A szex egy érzelemmentes, erotikafüggetlen mérőeszköz

szingliség szex Deáki Tímea vágy szerelem párterapeuta szakértő erotika kapcsolat gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak nem tudunk leszállni a Szingliként vagy párban szexelünk többet? témáról. A Life.hu sztárszerzői után férfiakat faggattunk, most pedig Deáki Tímea párterapeuta állítja, nem olyan biztos, hogy egy nő valóban akkor szexel többet, ha párkapcsolatban él, egy pasi pedig akkor, amikor szingli.
Forrás: Thinkstock

Da akkor mégis mennyit szexelünk?

Szakértőnk véleménye, hogy az alapvető igénybeli különbségek erre és arra is el tudják billenteni a mérleg nyelvét. Egy korábbi felmérés szerint az áltag, kapcsolatban élő magyar ember háromnaponta él szexuális életet. (Most azt ne firtassuk, hogy az ilyen kutatásoknál mindenki szépít egy kicsit.) Persze ez a szám az életkortól, és meglepő módon az anyagi helyzettől is függ. Az akkori kimutatás szerint a magasabb iskolai végzettségű, fővárosban élők gyakrabban és hosszabb ideig kényeztetik párjukat, mint az alacsonyabb iskolai végzettségű vidéken élők.

Forrás: Thinkstock

Ha figyelembe vesszük ezeket az eredményeket, akkor azt kell mondanunk, hogy a kapcsolatban élők többet szexelnek, hiszen az egyedül élőknek a munkájuk és egyéb elfoglaltságaik mellett nemigen van arra alkalmuk, hogy háromnaponta keressenek maguknak valakit. Persze lehet, hogy az alkalmi viszony egy idő után tovább fejlődik, de ugye akkor már kapcsolatról beszélünk.

"Mindent összevetve azt gondolom, hogy a habitus dönt végül. Akinek nagyobb az igénye a szexre, akkor is megoldja, ha nincs állandó partnere, míg az alacsonyabb igényű emberek kapcsolatban sem túl aktívak."
Igaz lehet, hogy a nők kapcsolatban, a férfiak pedig szingliként szexelnek többet, de akkor mi a helyzet a kapcsolatban lévő férfiakkal? Vagy a viszonyban lévő nők szingli pasikkal kavarnak? A válaszért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.