boldogság párkapcsolat férfi szerelem megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pasid összenőtt a telefonjával, újabban kóddal védi a belépést és rohamot kap, ha a laptopja elé ülsz? Arra gyanakszol, hogy titkos utakon jár? A Life.hu most elárulja neked, hogy mit ne kövess el, ha nem szeretnéd nevetségessé tenni magad.

Íme az öt legnagyobb baklövés, amit ilyenkor elkövethetsz.

1. Agresszív számonkérés

Amíg semmilyen bizonyíték nincs a kezedben, nemcsak felesleges, de számodra is megalázó lehet, ha durván rátámadsz. Biztos lehetsz benne, hogy a pasid első reakciója az ellentámadás vagy szintén agresszív tagadás lesz. Bizonyíték híján ugyanis csak elmérgesíted a helyzetet. Az nem baj, ha egyik este leülsz vele, és okosan, higgadtan elmondod neki a sejtéseidet, de fontos, hogy azokat feltételes módban kommunikáld, esetleg tedd fel a kérdést: ő mit gondolna, ha hasonlót tapasztalna veled kapcsolatban. Csakis ebben az esetben van esély arra - sokszor még így sem -, hogy éljen a lehetőséggel, és elmondja az igazságot neked.

Anna, marketingasszisztens (31)

"Nekem az tűnt fel, hogy a telefont még a mosdóba is magával vitte, egy pillanatra se veszítette szem elől. Amikor le volt némítva, ezerszer ránézett, szemmel láthatóan várta valakinek a jelentkezését. Máskor felpattant mellőlem a fülén persze a telefonnal és kisétált a kertbe, hogy ne halljam, kivel, mit beszél. Én nem voltam elég okos, vagy lehet, csak elfáradtam, de a sokadik titkos kerti sétája közben utána mentem, kikaptam a telefont a kezéből, a járdához csaptam, és zokogva követeltem, hogy mondja el az igazságot. Vallott. Kiderült, hogy egy kolléganőjével beszélt ennyit, de nem szerelem miatt, hanem mert a lányt egy komoly betegség miatt műteni kellett. A párom volt az, aki támogatta lelkileg. Nem csalt meg a szó klasszikus értelmében, még ha nem is volt teljesen helyén a kettőjük kapcsolata. Én viszont hihetetlenül megalázottnak éreztem magam. Pocsékul kerültem ki a szituból, még akkor is, ha minden jel a párom ellen vallott."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

2. Mártírt játszol

Amikor kész tényként kezeled a bűnösségét - pedig arról nem tudtál meggyőződni -, ostoba taktika mártírrá válni. Ha addig okos, határozott, a véleményét felvállaló, önálló csaj voltál, akkor ne változz hirtelen pátyolgatásra szoruló kislibává. Ha megcsal, ez a játszma nem fogja benne a szerelmet újraéleszteni. Téged viszont gyengének könyvel el, akivel szemben sok mindent megengedhet magának.

3. Buta nyomozásba kezdesz

A bizonyíték rendkívül fontos a nyugalmad érdekében, de még véletlenül se próbálkozz te magad nyomozósdit játszani. Ne kövesd, ne ellenőrizd minden pillanatát, ne tegyél fel neki keresztkérdéseket. Ne törd fel a levelezését. Ha biztosra akarsz menni, és úgy érzed, képes vagy az igazságot elviselni, akkor keress fel egy magánnyomozó céget. Így tudod a legkörültekintőbben kezelni a helyzetet, és kicsi az esély arra, hogy a "titkos szaglászásba" belebuksz. Képzeld el, mit érezne, és milyen hatással lenne az a kapcsolatotokra, ha ártatlan, és rájön, miben mesterkedtél?

