Bárhol képesek vagyunk elaludni – még szex közben is!

Forrás: Thinsktock -
veszély szex alvás alváshiány felmérés rémálom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerelmeskedés közben is képes elszundítani minden ötödik magyar – derült ki egy friss felmérésből. Ez elég kiábrándító...

Szinte bármilyen helyzetben álomra tudjuk hajtani a fejünket! A Cardo Nagy alváskutatása során 1000 embert, főleg nőket kérdeztek meg. Az eredmény alapján a válaszadók harmada aludt már el munkahelyen vagy iskolában, sőt 13 százalékuk már szex közben is elbóbiskolt – írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: Thinsktock

Ennek a kevés pihenés lehet az oka: 40 százalék csak 6-7 órát, csaknem 18 százalék pedig 6 óránál kevesebbet. Ráadásul az alvás minőségével is akadnak problémák.

„Ha valaki csak napi 4 órát alszik rendszeresen, duplájára, ha 5 órát alszik, másfélszeresre nő a kockázat, hogy korábban meghal, szemben a napi 7 órát alvókkal" – erre figyelmezet dr. Habil Szakács Zoltán, a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság elnöke, aki szerint a túl sok alvás hasonló rizikófaktort jelenthet.

Érdekes, hogy a megkérdezettek harmada csak a saját ágyában tud békésen pihenni, 41 százalék egyedül szeret, míg 59 százalék párban. Ami a testhelyzetet illeti, főleg az oldalt vagy a hason fekvés a nyerő.

A rémálmok közül a zuhanás vezet, de az üldözés, csapdába esés, a menekülés, valamint a szeretteinkkel kapcsolatos szörnyűségek szintén „népszerűek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.