személyiség önismeret párkapcsolat vércsoport szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mutasd a vérképedet, megmondjuk, ki vagy. A vércsoportod ugyanis nemcsak a fogyókúrában és az egészséged megóvásában, hanem önmagad és mások megismerésében is segíthet.  

A-vércsoport

Ha az A-vércsoportba tartozol, valószínűleg két lábbal állsz a földön, megbízható és terhelhető vagy. Kiváló a problémamegoldó képességed, amit nemcsak a magad érdekében kamatoztatsz, hanem másokért is megteszed azt, amit kell: mint a jó kisdobos, segítesz, ahol csak tudsz - nehezedre esik nemet mondani.

Nézegess jó pasikat! Összegyűjtöttük a legjobbakat



Szeretsz flörtölni, de általában nemcsak a játék kedvéért kezdesz ki a kiszemelttel, hanem mert párt keresel - lehetőleg egy életre. Sokkal többre tartod az állandóságot a kalandoknál. Fontos számodra a biztonság, a kiszámíthatóság és a megbízhatóság. Ha azonban a párodról kiderül, hogy mégsem felel meg bizonyos feltételeknek, egy percig sem gondolkozol, nem siránkozol, hanem véget vetsz a kapcsolatnak. Ha éppen nincs partnered, egyáltalán nem csüggedsz emiatt, egyedül is jól elvagy, nem pasizol éjjel-nappal.

Thinkstock
Thinkstock

A karrieredet és a pénzügyeidet sem veszed félvállról. Mindig tisztában vagy a lehetőségeiddel, közép- és hosszú távú terveid vannak a jövődre nézve, de ha valami nem úgy alakul, ahogy gondoltad, elbizonytalanodsz. Szívesen igent mondasz a kihívásokra - a nem az nem a te válaszod -, emiatt azonban gyakran úgy érzed, összecsapnak a fejed felett a hullámok, és csak kihasználnak téged, pedig akár vissza is utasíthatnál néhány feladatot.

B-vércsoport

Ha a B-vércsoportba tartozol, szeretsz utazni és kalandozni. Vidám vagy, és az optimizmusodat, rugalmasságodat bármely élethelyzetben képes vagy kamatoztatni. Szereted a változásokat, ezért ha csak teheted, letérsz a járt útról, és inkább áttérsz egy olyanra, ami új kihívásokat tartogat számodra. Hiszen annyi felfedeznivaló van széles e világon!

Bárkit bármikor el tudsz csábítani, ráadásul nem kell komoly fegyvertárat felvonultatnod, lehengerlő személyiségeddel azonnal meghódítod a kiszemelt célszemélyt. A hosszú távú párkapcsolatok azonban nem neked valók, hamar elkezdesz unatkozni - egy idő után vagy neked, vagy a párodnak komoly erőfeszítéseket kell tennie azért, hogy egyben tartsa a kettősötöket.

Thinkstock
Thinkstock

Nincs nálad kreatívabb munkaerő a világon, ha a vércsoportod B! Mindig, minden helyzetben feltalálod magad, minden feladatra van egy fantáziadús megoldásod, csak a kivitelezéshez nincs mindig elég türelmed. Így a pénzügyeid sem mennek rosszul, ha a megfelelő munkahelyet és munkakört választod ki magadnak, és úrrá tudsz lenni az indokolatlan költekezésen.

AB-vércsoport

Ha az AB-vércsoportba tartozol, elsősorban sokoldalúságoddal és diplomatikus viselkedéseddel lopod be magadat az emberek szívébe. Széles érdeklődési köröd mellett mind az A-, mind a B-vércsoport tulajdonságaival rendelkezel: egyszerre vagy könnyed és tudatos, ha kell, tervezel, ha kell, improvizálsz.

Ha elégedett vagy a párkapcsolatoddal, mindent megteszel, hogy az idill tartós legyen, ha azonban nem vagy boldog, gondolkodás nélkül továbbállsz. Ha nincs partnered, szívesen ismerkedsz, szeretsz flörtölni, de ami nem megy, nem erőlteted. Ha a kiszemelted nem akar tőled komolyabb kapcsolatot, jól érzed magad egy laza viszonyban is, de ha elhatározzátok magatokat, hamar kialakul benned a kötődés a másikhoz.

Thinkstock
Thinkstock

Kiválóan értesz a pénzügyekhez, minden forintot odateszel, ahová kell, de ha felborul az előre kiszámolt büdzséd, nem esel kétségbe, hanem ügyesen átcsoportosítod a tartalékaidat. A munkahelyeden elsősorban a pontosságodat és a precizitásodat becsülik, de a főnököd azzal is tisztában van, hogy egy nagyobb feladattal is megbirkózol, és a vészhelyzetekben is helyt tudsz állni.

0-vércsoport

Ha a 0-s vércsoportba tartozol, általában tele vagy önbizalommal, és magabiztos vagy. Bármit véghez tudsz vinni, amit csak szeretnél, soha nem ismersz lehetetlent. Ha mégis szemben találod magad egy akadállyal a céljaidhoz vezető úton, vagy átugrod, vagy megkerülöd, vagy elhárítod, de semmi sem szabhat gátat annak, hogy elérd azt, amit akarsz. Talán éppen ezért nagyon népszerű vagy az ismerőseid körében, a türelmed és a kitartásod pedig egész egyszerűen legendás.

Ha megakad valakin a szemed, szinte természetes, hogy meg is szerzed. Ha mással nem, az állhatatosságoddal biztosan célt érsz az ellenkező nem kívánatos tagjainál. Ráadásul olyan rafináltan hódítasz, hogy a pasik úgy érzik, ők cserkésztek be téged, fel sem tűnik nekik, hogy végig te irányítottad az eseményeket. A párkapcsolatodban azonban gyakran a vezető egyéniséged okozza a bajt, te irányíthatatlan vagy, és a diktátori hajlamaid miatt pedig gyakran magadra maradsz.

A világos gondolkodásod, a letisztult látásmódod, a rendíthetetlenséged és az önbizalmad igazán remek tulajdonságok, ha karriert építesz, így a munkahelyi ranglétrán is sebesen lépkedsz felfelé. A pénzügyeidet is biztos kézben tartod, néha azonban túl magabiztosan költekezel, utána pedig törnöd kell a fejedet, hogy hogyan pótold az "ablakon kidobott" vagy felesleges, drága dolgokra költött pénzedet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.