A mellméret fordítottan arányos az ésszel: Felháborító mítoszok a cickókról

Forrás: Thinkstock -
mell párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amíg a '90-es években Pamela Anderson szilikondudás poszterei lógtak a szobák falán, úgy tűnik, a 21. század férfija inkább a kisebb mellméretre szavaz. A gyönyörű Keira Knightley korábban azt nyilatkozta a kebleiről, hogy szívesen megmutatja őket a filmvásznon, mert olyan kicsik, hogy úgysem érdekli az embereket, ám valójában a fél világ megőrül értük. A Life.hu most elárulja, a férfiak körében miért hódítanak egyre inkább az apróbb idomok. Egy éve ez volt a kedvenc cikketek. 

Hírességek, akik szégyellték kitenni

Annak ellenére, hogy az örmény származású valóságshow-hősnő karrierjét hatalmas cicijeinek köszönheti, volt idő, amikor Istenhez fohászkodott kisebb mellekért. Kim Kardashian önéletrajzi ihletésű könyvében arról írt, hogy a testvérei állandóan ugratták dús idomai miatt, és éveken át hosszú pólókban próbálta rejtegetni őket.

Forrás: AFP

Két nagy cici, egy méretes popó:

Talán testvérei viselkedése késztette Kimet arra, hogy pár évvel később mindent megmutasson magából. A Paper magazin téli számának címlapjára készült friss fotók igencsak forróra sikerültek: az olajtól fénylő Kim Kardashian testén mindössze egyetlen fekete báli kesztyű díszeleg. A fotózáskor a valóságshow-sztár nem volt szégyenlős. A forró képeket itt nézheted meg.

Katy Perry ma már elégedett a testével, de fiatalabb korában sokszor kinevették telt keblei miatt, ezért erősen gondolkodott egy mellkisebbítő műtéten. Drew Barrymore azon hírességek egyike, aki szívből gyűlölte a formáit, és azt nyilatkozta, hogy nincs annál kínosabb érzés, mint amikor a pasik megbámulják őket az utcán.

Kate Upton férfirajongói szinte sokkot kaptak, amikor az amerikai modell kijelentette, hogy egyetlen kívánsága van: a kisebb mellek. Britney Spears is megbánta a plasztikáztatást, mert idővel rájött arra, hogy akadályozzák a színpadi mozgásban, és szerinte a kisebb keblek sokkal jobban néznek ki egy szűk fellépőruhában.

Keira Knightley nem szégyelli kis melleit: Bevállalta és meztelen cicikkel pózolt Forrás: AFP

Tudtad?

Egy online párkereső oldal felmérése szerint minden harmadik férfi a kisebb melleket részesíti előnyben, és 22%-uk fontolóra veszi a találkozót, ha az illetőnek D felett kezdődik a kosármérete. A tanulmányból az is kiderült, hogy a pici keblekhez vonzódó férfiak nagyobb valószínűséggel hajlamosak a hosszú távú elköteleződésre, míg a nagy obb) melleket preferálók inkább a könnyed kalandokat keresik.

Nagy mellek nélkül nincs reklám?

A mell szépségét mindig az aktuális divatirányzatok határozzák meg. Napjainkban szinte lehetetlen eladni egy magazint cicinövelő, -szépítő és -feszesítő reklámok nélkül, a címlapokon is általában vékony és nagymellű nők tündökölnek, így nem csoda, hogy a fiatal lányok elhiszik, ezek a női test ideális ismérvei.

Önértékelésüket a mell mérete határozza meg, de a férfiak közül sokan nehezen tudják összeegyeztetni a finomságot és az érzékiséget egy nagyobb mellbőséggel. A kis kebleikkel elégedetlen nőknek azt javasoljuk, fussák végig a hatalmas cicikre bukó hírességek listáját: Dieter Bohlen, a kivénhedt bájgúnár, Peter Andre, a bukott popénekes, és Tommy Lee, a csúnya rocksztár. Ugyan, ki akarná felkelteni ezeknek a pasiknak az érdeklődését?

Tamara 21, egyetemista

"Egész életemben szégyelltem, hogy túl kicsi a mellem, és mindig irigykedtem a nővéremre, aki anyukám formás idomait örökölte. Emlékszem, hogy a nyaralásoktól kész rémálmaim voltak, mert a tesóm büszkén feszített a vadonatúj bikinijében, én meg nem mertem levenni a pólómat, és legszívesebben ki sem mozdultam volna a szobából. Zéró önbecsülésem volt, és 19 évesen mellműtétben gondolkodtam, de soha nem volt rá elég pénzem.

