Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus egyre több kérdést kap férfiaktól. Szakértőnk legutóbb a spontán merevedés kérdését járta körbe, most pedig a stressz, a teljesítménykényszer és az önbizalomhiány miatti problémákra adott választ.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

 
"Kedves Szilvia!

Már több fórumon érdeklődtem, de egyértelmű választ nem kaptam még. A munkámból adódóan, és alapból is elég stresszes, feszült vagyok. Nehezen oldódom fel, az önbizalmam sem a legnagyobb. Voltak negatív és pozitív élményeim is, de mivel több a negatív élmény, kezd aggasztani a dolog. Arról van szó, hogy szex közben nem tudok elmenni, nem érek a végére.

Ez úgy néz ki, hogy minden teljesen jól működik, nincsenek potenciális zavarok, a merevedés tökéletes, a vágy is, a partner is, tehát a szex kívánása, izgalma teljesen jól működik. Zárójelben megjegyezném, korábban emiatt voltam andrológusnál, megvizsgált, szervi probléma nincsen. Arra bíztatott, lazuljak el amennyire csak tudok, és ne a teljesítménykényszer lebegjen a szemem előtt.

Szóval aktus közben minden szép és jó, érzem is, amikor alhas tájékán megindul az a melegség, és lassan fokozódik is. Viszont ennyiben marad az egész, nem tudok kellően ellazulni, agyban ott lenni, rákoncentrálni az elkövetkező pillanatokra, amikor is az orgazmusnak kéne következnie. Magyarul, nem jutok a végére és az igyekezetben meg ráadásul fizikailag is elfáradok, és nem bírom tovább tartani a tempót, mert az öröm érzetét felváltja a fáradtság és a zsibbadás érzése.

Forrás: Thinkstock

Csináltam már olyat is, hogy pihentem egy kicsit, hogy regenerálódjak, a merevedés nem lankadt, tehát az érdeklődés megmaradt, de egyszerűen amikor a végpont közeledik, mintha kattanna valami az agyamban, és nem tudok koncentrálni 100%-osan. Teszem hozzá, az önkielégítés működik, bár egyszer-egyszer előfordul, hogy nagyon bele kell húznom, hogy eredményes legyen, de az esetek többségében sikerül, egész nagy vehemenciával és hosszas végkifejlettel. Bár nyilván ehhez hozzájárul a jó minőségű pornóvideók nézése, mert csak fejből nem sok sikerrel járnék.
 
35 éves vagyok, a küzdelmet, hogy sikerülni fog, nem adom fel, csak segítséget szeretnék már kapni olyan hozzáértő embertől, aki megmondaná, mi a baj, és hogyan lehet ezt orvosolni. Még ha időigényesebb is a javulás, az sem baj, csak szeretnék már legalább valami sikert elérni.
 
Elnézésedet kérem, hogy ilyen hosszúra nyúlt a mondókám, remélem, tudsz valami szuper tanácsot adni, ami visszahozná a lendületet, hogy újra és újra közös élményben legyen részünk a párommal.

Köszönettel és üdvözlettel: Zsolt
 

Kedves Zsolt!

Sajnos manapság a stressz valamilyen formáját egyikünk sem nagyon tudja elkerülni, ám bármilyen elcsépelten is hangzik, neked is meg kell találnod annak a módját, hogy heti 2-3 alkalommal levezesd a feszültséget, lehetőleg valamilyen realaxációs formában, de az aktív sport is sokat segít. Persze nem ez lesz az, amivel eléred a végső célod, de alapnak kiváló.

Jó, hogy kizártad a szervi okokat, és a maszturbálás is fontos, hiszen ez által nemcsak örömet okozol magadnak, hanem a tested működését is egyre jobban megismered. Ezen felül fontos tudni, hogy az orgazmus egy kontrollvesztett állapot, ami azt jelenti, hogy orgazmus közben el tudjuk engedni a kontrollt, és amennyiben a partner is jelen van, át tudjuk neki adni, vagyis maximálisan rábízzuk magunkat. Érdemes lenne átgondolnod azt, hogy mennyire vagy bizalmi viszonyban az aktuális partnereddel, és mennyire vagy képes kiadni a kezedből az irányítást, akár neki, akár általában.

Mindemellett persze vannak szexuálterápiában használatos technikák a problémád megoldására, így mindenképp javaslom, hogy keress fel egy képzett szexuálpszichológust, aki a segítségedre lesz.

Üdvözlettel: Győri Szilvia

 

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Az energetikai szimbólumok segítenekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130709-nagy-melinda-a-lifehu-kinai-asztrologia-es-asztrozofus-szakertoje-szerelemben.html Így gyógyítsd a széttöredezett hajadathttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-benke-rita-termeszetgyogyasz-a-tordezett-haj-apolasaban-gyogyitasaban-segit.html Fejtsd le magadról a régebbi kötelékeket!http://www.life.hu/tested-lelked/20130626-a-lifehu-szakertoje-nagy-melinda-asztrologus-asztrozofus-segit-hogy-mi.html "Átok volt számomra a szüzességed!"http://www.life.hu/szeress/20130626-a-lifehu-szakertoje-gyori-szilvia-segit-hogyan-epitsd-magad-ujra.html Kínai asztrológia - Ez vár a Kígyó szülöttekrehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130619-kinai-asztrologia-vi-var-iden-a-kigyo-szulotteire-nagy-melinda.html Hogyan szeressem a szendvicsgyereket?http://www.life.hu/anyaskodj/20130618-majsai-laszlo-a-lifehu-gyermekpszichologus-szakertoje-a-kozepso-gyermek-stzindromarol.html Önsorsrontók: te miért dobod a pasit?http://www.life.hu/szeress/20130617-gyori-szilvia-a-lifehu-szakertoje-a-szerelem-tudatos-akadalyozasarol-ir.html Kezelhető otthon a fogínysorvadás?http://www.life.hu/gyogyulj/20130613-dr-budai-zsolt-a-lifehu-fogorvos-szakorvosa-a-foginysorvadasrol-beszel.html