párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő azzal menti fel magát kínos hálószobai baklövése alól, hogy ezek csak alkalmi kalandokban fordultak elő, vagy olyan pasikkal, akikbe nem voltak fülig szerelmesek. Nem számít, hogy milyenek a körülmények, mert vannak olyan alapvető dolgok, amiket senkinek nem illik mondani, amikor úgy dönt, hogy ágyba bújik valakivel. Mi most összegyűjtöttük a nők (szájából kicsúszó) legcikibb mondatokat, melyek még a legedzettebb férfiszíveket is megkeményítik.

Az őszinteségnek (szavaknak) is van határa

Mindenkinek másoktól eltérő ízlése és ingerküszöbe van, és minden egyes embernek más a viszonya a szexhez. Bár nincsenek univerzális illemszabályok az ágyban való viselkedést illetően, de vannak olyan kellemetlen női megnyilvánulások, melyek a legtöbb férfinél automatikusan kikapcsolják a szexuális radart. A verbális kommunikáció nagyon fontos a párkapcsolatban, és a visszacsatolások nélkülözhetetlenek a szexuális összehangolódáshoz. Ha két ember őszintén és gátlások nélkül kommunikál egymással, az közelebb hozza egymáshoz a feleket. A rossz időzítés, a tapintatlan vagy félreérthető szóbeli közlések azonban pillanatok alatt megölhetik a szenvedélyt, megsemmisítik a romantikus légkört, és feszültséget teremtenek a másik félben.

Thinkstock
Thinkstock

Csináljunk gyereket!

Abban a pillanatban, hogy az ágyban egyértelműen kifejezésre juttatod családalapítási terveidet, automatikusan tönkreteszed az egész estét, és ha szerencséd van, megúszod ennyivel. Néhány téma - különösen a gyermekvállalás - érzelmileg igencsak sikamlós ahhoz, hogy szeretkezés közben hozakodj elő vele. Ha arra célozgatsz az intim együttlét alatt, hogy szívesen látnád már a párodat leendő apukaként, egyenlő az érzelmi zsarolással. Az "áll vagy bukik" típusú párkapcsolati problémákat kizárólag semleges terepen szabad megvitatni, és sokkal célravezetőbb, ha mindehhez nyugodt és kulturált körülményeket teremtesz. Ha a szexet fegyverként használod, aláásod a másik bizalmát, és semmi nem tudja jobban megölni a férfi nemi vágyát, ha két menet között arról beszélsz, hogy anyuka akarsz lenni. Ez nemcsak bosszantó és idegesítő ebben a szituációban, hanem egyszerűen elfogadhatatlan is.

Tamás, informatikus (35)

"Velem is pontosan ez történt. Négy éve élünk együtt a párommal, ám nem olyan régen hatalmasat veszekedtünk, aminek majdnem szakítás lett a vége. Korábban is szóba került köztünk a gyerektéma, és én mindig azt mondtam, hogy előbb saját otthont kell teremtenünk, és ráérünk még ezzel. Ne értsen félre senki, imádom a gyerekeket, és szeretnék egyszer majd én is apa lenni, de nem akarok erről beszélni, amikor épp szeretkezem a csajommal. Érthető, hogy teljesen kiakadtam, amikor a barátnőm megjelent szexi fehérneműben a hálószobában, aztán az arcomba vágta, hogy lassan kifut az időből és most akar gyereket tőlem. Nem tudom, hogy mikor változik meg a véleményem az egészről, de ha zsarolni kezd a babaprojekttel, én biztosan elhagyom."


Kész vagy már?

Először is szögezzük le: hova rohansz ahelyett, hogy élveznéd az együttlétet? Ha szex közben a napi bosszúságokon töröd a fejed, vagy unottan a plafont bámulod, és netán még az is eszedbe jut, hogy ráférne egy festés a mennyezetre, a legvisszataszítóbb dolgot teszed a másik ellen. Ha úgy érzed, nem vagy maximálisan ráhangolódva a szeretkezésre, válts olyan pózokra, amelyek során több inger éri a csiklódat, vagy használj síkosítót, hogy megakadályozd a hüvelyszárazságot. Partnered sürgetésével - különösen akkor, ha ezt bántó és durva hangnemben közlöd - biztosan megsérted az egóját, komoly sebeket ejtesz az önbecsülésén, ráadásul a merevedését is megszünteted. Ha semmiképp nem tudod átadni magad az együttlét örömeinek, inkább mondd el a párodnak őszintén, hogy most nem vagy megfelelő hangulatban. Ám ha tényleg egy maratoni versenynek fogod fel a szexet, és alig várod, hogy vége legyen, valószínűleg azt jelenti, hogy az illetővel nem vagytok egy hullámhosszon.

