Eljegyzési gyűrű a fa alatt: gáz vagy romantikus?

karácsony házasság eljegyzés lánykérés ünnep szerelem eljegyzési gyűrű kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden harmadik nőnek csalódás a lánykérés című cikkünkben írtunk róla, hogy a férfiak minden igyekezete ellenére sokunknak rossz emlék marad az eljegyzés. Azt már tudjuk, hogy mindenki eredeti, ötletes és extravagáns alkalomra vágyik, de arról, hogy ennek karácsonykor kell-e megtörténnie, nem szólt a fáma. A Life.hu most ennek járt utána.

Sok férfi fejében motoszkál Valentin-nap alkalmával a kérdés, hogyan is kellene megkérni szívük választottjának kezét. A nőkben azonban ez nemcsak a szerelem napján, hanem karácsonykor is felmerül. Sőt, egy korábbi felmérésből az is kiderült, hogy már két év együttjárás után várjuk a gyűrűt, ráadásul a fél térdre ereszkedés sem maradhat el. Nem csoda, hogy most, karácsonykor különösen nagy nyomás nehezedik az igenre váró urakra.

Forrás: Thinkstock

A sírós lánykéréses videókkal és a káprázatosan ötletes eljegyzésekkel Dunát lehet rekeszteni, így az igazán kreatív pasiknak van honnan ötletet meríteniük. Aki azonban nem az ötletességre, hanem inkább bensőséges pillanatokra, a meghittségre és romantikára helyezné a hangsúlyt, könnyen kötheti a nagy kérdés feltételét a szeretet ünnepéhez. Lássuk, mit szólnak ehhez a Life.hu olvasói:

Bianka, 31, táncos:

"A lánykérést nem feltétlenül kell alkalomhoz kötni, hiszen ne az legyen a karácsonyi ajándékom, hogy a párom hajlandó feleségül kérni. Másrészt ez egy szép gesztus is lehet, hiszen az ünnepek alatt együtt a család, így talán még meghittebb lehet az egész. Egyetértek azzal is, aki szerint ez ciki, és azzal sincs bajom, ha valakinek tetszik a dolog, mert szerintem egy a lényeg: a férfi, akit igazán szeretek, az év 365 napjából bármikor megkérheti a kezem, igent fogok mondani."

Ajnó, 29, account manager:

"Még soha nem kérték meg a kezemet, de nem is szeretném, hogy ezt valaki karácsonykor vagy Valentin-napkor tegye meg, a születésnapom pedig egyenesen tabu. Naivan azt gondolom, ha összekötöm valakivel az életemet, van annyira fontos és nagy dolog, hogy külön napja legyen - ahogy az esküvőnek, úgy a lánykérésnek is."

Nóra, 26, eladó:

"Szerintem nem ciki a karácsonyi eljegyzés. Az Eiffel-torony tetején, na az ciki! Egyébként pedig, aki rá van pörögve, az úgyis mindig várja az eljegyzést, legyen az névnap, szülinap vagy éppen karácsony."

Mónika, 25, cukrász:

"Szingliként mondhatnám, hogy persze, ciki a karácsonyi lánykérés, de ha valaki 24-én azzal állítana be, hogy el akar venni, bizisten hozzámennék. Ráadásul, ha ezt az a pasi mondja, akit szeretek, és akitől várom, akkor főleg nem az a lényeg, hogy szent karácsony éjjel van, vagy éppen a Természeti Katasztrófák Világnapja, ami egyébként október második szerdája."

De nyugi! Ha ez idén sem történik meg, akkor sincs semmi baj. Elolvastam egy csomó Így ünnepelj, ha szingli vagy! típusú cikket, van elég csokim, és be van készítve az Igazából szerelem DVD is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.