Mára megbarátkoztam a külsőmmel, és örülök, hogy nem csináltattam meg őket, mert az exbarátaim szinte kivétel nélkül imádták őket. Szerintem egy normális férfi őszintén szereti a párja idomait, és örömet okoz számára, ha kényeztetheti őket, legyen bármilyen is a formájuk vagy a méretük."
Forrás: Thinkstock

Dani 32, menedzser

"Minden női kebel varázslatos, és nagyon szomorú, hogy a nők rengeteg pénzt dobnak ki csak azért, hogy szilikonlufit hordjanak a pólójuk alatt. Engem a nagy mellek is izgatnak és a kisebbek is, de összességében sokkal fontosabb az összkép.

Pár éve találkoztam egy nővel, és őt képzeltem a gyermekeim anyjának. Magas és sportos alkatú volt, derékig érő barna hajjal, kerek és formás cicikkel, de valamiért képtelen volt bánni a nőiességével, és semmilyen élethelyzetben nem bírta elengedni magát. A szexben is gátlásos volt, mindig nekem kellett kezdeményezni, amiből egy idő után nagyon elegem lett. Hiába vált volna belőle tökéletes feleség és anya, inkább szakítottam vele."

A jó dolgok "kis csomagban" érkeznek

Hogy a kis mell az utóbbi években mennyire népszerű lett, azt számos statisztika bizonyítja. Németországban a becslések szerint évente több tízezer mellkisebbítő műtétet végeznek, és ma már Amerikában is az egyik legnépszerűbb plasztikai eljárások közé tartozik. Hollywoodban sokáig elhitték, hogy egy egészséges és boldog nőhöz nagy "lökhárítók" tartoznak, ami a valóságban kevésbé szórakoztató.

A kis keblek előnyeit - a férfiakkal ellentétben - a nők gyakran figyelmen kívül hagyják, vagyonokat költenek plasztikai műtétekre, és nem számolnak az egészségügyi következményekkel, amit pl. a kebel súlya, vagy az állandó melltartóviselés okozhat. A női mell érzékenységében nem feltétlenül a méret, sokkal inkább fiziológiai és pszichológiai tényezők játszanak szerepet. Ha egy nő pozitívan gondolkodik a saját testéről, és elfogadja természet adta domborulatait, intenzívebben reagálhat a szexuális ingerlésekre, ha viszont nem szereti őket, kevésbé lehet nyitott a kellemes érintésekre.

Zoli 45, vállalkozó

"A mell nagyon erotikussá varázsolhat valakit, de azt tapasztalom, hogy sok nő számára ez valamiféle pszichés kihívást jelent, és azt hiszik, minél nagyobb a kebelméretük, annál kívánatosabbak a férfiak szemében. Nekem mindig is a karcsú és kicsi mellük nők tetszettek, és azt tapasztalom, hogy a mellméret fordítottan arányos az ésszel, de természetesen nem szeretnék általánosítani.

Régebben volt egy barátnőm, aki teljesen lapos volt, mégsem érezte magát rosszul emiatt, sőt, nagyon-nagyon magabiztos volt, amit imádtam benne."
Forrás: Thinkstock

Tudtad?

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint minél szexistább egy férfi, annál valószínűbb, hogy a nagyobb mellekre bukik. A kutatók azt találták, hogy a résztvevők legnagyobb százaléka a közepes méretű, 24,4%-uk a nagy, 15,5%-uk a kicsi, és 8,3%-uk az extrém kicsi kebleket tartja vonzónak. Természetesen ezek a számok nem jelentik azt, hogy minden férfi szexmániás, aki a dúsabb idomokat részesíti előnyben, ám a kutatás jó bizonyíték arra, hogy mitől válik egy nő szexuálisan kívánatossá.

Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:

"A férfiak kamaszkorukban inkább a dúsabb keblek iránt rajonganak. Később aztán megváltozik az ízlésük e téren, mert ráébrednek arra, hogy az ilyen típusú melleknek az életkor előrehaladtával megváltozik a formája, az állaga, amit olyan tényezők is befolyásolhatnak, mint a terhességek száma, a dohányzás és a jelentős testsúlyváltozás. A kis kebellel rendelkező nők sok esetben hosszabb távon kívánatosabbak maradnak, mivel náluk kevesebb látványos változás történik idővel. Természetesen minden melltípusnak megvannak az előnyei és a hátrányai, ám az a legfontosabb, hogy elfogadjuk a testi adottságainkat, és a mellméret nem határozhatja meg, hogy mennyire vagyunk értékes emberek.

Kisebb keblekkel pl. a sportolásban is sokkal könnyebben lehet boldogulni, nem okoznak hát-, vállfájást, a push-up melltartók pedig optikailag megnövelik a keblek méretét, így az összkép nagyon vonzó lehet a férfiak szemében."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.