Segítség! Féltékeny vagyok a pornószínésznőkre

pornó maszturbálás párkapcsolat szex önkielégítés félelem Győri Szilvia kapcsolat maszturbáció gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olvasónk egyszerűen nem bírja elviselni, hogy a párja pornót néz. Győri Szilviával, a Life.hu szexuálpszichológus szakértőjével siettünk Mariann segítségére.

Szerelmes vagy? Nem tudod, miért nem működik? Tanácstalannak érzed magad?
Kérdezz a Life.hu szakértőitől a
szakerto@life.hu címen!


"Kedves Győri Szilvia!

21 éves lány vagyok, és boldog párkapcsolatban élek 3,5 éve. Együtt is élünk a párommal.
Viszont van egy olyan problémám, amin nem tudok túllépni.

Amint a párom egyedül marad, a pornó világába 'menekül'. Engem ez nagyon zavar, és zaklatott leszek tőle. Rosszul érint, hogy más lányokra elégül ki. Miért van szüksége efféle tevékenységre, mikor úgy érzem, mindent megadok neki? Az ő állítása szerint ez a férfiaknál normális dolog. Szerinte minden férfi végez önkielégítést, és pornót is néz.

Én emiatt azonban kevesebbnek érzem magam. Feszengek, kutakodok, és nem tudom ezt csak úgy elnézni. Attól félek, hogy ez a kiegészítő tevékenysége egy idő után olyan szokássá fog válni, hogy én már nem leszek elég jó, mert ott vizuálisan is többet kap, és ráadásul gyorsabban is éri el a kívánt eredményt. Régóta tudom, hogy ilyen dolgokat néz és csinál, emiatt pedig szorongva indulok el bármerre is, hiszen félek, hogy ha ő ezt elvégezte, utána nem fog engem kívánni.

Valami tanács esetleg, hogyan lépjek ezen túl? Vagy hogyan oldjam ezt a lelki nyugtalanságot?

A választ előre is köszönöm, Mariann
"

Thinkstock
Thinkstock

Kedves Mariann!

A problémádra az a megoldás, ha azonosulsz azzal a gondolattal, hogy alapjában véve nincs benne semmi kivetnivaló, ha a párod pornót néz. A pornót elsősorban férfiak nézik, a legtöbbet inkább számukra gyártják, nem pedig a nőknek. Hiszen míg mi az érzelmi szálakat, a romantikát részesítjük előnyben, nekik fontos, hogy kielégítsék kíváncsiságukat, újdonság iránti vágyukat és legtöbbjük imád fantáziálni is a szexről.

Ez nem jelenti azt, hogy megcsalják partnerüket, és ha valaki rendszeresen pornót néz, nem eredményezi azt, hogy ne kívánná ugyanúgy a párját, vagy hogy kevésbé kötődik hozzá. Ezek a fantáziák, vizuális élmények nem helyettesítik a valós partnerkapcsolatot és az abban megélt intimitást, így a félelmed sem megalapozott.

Abba a hibába sem szabad esned, hogy összehasonlítod magad ezekkel a színésznőkkel és leépíted az önbizalmad, hiszen nem feledkezhetünk meg arról, hogy a pornófilmek legtöbbször nem valós szituációkat mutatnak be, tényleg csak a fantáziák támogatására szolgálnak. A leveled alapján úgy érzem, hogy a párod nem hanyagol el téged, így nem kell attól tartanod, hogy pornófüggő. Az is nagyon jó, hogy tudsz vele a témáról beszélni, de próbálj meg picit nyitottabb és toleránsabb lenni a téma irányába. Az biztosan nem fogja építeni a köztetek lévő kötődést és bizalmat, ha a felháborodásodnak hangot adsz. Érdemes lenne leülnöd vele újra, és nyugodt körülmények között átbeszélni vele a félelmeidet, hogy ő is láthassa, te valójában miért vagy a pornó ellen. Egyszer akár közösen is megnézhetsz vele egy filmet.

Üdvözlettel:
Győri Szilvia

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


A hét szexpóza: vitorlákat fel! (18+)http://www.life.hu/szeress/20131016-a-het-szexpoza-vitorlakat-fel-18.htmlEzért lépnek félre a diétázó pasikhttp://www.life.hu/szeress/20131015-ezert-lepnek-felre-a-dietazo-pasik-gyori-szilvia-es-deaki.htmlVaj vagy margarin? - Forró szextipp éjszakára (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120702-vaj-vagy-margarin-forro-szextipp-ejszakara-18.html3 ok, amiért nem tud elélvezni a férfihttp://www.life.hu/szeress/20131011-gyori-szilvia-szakerto-segit-stressz-teljesitmenykenyszer-es-onbizalomhiany-miatt-nem.htmlElélvezhetsz attól, hogy egy széken ülsz?http://www.life.hu/szeress/20131012-elelvezhetsz-attol-hogy-egy-szeken-ulsz-meglepo-es-uj.htmlHűség vagy megcsalás? - Ezért lépünk félrehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120223-szerelem-parkapcsolat-miert-csaljuk-meg-azt-akit-igazan-szeretunk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.