Thinkstock
Thinkstock

Péter, kutató (47)

"Évekkel ezelőtt rajongója lettem egy híres írónőnek. Egy könyvbemutatója után írtam neki egy gratuláló levelet, és legnagyobb meglepetésemre szinte azonnal válaszolt. Hosszú hónapokon át írogattunk egymásnak, ami szép lassacskán átváltott egy szenvedélyes és erotikától túlfűtött titkos levelezésre. Nem hittem, hogy létezik szerelem első látásra, de amikor megláttam őt élőben, elöntött a félelem, mivel házas voltam, és nem akartam belebonyolódni még jobban a dologba. Akkoriban külföldön éltem már egy ideje, és ő egy alkalommal minden előzetes bejelentés nélkül ott állt az ajtóm előtt. Úgy estünk egymásnak, mint akik már hosszú évek óta csak erre várnak, és ez az okos, gyönyörű nő a legszebb pillanatban azt kérdezte tőlem, hogy mikor jutok a csúcsra. A kérdése hidegzuhanyként ért, és teljesen megsemmisített. Felöltöztem, és egyetlen szó nélkül kisétáltam az életéből."


Amikor az exemmel... (ezt csináltuk)

A szex illemtana megköveteli, hogy ne rontsd el a hangulatot olyan viselkedéssel, ami negatív hatással van partnered libidójára. Akár egyéjszakás kalandról, akár hosszú távú kapcsolatról van szó, az érzéseidet és szavaidat minden esetben tudnod kell kontrollálni. Ha a kéj mámorában boldogan sikoltozod egy másik pasi nevét, több komoly probléma is felvetődik: vagy nem zártad le végérvényesen a múltat, vagy jelenlegi partnered nem a legmegfelelőbb számodra. Valószínűleg a férfiak legnagyobb libidógyilkosa egy lezáratlan érzelmi probléma, és nyilvánvalóan senki nem akarja hallani szeretkezés közben, hogy milyen intim kapcsolatot ápoltál legutóbbi kedveseddel. Tudnod kell, hogy ha valaki meztelen, sokkal sebezhetőbb és érzékenyebb, ezért szex közben soha ne emlegesd a múltat, ne hasonlítgasd össze a szeretőidet, és ne feledd a legfontosabb szabályt: az ágyban nincs kritika!

Árpi, autószerelő (32)

"Pár éve velem is előfordult, hogy épp szeretkeztünk a csajommal, amikor az exének a nevén szólított. Teljesen kiakadtam, és azt hittem, ott helyben felrobbanok az idegtől. A nőm azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy csak azért mondta a srác nevét, mert előtte sokat beszéltek róla a barátnőjével. Ez persze csak olaj volt a tűzre, mert azt már végképp nem értettem, hogy minek beszélnek róla, amikor a pasi tudomásom szerint egy iszonyatos nagy bunkó volt. Utána napokig nem találtam a helyem, és azon tépelődtem, hogy nem is azzal van a gond, hogy a másik pasi neve kicsúszott a száján, hanem az, hogy elkalandoznak a gondolatai szex közben. Szerencsére többé nem fordult elő ehhez hasonló szituáció, mert a nőmnek még egy ilyen nyelvbotlást már biztosan nem tudtam és persze nem is akartam volna megbocsájtani."

Lassíts, gyorsíts, fékezz!

Ha úgy viselkedsz a hálószobában, mint egy forgalomirányító rendőr, biztosra veheted, hogy a pasid nem sűrűn fogja leimádkozni rólad a bugyidat. A legtöbb férfi gyűlöli, ha szex közben a nő diktálja az iramot, emiatt pedig úgy érezheti, hogy lassan már levegőt sem kap melletted, és a jövőben azt is megmondod majd neki, hogy mit nézzen a tévében, vagy milyen ruhát vegyen fel. Hatalmas különbség van aközött, hogy megosztod a másikkal, mire vágysz, és mit szeretnél az ágyban, vagy folyton parancsolgatsz, mint egy hidegvérű zsarnok. Az ő szemszögükből az ideális nő nem uralkodó, nem agresszív, nem erőszakos, és ha a keménykezű férfi szerepét játszod, közben elfojtod a nőiességedet. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ágyban lábtörlővé kell válnod, de tény, hogy a férfiak szeretnek a vadász szerepében tetszelegni. Ha hosszú távon is fenn szeretnéd tartani pasid szexuális érdeklődését, okosan kell lavíroznod, hogy azt érezze, hancúrozás közben azért nála van a gyeplő.

Thinkstock
Thinkstock

Nem vagyok túl kövér?

