Érdemes Ádám- és Évakosztümre cserélni a klasszikus pizsamát, persze csak, ha alvótársad vagy lakótársad nem bánja. Íme, néhány tudományos érv. 

Egy kutatás szerint az emberek mindössze 15 százaléka alszik pucéran, az amerikaiaknak csupán 8 százaléka kedveli a meztelen szabadságot. Miért lenne jó ezen változtatni?

Forrás: Thinkstock

 

Jobban fogsz aludni

Meztelenül eléri a tested azt a hőmérsékletet, amellyel könnyű mély álomba merülni. Ha pizsamát húzol, nem tud lecsökkenni eléggé a testhőmérsékleted, és nem lesz olyan egyszerű a pihentető alvás. Hagyd lehűlni a testedet!

Kiszellőztetheted a kényes testrészeket is

Mivel a vaginádnak gyakorlatilag olyan a klímája, mint egy trópusi esőerdőnek, könnyen megtelepednek benne a baktériumok és fertőzések. Ha dobod a pizsamát, könnyebben levegőhöz jutnak az intim testrészeid, és egészségesek lesznek. Azt pedig tudjuk, hogy egy egészséges vagina boldog vagina.

Szexibbnek érzed magad

Meztelenül aludni szexi. Ha új pasid van, imádni fogja, mikor reggel teljesen meztelenül kelsz ki az ágyból. Ha pedig látod, hogy ő örül, te is örülni fogsz, és magabiztos leszel.

Forrás: Thinkstock
Bugyimentes övezet
A szabadság szellős érzése, valamint az avatatlan férfiszemek mellett fertőzések is kacsingathatnak a pőre combok közé. Olvass erről bővebben ITT

Laposabb lesz a hasad

A meztelenül alvás az alakodnak is jót tesz. Csökken a koleszterin szinted, és mikor lehűl a tested hőmérséklete, energiát használ ahhoz, hogy felmelegítsen. Ez pedig olyan, mint egy mini-edzés. Ha megzavarják az alvásodat (pl. a kényelmetlen pizsamád) több kortizolt termel majd a tested, ami megnöveli az éhségérzetet.

Többet szexelsz

Több pucérkodás, több szex. Logikus, nem? Ha már úgyis meztelen vagy, miért ne mennél bele egy jó kis akcióba?

Forrás: Thinkstock

Nem kell reggel zuhanyoznod

Senki sem szeret reggel zuhanyozni, mert 20-30 perccel hamarabb kell hozzá felkelni. Ha nem veszel fel ruhát alváshoz, nem melegedsz ki és nem kell lezuhanyoznod, így több időd marad egy jó sminkre vagy frizurára. 

Így lesz édes a meztelen álom. Tippjeinkkel a pucérkodást is mesterfokon űzheted