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kata, tanítónő (36)

"Andris egyre többször túlórázott, nem jött haza a szokásos időben, és mindig volt valami hivatalos magyarázat, amit előadott. Nekem estéről estére, miközben fürdettem az ikreinket, egyre kisebbre szűkült össze a gyomrom. Néha még az alsógatyáit is 'megvizsgáltam', szagolgattam az ingeit, nyomokat, idegen illatot kerestem. Egyszer csak nem bírtam tovább cérnával, a barátnőmre bíztam a gyerekeket, és bementem a munkahelyére. Nem kaptam rajta szex közben, de nem is dolgozott már. A munkahelyén egy társkereső honlapot bújt épp, amikor besétáltam az ajtón. Nem volt elég gyors, megláttam, hogy mit csinál. Ismertem az oldalt, mi is ott ismerkedtünk meg. Kiderült, egy percre se hagyta abba a csajozást mellettem, még akkor sem, amikor a kicsik megszülettek. Azt állította, csak virtuális hetyegés volt, de nem hittem neki. Ma már nem is élünk együtt."

4. Ellentámadás: féltékennyé teszed

Úgy véled, jó módszer "tükröt tartani"? Szeretnéd benne felébreszteni a zöld szemű szörnyet? Szerinted rád fog fókuszálni, ha azzal szembesül, téged is elveszíthet? Kényes a helyzet, mert olykor akár be is jöhet a dolog. A pasi megrémül, ráébred, hogy a tűzzel játszik, és mégis téged akar párjául. Ám mi van akkor, ha egy gondolat sem igaz a te gyanúdból, ha félreértések sorozata miatt hiszed azt, hűtlen lett a barátod? Lehet, hogy épp az át nem gondolt szerepjáték miatt veszíted el.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

5. A barátnőidre hallgatsz

Az összes hiba közül talán a legnagyobb, amikor a gyanúdat azon melegében megosztod a barátnőiddel. Szerinted mit fognak tanácsolni? Valószínűleg az összes baklövést, amit most felsoroltunk. Szinte biztos, hogy egyik barátnő sem fog nyugalomra, a helyzet reális értékelésére és óvatosságra buzdítani. Nem azért, mert rosszat akarnak neked, csak épp a helyzet túl izgalmas. Az se baj, ha közben te állod ki a legnagyobb kínokat. Mi azt tanácsoljuk, hogy ameddig bírod, addig szépen csöndben elemezd magadban a helyzetet. Ráérsz akkor sírni a barátnők vállán, amikor bizonyosan kiderül: tényleg egy harmadik van a dologban.

Ancsa, orvostanhallgató (24)

"Anyukám belebetegedett abba, hogy apám mindig csalta, és én nem akarok hasonló megaláztatásokat elviselni. Két kapcsolatom volt eddig, és szerintem mind a kettő az én bizalmatlanságom miatt romlott meg. Egyszerűen nem tudok bízni a férfiakban, és a legkisebb gyanús jelre kombinálni kezdek. Késik a randiról? Mással hetyeg. Új kifejezést használ? Egy rivális csajtól leste el. Új hobbija lett? Vajon ki vezette be abba a világba? Így mindig a saját csapdámban vergődöm."

A társkereső nők legnagyobb csapdáihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130524-szex-szerelem-parkapcsolat-ordogi-kor-avagy-a-tarskereso-nok.htmlIsmerd fel, ha bántalmazó a társad!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130522-szex-szerelem-parkapcsolat-ismerd-fel-a-bantalmazot.html"Zokogva hívott fel" - Fóbiák az ágybanhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130521-szex-szerelem-parkapcsolat-zokogva-hivott-fel-fobiak-az-agyban.htmlTúlélhető-e a távkapcsolat? - pasik vallomásaihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130516-szex-szerelem-parkapcsolat-tulelhetoe-a-tavkapcsolat-pasik-vallomasai.htmlFérfi-mátrix: Te melyik típusra gerjedsz?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130514-szex-szerelem-parkapcsolat-a-ferfimatrix-te-milyen-tipusra-gerjedsz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.