Van az a nőtípus, aki évek óta egyedül él és még tehetős is, ezért úgy dönt, fog magának egy olyan pasit, aki szó szerint a játszószere lesz. Természetesen mindig van erre kapható férfi is. 

"A barátnőm mesélte, hogy pár hónapja megismerkedett egy pasival, akivel egy mindkettejük számára megfelelő kapcsolatot alakítottak ki. Megfelelő kapcsolat alatt azt érti(k), hogy a nő biztosít mindent, ami a viszonyukhoz kell, pénzt, kosztot, kvártélyt, a férfi pedig csak teljesít. Arra a kérdésre, hová vezet ez, annyit felelt, hogy neki most erre van szüksége..."

Forrás: Thinkstock

Párterapeuta szakértőnkkel, Deáki Tímeával eredünk most azoknak a névtelen problémáknak a nyomába, melyekből soha nem születik olvasói levél. Amik a baráti beszélgetéseken elhangzanak ugyan, de aztán válasz nélkül maradnak és elsikkadnak.

A barátnőm mesélte
A Life.hu új sorozatában olyan történeteket, üzeneteket és vallomásokat veszünk górcső alá, melyekben a segítségkéréshez senki sem adja a nevét. Olyan sztorikat, amik mindig a barátnőinkkel történnek meg, vagy éppen azok távoli ismerőseivel. Azokat a dilemmákat, melyekről mindenki beszél, de senki sem oldja meg őket.

A nő motivációja eléggé tiszta. Van pénze, miért ne venne magának „szerelmet”? Mi másra is költené a pénzét, és mi mással is töltené a szabadidejét, ha egy olyan társra vágyik, akitől nem akar mondjuk összeköltözést, de szabad szerelmet annál inkább? Az ilyesfajta nő birtokolni akar, és nem okoz neki lelki törést, hogy ezért fizetnie kell.

Mit tehetsz, ha többet keresel a pasidnál?
Megszokott az a felállás, hogy a férfi magasabb munkakörben, magasabb fizetésért dolgozik, mint nőtársa. Még a közel azonos szinten állás sem okoz problémát, de mi a helyzet akkor, ha megfordulnak az arányok? Íme a válasz!

A legtöbben abból sem csinálnak lelki problémát, hogy esetleg családos férfival kezdtek. Sőt, talán az a leginkább kényelmes számukra. Adott ugyanis egy háttér a férfinak, amit mondjuk a gyerekek miatt nem szívesen rúgna föl, de a szeretővel olyan szexuális élményekben lehet része, ami már jó ideje nincs jelen az életében. A kitartott státusz az elején nagyon kényelmes, és minden tekintetben kellemes is a férfinak, hiszen nincsenek benne elvárások, csak a színtiszta erotika. S mert ebben a kapcsolatban nincsenek hátköznapi problémák, ez maga a béke szigete.

Forrás: Thinkstock

De ahogy a nőnél anyagiak terén, úgy a férfinál is van ennek ára, nem is kicsi. Ha családos a férfi, meg kell szervezni a találkozókat, és lehet, hogy ennek idejét és helyét a nő mondja meg, amihez alkalmazkodnia kell. Emellett folyamatos hazugságban kell élni, ami igen lélekromboló érzés. Akár családos, akár független a kitartott férfi, egy idő után komoly lelki kérdések is felvetülnek. A férfias egónak, amikor előtérbe kerül, lehet, hogy hirtelen már nem is lesz olyan édes a fél napig ágyban hempergés a szeretővel. A férfira egy idő után ugyanis rátörhet a érzés, hogy nem is férfi igazán. A klasszikus férfiúi szerepek, mint például ajándékozás, szinte nincs is jelen. Mert mit vehet egy kevésbé tehetős férfi egy olyan nőnek, akinek mindene megvan, és ezt a státuszt is ő maga finanszírozza?

A konklúzió:

Az ilyen jellegű kapcsolatok előbb vagy utóbb kihűlnek. Azt hihetnénk, hogy a csalódás miatt ez az igény meg is szűnik a résztvevőkben, de ez nem így van. Aki egyszer belekóstolt az ezzel járó édes ízbe, az mindig is keresni fogja az újdonság érzetét, ami olykor ismét egy hasonló felállásban csúcsosodik majd ki.