak sokkal elfogadóbbak a női anatómiát illetően, mintsem gondolnánk, s bár erősen vizuális beállítottságúak, más érzékeik legalább annyira fontos szerepet játszanak a párválasztásban. Abban viszont majd' mindannyian egyetértenek, hogy leginkább az frusztrálja őket, ha a nő képtelen elfogadni a külsejét.

Thinkstock
Thinkstock

Zsolt, webszerkesztő (37)

"Nekem nagyon bejön a barátnőm gömbölyű arca, és hiába mondja sokszor, hogy szerinte úgy néz ki, mint egy napraforgó, imádom csipkedni a finom bőrét. Régebben én is a nagy cickókra és a kemény popóra fókuszáltam, most inkább egy kedves, mosolygós arc az, ami igazán felkelti az érdeklődésemet. Persze, aláírom, hogy kell valami külsődleges vonzalom, de a belső tulajdonságok legalább annyira fontosak, ha nem fontosabbak. Hiába van valakinek tökéletes teste, ha a tekintete nem sugároz melegséget, és úgy tapasztaltam, hogy a fullos nőkből valahogy hiányzik az erotikus kisugárzás, és kevésbé odaadóak az ágyban."


A telt ajak az érzékiség megtestesítője

Sok nő azt gondolja, hogy kizárólag hosszú combokkal vagy méretes keblekkel lehet bevonzani az álomlovagot, ám valójában nem ezek a külsőségek szerepelnek első helyen a férfiak prioritáslistáján. Egy tanulmányban 1000 férfi szemmozgását kísérték figyelemmel, és amikor a nők rúzst viseltek, a férfiak átlagosan 7 másodpercig nézték az ajkukat, mindössze 0,95 másodpercig figyelték a szemüket, és ennél is rövidebb ideig a hajukat. Ez a vizsgálat is azt bizonyítja, hogy az ajkak nagyon vonzóak a férfiak számára. A vörösre festett száj és a csáberő ősidők óta elválaszthatatlanul összekapcsolódik, és a piros rúzs máig a legerősebb figyelemfelkeltő eszköz, amivel a nők jelentős része él is, ha csábítani szeretne.

Önbizalmunk fokmérője: a kebel

A megfelelő mellbőség hozzátartozik a női alak szépségéhez, és aligha találhatnánk olyan férfit, aki beszélgetés közben ne bámulna hosszasan egy mélyebb dekoltázst, és ne mozgatná meg fantáziáját a látvány. A korábbi évszázadok ideális nőjének kicsi, kerek keblei voltak, a középkorban pedig inkább az almaformát kedvelték. Mára a keblek esztétikai szerepe rendkívül leegyszerűsödött, és a tömegkultúrának köszönhetően a hatalmas vagy szilikonnal dúsított idomok hódítanak. A mellnagyobbító műtétek száma szerte a világon hatalmas méreteket öltött, és Brazília - ahol a nagy ciciket régebben közönségnek tartották - mára a plasztikai sebészet központjává vált.

Attila, közgazdász (43)

"Istenem! Nincs olyan dolog, hogy mit szeretek a legjobban! A női test önmagában véve észbontóan gyönyörű és izgalmas, és imádom az egész 'csomagot': szemek, ajkak, fenék, mosoly és a többiek. A látványban nálam nincsenek kőbe vésett szabályok, és inkább a kisugárzásban, a különleges karakterben hiszek. Persze, én is beindulok az érzéki domborulatokra, de úgy gondolom, az önbizalom a legszexisebb dolog egy nőben, ami ha történetesen remek humorérzékkel és pörgős észjárással párosul, nálam az illetőnek nyert ügye van."


Melyik férfi ne gerjedne egy érzéki popsira?

A fenék különös csábító hatással van a férfiszívre, főleg akkor, ha a nő testhezálló ruhát vagy szűk farmert visel. A vonzó popsi látványa azonnal aktiválja az agy jutalmazási rendszerét, és ez a lehetséges magyarázata annak, hogy a legtöbb férfi miért találja egyszerűen őrjítőnek Jennifer Lopez méretes, de formás hátsóját. Sok nő nem érti a pasik miniszoknya mániáját, pedig pofonegyszerű a magyarázat: jellegénél fogva szinte mindent megmutat, a formás vádlik, a karcsú, feszes combok, a vékony bokák, és összességében az ápolt lábak hihetetlenül attraktív és igéző testtájak.

Thinkstock
Thinkstock

Tomi, fuvarozó (28)

"Az első dolog, amit megnézek egy nőn, az a hátsója, és nincs szörnyűbb látvány egy hájas vagy lötyögős karosszériánál. Volt olyan esetem, hogy a lány megfordult szex közben, és amikor megpillantottam hátulról a petyhüdt koffert, rögtön lelankadtam. A mostani csajom popsija nagyon kis hamvas és érzéki, és amikor elsétál előttem a lakásban, ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy megmarkolásszam. Nem győzök betelni a látvánnyal, ha olyan kivágott felsőt visel, ami szabadon hagyja a puha vállait, és rendesen beindít, ahogy kuncog, miközben csókolgatom. Szerencsére nem az a tipikus nő, mert nagyon fárasztana, ha állandóan azt kellene bizonygatnom, hogy milyen jól néz ki."


Hosszú fürtök, igazi szexepil

Sok kultúrában úgy vélik, hogy a nő csábereje a hajában rejlik, és a hosszú fürtökben mutatkozik meg igazi érzékisége. A gyengébbik nem tagjai rengeteg időt és energiát fordítanak arra, hogy hajukat olyan széppé varázsolják, amennyire csak lehetséges, ám egy kutatócsoport meglepő állítása szerint sokan közülük a hosszú tincsekkel igyekeznek leplezni kevésbé kívánatos fizikai tulajdonságaikat. Egy világhírű kozmetikai márka felmérése nyomán a megkérdezett férfiak 90%-a a mai napig a hosszú, dús hajkoronát tartja igazán nőiesnek, és az eredményekből úgy tűnik, vége a szőkék uralmának, hisz 71%-uk a sötét hajú nőben látja az ideális partnert.

Derék-csípő kombó

A csípő és derék a női szépség fontos fizikai alkotóeleme, és a termékenység legjellemzőbb testi ismérve. Kulcsfontosságú a férfiak számára is, aminek tökéletes aránya olyan biológiai üzenetet küld az ellenkező nem tagjainak, hogy az érintett nő a legtermékenyebb. Egy tudományos tanulmány szerint a férfiak azért kedvelik jobban a homokóra alkatot, mert a gömbölyded formákkal rendelkező nők sokkal okosabbak, és nagyobb eséllyel szülhetnek intelligensebb gyermeket, mint alma testformájú társaik.

Thinkstock
Thinkstock

Az aranyos kis pocak

A has a nőiesség szimbóluma, ami a nő egészségét és termékenységét tükrözi. Bár természetesen vannak olyan férfiak a világon, akik inkább a lapos és szép izmos változatra voksolnak, mégis sokan azokat a nőket tartják igazán szexisnek és igézőnek, akik ezen a testrészen egy gusztusos kis súlyfelesleggel rendelkeznek. A has és környéke érzékeny terület, a köldök alatti egy ujjnyira található rész pedig rendkívül erogén zóna, melynek simogatása fantasztikusan beindíthatja a női libidót.

Mi a véleménye a fériaknak a csípőről és derékról, és mit szólnak ahhoz, ha van egy kis pocakja a kiszemelt nőnek? A választ megtudhatod este 22.00 után a Life.hu különkiadásában, a LifeNightban.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.