Azt már tudjuk, hogy a nem szóbeli kommunikációnak sok csatornája van. Beszédes a mimikánk, a tekintetünk, a hangnemünk, a hanglejtésünk, a végtagjaink mozgása, de még a testtartásunk és a térközszabályozásunk is. A Life.hu Tóth Melinda, pszichológus szakértő segítségével sztárok testbeszédét elemezte, melyből igencsak sok érdekesség derült ki.

"Nagyon sok észrevétlen apróságból tevődik össze, hogy mit árulunk el magunkról, hogy milyen benyomást keltünk a másikban. Ami biztos, hogy a testbeszédünket kevésbé vagyunk képesek szabályozni, mint a szavainkat, ezért tényleg jó eséllyel árulkodnak valódi önmagunkról. Abban viszont, hogy eldöntsük, az adott jel miről árulkodik, érdemes óvatosnak lennünk" - állítja a szakértő, aki a képen látható színészek különösebb ismerete nélkül mesélt testük jeleiről.

1. Ryan Gosling és Michelle Williams
A jóképű Mr. Gosling és Eva Mendes ugyan boldognak tűnő párkapcsolatban élnek, de nem tudtuk nem észrevenni, a színész milyen kellemesen érzi magát kolléganője, Michelle Williams társaságában. Tóth Melinda szerint itt van legkevesebb kétségünk, hogy mire véljük a képet. Hiszen egy fesztelenül, mosolygósan viselkedő párt látunk.

Forrás: AFP

A kritikák szerint Gosling és Williams istenien működtek együtt a filmben, és látszólag a bemutatóm is, hiszen remekül dolgozik köztük az ebben a műfajban elengedhetetlen kémia. A szakértő szerint azonban csak profi színészek, és nyilvánvalóan jót tesz a most bemutatandó produkciónak, ha szerelmes történetet is kanyarítanak köré. Ti mit gondoltok?


2. Brian Austin Green és Megan Fox
A hetero férfiak szexszimbóluma és jóképű férje már a második gyermeküket várják, így persze nem volt meglepő, amikor januárban Brian elkísérte kedvesét a Golden Globe gálára. Különös test- és kéztartsáuk mellett persze nem mehetünk el szó nélkül.

Forrás: AFP

Tóth Melinda szerint ezen a képen olyan apróságokra érdemes figyelni, hogy a férfi a száját összeszorítva mosolyog, a nő pedig kissé eltartja magát a partnerétől, miközben a kamerák előtt pózol. "Ugyanezen információk alapján biztos van, aki arra a következtetésre jut, hogy ők egy egymáshoz ragaszkodó, intim viszonyban levő pár. Hiszen olyan aranyosan egymásba kapaszkodnak. Eközben azonban a férfinak már valószínúleg elege van a fotózkodásból, a nő pedig minden idegszálával arra koncertál, hogy jó képek készüljenek róla" - derül ki az elemzéséből. "De juthatunk például arra is, hogy itt mosolyog visszafogottan ez a kedves fiatalember, átkarolja, magához húzza a partnerét, aki erre fittyet sem hányva próbál tőle eltávolodni, és csak saját külsejének hangsúlyozásával foglalkozik." Szerintetek is erről van szó?

3. Paul Walker és Jordana Brewster
Paul és Jordana a Halálos iram-filmekben játszottak együtt. Nekünk pedig nem kell feltétlenül imádnunk a gyorsautós filmeket ahhoz, hogy észrevegyük, ahogy ők ketten az első résztől kezdve egymásra néznek. Ráadásul mozdulataiban is kódolva van valami különös, érzéki kötelék.

Forrás: AFP

A szakértő szerint ezen a képen éppúgy lehet két egymáshoz vonzódó, első randi előtt álló fiatal, mint két barátságosan viselkedő kollega. Szerintünk azonban nem is kell egymáshoz érniük, már csak az, ahogyan a másik szemébe néznek, egyértelművé teszi a köztük lévő kölcsönös vonzalmat. Legalábbis a laikus, gyorsautós filmekben is a romantikus szálat kereső néző számára.


Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
 Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!


Pasivélemény: "Nehéz tökéletes férfinak lenni"http://www.life.hu/szeress/20131031-pasivelemeny-ezert-nem-birja-a-pasid-ha-sikeres-vagy-ma.html Ezért nem bírja a pasid, ha sikeres vagyhttp://www.life.hu/szeress/20131026-a-ferfiak-kudarckent-elik-meg-ha-a-parjuk-sikeresebb-naluk.html Szexpótlás vagy érzelmi kielégülés? (18+)http://www.life.hu/szeress/20131030-a-szex-hianya-a-szexhiany-az-erzelmi-kieleguletlenseg-a-szingliseg.html A hét szexpóza: erotikus összefonódás (18+)http://www.life.hu/szeress/20131030-a-het-szexpoza-szexi-osszefonodas-18.html Intelligens orgazmus novellával (18+)http://www.life.hu/szeress/20131029-deaki-timea-brigitta-az-intelligens-maszturbalasrol-az-olvasasra-kialakulo-izgalmi.html Fogyás és tiszta ágynemű - így lesz kedv a szexhezhttp://www.life.hu/szeress/20131029-fogyas-tiszta-agynemu-es-nagytakaritas-igy-jon-meg-a.html Sztárok, akiknek a durva szex lett a vesztük (18+)http://www.life.hu/szeress/20131026-david-carradine-nelson-rockefeller-kiraly-tamas-james-donald-mcconaughey-sztarok.html