Azt mondják, körülbelül 30 éves korunkra érünk el a nemiségünk csúcsára. Ezzel magyarázható, hogy fiatalabb korban sok nő képtelen a sorozatos orgazmusra. Amikor azonban beköszön a multiorgazmus, nem értjük, mi is történik a testünkkel. Így esett ez Julival is, aki Győri Szilviához, a Life.hu szakértőjéhez fordult, hogy miképpen őrizheti meg megszerzett tudását.

Kedves Szilvia!

Egy furcsa testi jelenséggel fordulnék hozzád. Méghozzá azzal, hogy egyik pillanatról a másikra elkezdtem "tudni" a sorozatos orgazmust. Eddig ez partnerrel sosem sikerült, kizárólag magamnak voltam képes egymás után többször is örömet okozni. Pedig már több mint 13 éve szexuálisan aktív vagyok.

Korábban mindennel próbálkoztam, de végül megtanultam együtt élni ezzel a hiányossággal. És most, 30 évesen egyszer csak sikerült. El tudtam élvezni kétszer egymás után egyazon férfival. Akkor azt hittem, hogy ő tett valami különlegeset, de később újra sikerült, mással. Nagyon furcsa érzés volt, mert nem tudom, mi változott a technikámban, a testemben, a tudatomban. Mitől lettem képes egyszerre valamire, amit 17 éves korom óta kerestem, de sosem leltem meg? Mi gátolhatta korábban nálam a sorozatos gyönyört?

Most nincs kapcsolatom, így nem tudom, maradandó-e a dolog, de nagyon remélem, hogy nem veszítem el újra ezt az ajándékot.

Köszönettel, Juli

Forrás: Thinkstock

Kedves Juli!

Aggodalomra semmi ok, a multiorgazmusra való képességed nem fog elveszni. Igazából már korábban is megvolt. Ahogy írtad, maszturbálás során megtapasztaltad, hogy ez nálad működik. Mindezt a tudást át lehet vinni partnerkapcsolatra is, csak megfelelő ingerlés szükséges hozzá, és az sem árt, ha méretekben és anatómiai formában is passzoltok egymáshoz. Neked ennyi év kellett hozzá, hogy olyan partnert találj, aki úgy és ott ingerel, ahol neked a lehető legjobb. Emellett az is elképzelhető, hogy szexuálisan jobban megnyíltál, és egyre lazább vagy az ágyban is.

A nőknél kifejezetten fontos az önkielégítés gyakorlása. A férfiak serdülőkorban akarva-akaratlanul megélik a spontán merevedést és magömlést, így az ő dolguk egyszerűbb, megtapasztalják az orgazmushoz vezető utat. Ezzel szemben a nőknek foglalkozni kell a saját testükkel, fel kell fedezni azt, és amíg nem tudják, hogy mi okoz számukra örömet, a melléjük kerülő férfiaknak igencsak nehéz dolga lesz. Erről Az orgazmuskészség a pasiknál alap, nőknél nem című cikkben írtam már korábban.

A lényeg, hogy ha ismerjük testünk működését, otthonosabban mozgunk az ágyban is. Vagyis szerintem ne gondold túl a tényeket, inkább élj meg és élvezz minden pillanatot!

Üdvözlettel:
Győri Szilvia