Senki nem várja el tőled, hogy úgy nézz ki, mint Gisele Bündchen a kifutón. Teljesen felesleges azon görcsölnöd, hogy a pasid meglátja a testedet, hisz ha látott már ruhában, nem lesz nehéz elképzelnie, hogy milyen vagy meztelenül. A szexuális vágyat rengeteg minden befolyásolja, ám valójában a tested elfogadása az első lépés ahhoz, hogy önfeledten élvezhesd a szexuális örömöket. Ha állandóan elégedetlenkedsz a külsődet illetően, és félsz megmutatni önmagad, nem tudod majd felhőtlenül élvezni a legszebb pillanatokat. Ráadásul elveszíted annak a lehetőségét is, hogy a másik teljes mértékben értékelje és élvezze meztelenséged látványát, így az együttlétből kimaradnak a legizgalmasabb részek. A félénkség önmagában nem bűn, de az tényleg tönkreteszi a hangulatot, amikor az összes lámpát le kell kapcsolni, és tapogatóztok a vaksötétben. Ha az alakod miatt hezitálsz a szeretkezésen, egyszerűen teremts félhomályt a szobában, mert a takaró alatti búvárkodás a legtöbb férfi szemében cseppet sem vágykeltő.

Megcsináltad, amit kértem? (Megszerelted a csapot?)

Képzeld csak el a következő szituációt: kedvesed lágyan simogatja a tested, és szeretné benned felébreszteni a vágyat, te meg a legintimebb percekben emlékezteted őt arra, hogy még mindig csöpög a csap a konyhában, és már többször szóltál, hogy javítsa meg. Ha szeretnél valami igazán libidóhervasztó dolgot művelni, efféle megjegyzésekkel garantáltan nyert ügyed lesz. Szeretkezés közben nem kell a házimunkáról, a kötelességekről beszélned, és arról sem, hogy milyen fárasztó napod volt, vagy mennyire utálod a kolléganődet. Ez egy nagyon önző aktus, amit sok nő csak ritkán vall be, bár kétségtelen, hogy nem mindig könnyű elfelejteni a mindennapi problémákat, de ezeket célszerű a hálószobán kívül hagyni. Amikor a szeretkezés lendületét megszakítod egy nem odaillő mondattal, az nemcsak vágyölő, ám irritáló és bosszantó érzéseket is keltesz a másikban, amit úgy értelmezhet, hogy elutasítod a közeledését. Az együtt töltött intim órákat kellemetlen megszakítások nélkül kell élveznetek, és az ügyes-bajos teendők megvitatására a szex nem alkalmas időpont.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológusvéleménye:

"A szex egy nagyon intim kapcsolódási forma, ahol a felek nemcsak fizikailag lépnek egymással kapcsolatba, hanem szellemi és érzelmi szinten is. Nagyon figyeljünk a megfelelő és tapintatos kommunikációra, de ne essünk át a ló túloldalára azzal, hogy nem merjük a másik felé jelezni szexuális igényeinket és vágyainkat. A férfiak pontosan tudják, ha színleljük az orgazmust, amivel talán át lehet verni a kezdőket, ám ha szex közben csak a 'feladatunkat' végezzük, és alig várjuk, hogy túl legyünk rajta, azt nagyon is érzik. Ha valami nem esik jól az ágyban, feltétlenül beszéljünk róla, és törekedjünk arra, hogy az akadályozó tényezőt kiiktassuk, ebben pedig kérjük bátran partnerünk segítségét, ami egyáltalán nem szégyen. Ezzel azt is jelezzük, hogy nemcsak a testünk kapcsolódik a másikkal, hanem bizalmat is szavazunk neki. Fontos, hogy azokat a dolgokat, melyek nem a hálószobába tartoznak, beszéljük meg egy alkalmas időpontban, amit pedig szeretkezés közben kívánunk kommunikálni, finoman és sértések nélkül, a másikat tisztelve tegyük."


8 ok, amiért évről évre jobb lesz a szexhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121031-szexualitas-parkapcsolat-oregedes-igy-lesz-jobb-a-szex-a-kor.htmlSzex nélkül évekig - Te meddig bírnád?http://www.life.hu/szeress/szex/20110124-szex-nelkul-evekig.htmlSzexúttörő nők a prűd korlátok ellen (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121031-szex-szexualitas-parkapcsolat-szexuttorok-akik-szembeszalltak-az-alszent-es-prud.htmlPálcával és korbáccsal! - egy femme fatale vallomása, 1. részhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121026-szex-szerelem-parkapcsolat-en-ugy-hivom-ezt-hogy-kotel-altali.htmlEgy femme fatale vallomása - 2. részhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121030-szex-szerelem-parkapcsolat-palcaval-es-korbaccsal-egy-femme-fatale.htmlElhízás, hajhullás, szexuális zavarok? - Így harmonizáld a szexcsakrádat!http://www.life.hu/szeress/szex/20121019-szerelem-parkapcsolat-te-hasznalod-a-szexcsakradat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.