érzéketlenség hüvely szex szexuálpszichológus Győri Szilvia Life.hu szakértő szakértő együttlét orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marcsi egy igen érdekes kérdéssel fordult Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológushoz, a Life.hu szakértőjéhez. Az a problémája, hogy nem érzi, ha a párja eljut a csúcsra. Az okokat és a magyarázatokat szakértőnk válaszlevelében fejtette ki.

"Sziasztok!

A következő problémával fordulnék Győri Szilviához.

Az egész dolog nem foglalkoztatott egészen tavalyig, mígnem egy barátnős beszélgetésen előkerült a téma. A helyzet az, hogy nem érzem a hüvelyemben, amikor a párom elélvez. Sőt, ahogy visszagondolok, az exeimnél sem éreztem.

Minden barátnőmet megkérdeztem, hogy ők mit tapasztalnak a párjuk orgazmusa közben, és elmondták, hogy a pasi elélvezésekor melegséget éreznek a hüvelyükben, én viszont semmit. Így akár színészkedhetne is a kedvesem, észre se venném. Vajon a testem ezen része érzéketlenebb az átlagosnál? Esetleg lehetnek ennek lelki okai?

Válaszát megköszönve,

Marcsi"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


Kedves Marcsi!

Fontos tudnod, hogy a hüvelyben befelé vagy felfelé haladva csökken az idegvégződések száma és a szexuális ingerelhetőség foka is egyénenként változó. Viszont a párod orgazmusát nem csak akkor veheted biztosra, ha érzed a sperma melegét - ezt nem is feltétlen kell érezned.

Hogy színlelhetne a párod? A sperma viszonylag rövid idő után kifolyik a hüvelyedből, vagy ha óvszerrel védekeztek, akkor láthatod, hogy került-e bele valami. Persze az is kérdéses, hogy a párod spermájának melegét nem érzed, vagy azt, amikor épp megéli az orgazmust, vagy esetleg azt sem, hogy beléd hatol és benned mozog, illetve hogy neked van-e orgazmusod?

A férfi orgazmusa közben többnyire meg lehet figyelni egy lüktető vagy pumpáló érzést a hüvelyben, de ez sem törvényszerű. A partnereknek össze kell csiszolódni, hogy sokkal intenzívebben tudjanak figyelni a legapróbb mozdulatokra is. Az érzékelés fejlesztésében segíthetnek a hüvelyizom-gyakorlatok. Ha eddig nem gondoltál erre, most itt az alkalom, hogy megtornáztasd ezek az izmokat. A Kegel-gyakorlatokról az interneten vagy könyvekből is tájékozódhatsz, de szakember segítségét is tudod kérni.

Próbáld meg összehúzni a hüvelyizmaidat szeretkezés közben, és figyeld meg, hogy miben változik az érzékelésed az eddigiekhez képest!
Semmiképp se ess kétségbe, és ne érezd úgy, hogy lemaradtál valamiről! Az egészet fogd fel úgy, mint egy kalandos felfedezést, hiszen a szexuális együttlétnek sohasem az orgazmus a célja, hanem az, hogy megéljük a pillanatokat, kellemes, intim vagy akár új tapasztalatokat szerezzünk, felszabadultak legyünk és feltöltődjünk.

Üdvözlettel:

Győri Szilvia



Tedd fel kérdéseidet az info@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.