Fiú vagy lány? Coming outolt az androgün szupermodell

Forrás: Teen Vogue -
fashion week kifutó Andreja Pejic szupermodell Andrej Pejic transzszexualitás transzneműség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha Andrej Pejic neve nem is ismerős, a nőként pózoló férfimodell arca biztosan beugrik. Andrej Pejic karrierje 2010-ben indult és 2014-ben lett vége. Andreja Pejic karrierje viszont csak most kezdődik. A modell ugyanis coming outolt: transzszexuális, átoperáltatta magát és innentől kezdve nőként éli tovább az életét.

Bár korábban mi sem értettük, miért reklámozzon férfimodell melltartót vagy lépkedjen menyasszonyi ruhában a kifutón, Andrej Pejic esete mégis elgondolkodtató. A modellről ugyanis csak most, évekkel az első sikerei után derült ki, hogy transznemű, nőként született férfitestbe.

A Style.com-nak adott exkluzív interjúban Andreja - most már így hívják - arról beszél, hogy már 13 éves korában tudta, hogy transznemű, és valójában nő, aki férfitestbe született. Akkoriban viszont csak az androgünséget látta az egyetlen megoldásnak arra, hogy kifejezze nőies énjét anélkül, hogy túl sokat kellene magyarázkodnia. Androgün modellként hódította meg a divatvilágot is. Ennek ellenére minden álma az volt, hogy nő lehessen női testben.

Andrej Pejic modellkarrierje 2010-ben indult. Carine Roitfeld, a francia Vogue akkori főszerkesztője készített vele divatanyagot. Jean Paul Gaultier 2011-es haute couture divatbemutatóján menyasszonyként vonult végig a kifutón. Számtalan kampányban és divatanyagban szerepelt. A modelleket számon tartó Models.com oldalon már át is írták a nevét: innentől kezdve Andreja Pejicként szerepel majd mindenhol.
Forrás: Teen Vogue

Régebben nem mert beszélni a transzneműségéről, mert félt, hogy az emberek nem értik meg, de most már úgy gondolja, hogy történetével segíthet azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Andreját az év elején műtötték, és mindössze két héttel a beavatkozás előtt árulta el az ügynökségének a dolgot. "Tudtam, hogy semmi nem állíthat meg" - indokolta. Andrej egyébként minden transzneműnek azt üzeni, tiszteljék önmagukat, legyenek büszkék arra, akik. "Minden emberi lény megérdemli az egyenrangúságot függetlenül a nemétől, identitásától vagy a szexuális beállítottságától" - üzente.

Amikor egy kislány azt mondja: "Fiú vagyok!"

Nemrég bemutattunk egy amerikai családot, akik megható videót készítettek. A film, amelyet már közel hatmillióan néztek meg a YouTube-on, részletesen bemutatja, hogyan jutott el Ryland és szülei odáig, hogy elfogadják a gyermek valódi identitását.

Takács Nóra korábban írt arról az olimpikonról, aki férfiként született női testbe. Cikkében megjegyzi, hogy Amerikában egyébként körülbelül 300 ezer transzszexuális él, akik nem tudnak megbarátkozni a nemükkel. Többségük gyerekkora óta küzd az érzéssel: jó a lélek, de nem a jó testben.

Transznemű szépség az Elle címlapjánhttp://www.life.hu/bulvar/20131222-jenna-talackocva-az-elle-magazin-cimlapjara-kerult-tavaly-meg-kizartak-a-miss-universum-versenyebol.htmlTavaly botrányos körülmények között indulhatott csak a nemi átalakításon átesett nő, a Miss Universe válogatáson, idén az egyik legrangosabb magazin címlapjára kerülhetett.TV + BulvárA nemváltoztatásig nem házasodik a transznemű párhttp://www.life.hu/drlife/20130725-a-nemvaltoztatasig-nem-hazasodik-a-transznemu-par.htmlJamie Eagle és Louis Davies ugyanúgy néz ki, mint bármilyen más, házasodni készülő jegyespár. Az ő szerelmi történetük azonban egy kissé eltér a szokásostól, mert mindketten nemváltoztató műtétre készülnek.Dr. LifeÍme, a világ legszebb transznemű hölgyeihttp://www.life.hu/galeria/20121106-8-miss-international-queen-transznemuek-szepsegversenye.htmlA 8. Miss International Queen rendezvényt a napokban tartották meg Pattaya-n, Thaiföldön. A versenyen a világ legszebb transznemű "hölgyei" vettek részt, akik némelyikéről nem is gondolnánk, hogy fiúnak született. Képek a kulisszák mögül.Galéria

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.