Így kell taktikáznod a hangszíneddel, hogy meghódítsd a pasit!

Forrás: Thinkstock -
hangsúly kutatás Deáki Tímea hanglejtés hangszál hangszalag hang szakértő ismerkedés intonáció flörtölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg kutatás foglalkozik a flörtölés és ismerkedés közbeni hangszínváltozással, a nők búgó hangjával és a féfiak magabiztosságot sugárzó, mély tónusaival. A Life.hu-n olvashattunk korábban egy levelet is, ahol egy olvasó osztotta meg velünk, hogy a hangja miatt vonzódik az egyik kollégájához. Most annak jártunk utána, miként használhatjuk fel okosan a hangukat ismerkedéskor.

Susan Hughes, a pennsylvaniai Albright College pszichológus professzora szerint a férfiak nem tudnak szándékosan szexinek hangzani, ezzel szemben a nők képesek arra, hogy mélyebb, búgó hangon intonáljanak, ha úgy hozza az élet - írja a CBS News.

Felmérésükből ugyanis kiderült, hogy amikor a hölgyek vonzónak és szexinek akarnak hallatszani, mélyebb hangra váltanak és rekedtebb hangon szólalnak meg. A nők tisztában vannak vele, hogy egy megigéző hang gyakran a testi vonzerő velejárója is lehet. Ezt állítják a kutatók, akik arra is rájöttek, hogy mind a csajok, mind pedig a pasik képesek arra, hogy megváltoztassák a hangjukat azért, hogy intelligensebbnek tűnjenek.

Forrás: Thinkstock

Egy másik tanulmány azonban épp szembemegy ezzel a teóriával. Korábban azt gondolták, hogy a mélyebb hangú férfiak és a magasabb hangú nők hangja a vonzóbb, mert ez nagyobb, illetve kisebb testméretre utal. Ezzel ellentétben most azt sikerült bebizonyítani, hogy az iránt érezhetünk természetes vonzódást, akiknek a sajátunkhoz hasonlít a hangja. A kanadai British Columbia Egyetem felméréséből kiderült, hogy azokat kedveljük jobban, akik hozzánk hasonló intonációval, hangszínnel és akcentussal beszélnek. Erről a vizsgálatról bővebben a Huffington Post is beszámolt.

Hogy mégis melyik kutatás áll közelebb a valóságoz, arról Deáki Tímea párterapeutát kérdeztük.

Forrás: Thinkstock

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.