Csak nem tudunk leszállni a Szingliként vagy párban szexelünk többet? témáról. A Life.hu sztárszerzői után férfiakat faggattunk, most pedig Deáki Tímea párterapeuta állítja, nem olyan biztos, hogy egy nő valóban akkor szexel többet, ha párkapcsolatban él, egy pasi pedig akkor, amikor szingli.

"Furcsa világot élünk, bár lehet, hogy minden korban ezt gondolják magukról az emberek. Néhány évtizeddel ezelőtt még nem lett volna kérdés, hogy a kapcsolatban élők vagy a szinglik szexelnek-e többet. Harminc éve, ha nem is elfogadott, de tudott volt, hogy a férfi olykor eljár otthonról egy profihoz, a nő pedig otthon adja magát és kész. Az együttlétek a legtöbb esetben feladatok voltak csupán, amit ki kellett pipálni. Ehhez képest ma nagyon nem ez megy- kezdi érvelését Deáki Tímea, a Life.hu szakértője.

Forrás: Thinkstock

Párterapeutánk szerint a szex mára olyan mérőeszköz lett, ami sok esetben nem is társul erotikával, továbbra is letudni való dolog, de inkább dopping az életünkben. Egy mérőműszer arról, hol állunk az ellenkező nem szemében, mint szextárgyak. "Ha elég vonzó vagy ezen a hatalmas szexuális piacon, elkelsz. Az, hogy egyéb adottságaid majd elegendőek lesznek-e egy kapcsolat fenntartásához, az a jövő zenéje" - állítja Tímea, akinek véleménye szerint ha egy nő ma klasszikus módon szeretné becserkészni a kiszemelt férfit, ahhoz nem elég a báj és a kellem, ahogy azt régen mondták.

"Persze én is azt mondom, hogy erre kell törekedni, különben soha nem áll vissza a rend, de lássuk be, ennél ma már többre van szükség egy ember meghódításához! Hiába merül fel a kérdés, hogy ezt akarjuk-e, a piacon a kereslet és kínálat dönt ebben is. Hogy ki szexel többet? Erre nincs egyértelmű válasz, de egy kis fejtegetéssel talán közelebb kerülünk a megoldáshoz."

Da akkor mégis mennyit szexelünk?

Szakértőnk véleménye, hogy az alapvető igénybeli különbségek erre és arra is el tudják billenteni a mérleg nyelvét. Egy korábbi felmérés szerint az áltag, kapcsolatban élő magyar ember háromnaponta él szexuális életet. (Most azt ne firtassuk, hogy az ilyen kutatásoknál mindenki szépít egy kicsit.) Persze ez a szám az életkortól, és meglepő módon az anyagi helyzettől is függ. Az akkori kimutatás szerint a magasabb iskolai végzettségű, fővárosban élők gyakrabban és hosszabb ideig kényeztetik párjukat, mint az alacsonyabb iskolai végzettségű vidéken élők.

Forrás: Thinkstock

Ha figyelembe vesszük ezeket az eredményeket, akkor azt kell mondanunk, hogy a kapcsolatban élők többet szexelnek, hiszen az egyedül élőknek a munkájuk és egyéb elfoglaltságaik mellett nemigen van arra alkalmuk, hogy háromnaponta keressenek maguknak valakit. Persze lehet, hogy az alkalmi viszony egy idő után tovább fejlődik, de ugye akkor már kapcsolatról beszélünk.

Mit tehet egy szingli, ha szexet akar?

"Elmondhatjuk, leginkább a férfiakra jellemző, hogy csak ez a céljuk, a nők azért tovább mennének, ha erre adódna alkalmuk. Egy férfi tehát elég gyakran tud szexelni - egy estén belül többször is -, ha talál erre nyitott nőt. Ha a pasinak csak a szex a célja, nem fogja zavarni, hogy ennyi volt és kész. Nem így a nő, aki általában többet akar, és pont emiatt nem is adja magát könnyen. Egy ideig még ellenáll, aztán mikor belátja, hogy csak úgy juthat legalább szexhez - vele együtt érintéshez, összebújáshoz, csókhoz -, ha feladja az elveit, belemegy a játékba" - fejti ki Deáki Tímea, majd úgy folytatja, hogy ameddig ez így megy, addig igen gyakori lehet az együttlétek száma. Majd amikor kiderül, hogy a férfi célja csakis a szex volt, akkor a nő leáll. Onnantól kezdve pedig nagyon sok idő is eltelhet, mire újra bízni kezd. Így van egy olyan, sokszor nem is annyira rövid időszak, amikor a szingli nő egyáltalán nem bújik ágyba senkivel. Hosszabb távra vetítve így már ki is egyenlítődött a dolog, vagyis máris azonos számú lett az együttlét a szinglik és a kapcsolatban élők között.

"Mindent összevetve azt gondolom, hogy a habitus dönt végül. Akinek nagyobb az igénye a szexre, akkor is megoldja, ha nincs állandó partnere, míg az alacsonyabb igényű emberek kapcsolatban sem túl aktívak."
Igaz lehet, hogy a nők kapcsolatban, a férfiak pedig szingliként szexelnek többet, de akkor mi a helyzet a kapcsolatban lévő férfiakkal? Vagy a viszonyban lévő nők szingli pasikkal kavarnak? A válaszért kattints ide!