fogantatás párkapcsolat férfi szerelem gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen ismerik el azt, hogy az élet nem a születéssel kezdődik. Az emberi létezés pillanatát ma már sokan a fogantatás idejére datálják, és állítják: felismerhető az, amikor mindez megtörténik.

Mások még tovább merészkednek és annak lehetőségét is felvetik, hogy a születendő gyermek mintegy "kiválasztja" magának azt a párt, akikhez majd megszületik.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Egy tibeti felfogás szerint a nőnél és a férfinél a nemi szervek energiaközpontként működnek, a szexuális aktus csúcspontján az ezekben lévő erők felszabadulnak, és a női-férfi energiák egymásba olvadnak. A szerelmes egyesülés alatt mindkét nemnél mintegy hetvenkétezer energiacsatorna nyílik meg, és mintegy becsalogatják a földi létezésbe az új lelket. A tibetiek szerint szinte természetes, ha ezt a nagyerejű energiamozgást érzékeli az édesanya, de akár az édesapa is.

Gyakorlatiasan gondolkodó szakemberek szerint fizikai érzésekről szó sem lehet. Egyrészt, mert a fogantatás nem egy pillanat alatt történik meg, órákig is eltarthat a folyamat, amíg a hüvelybe kerülő hímivarsejt végigküzdi magát a petesejtig, és célhoz érve megtermékenyíti azt. Fizikailag ez az egész folyamat érzékelhetetlen küzdelem, még akkor is, ha egy amerikai biológus kutató, Rebecca Bosch felfedezte, hogy a hímivarsejtek olyan hormonbombával rendelkeznek, amelyek elősegíti a tüszőrepedést, és ezt érzékelheti a nő is.

Tényleg lehet érezni a fogantatást?

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Ury Krisztina szüléssel foglalkozó szakember, négygyermekes édesanya szerint messze nem csupán biológiai folyamat a megtermékenyülés: mégiscsak egy új lélek "születéséről" van szó, amelynek a rezgéseit a szülőknek módja van felismerni.

"Én a harmadik fiamnál éreztem meg, hogy a szexuális együttlét során valami történt. Nem volt racionális magyarázat erre, főleg, hogy a ciklus vége felé jártam, kicsi volt az esély a fogantatásra, egy belső érzés azonban erősebb volt a racionalizmusnál. Se előtte, se utána, a negyedik babánál sem sikerült ilyet tapasztalnom, és szerintem ez nemcsak azért van, mert kell hozzá egyféle érzékenység, de szükséges az is, hogy az édesanyának legyen módja önmagára, befelé figyelni, és ez a mindennapi rohanásban kevésbé lehetséges. Egy ismerős anyuka viszont nem a fogantatást érezte meg, hanem azt a pillanatot, amikor elköszönt tőle magzata. Nem a vetélés 'fizikai' tünetei alapján érezte, hogy baj van, hanem azt a pillanatot rögzítette a lelke, amikor 'levált' róla a pici lény" - mesélte Krisztina.

Figyelj a jelekre!

Szentesi Szilvia intimitásművész szerint azoknak van lehetősége arra, hogy lelkileg maximálisan átéljék a fogantatás pillanatát, akik egyébként is ráéreznek bizonyos eseményekre, vagy azoknak, akik tudatosan készülnek a kicsi érkezésére. Minden alkalommal vannak ugyanis jelek, csak nem mindig, és nem egyformán érzékeli őket az édesanya, mert egyéb feladatok vonják el a figyelmét. Szilvia szerint nagyon sok múlik azon, mennyire ismeri valaki saját magát, mert csak akkor van esély arra, hogy a nő felfigyeljen a változásra, ha tisztában van lelke rezdüléseivel.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

"Én a legkisebb baba fogantatását éreztem meg. Ukrajnában voltunk kettesben a párommal, és néhány órával a szerelmeskedés után - amikor már egyedül sétáltam egy piacon - hirtelen rám tört egy furcsa érzés: 'valami történik velem'. Persze mindez később tudatosodott bennem, hogy ott, a piacon, a gyümölcsök és virágok között történt meg a kicsi babánk fogantatása" - mesélte a történetet Szilvia.

Szilvi azt is elárulta, hogy öt fogantatás közül mindössze két babánál érezte meg azt, hogy mi történik a szervezetében.

"Az életemet mertem volna feltenni rá, hogy akkor történt valami, és ennek nem volt köze az orgazmushoz. Néhány órával az aktus után vált világossá számomra, hogy nem vagyok egyedül. Rohanni tudtam volna órákon át. Életem egyik legmegrázóbb, legtisztább érzése volt. Érdekes módon azzal a két gyerekkel sokkal szorosabb és meghittebb a kapcsolatom."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.