A 011 Alkotócsoport legújabb, Closer című darabjában együtt szerepel Dobó Kata és párja, Anger Zsolt. A színésznő ennek kapcsán nyilatkozott jelenlegi élethelyzetéről és terveiről.

A Closer című darab az érzelmekről szól: szerelemről, féltékenységről, önző vágyról. „Összesen négyen vagyunk a színpadon: én magányos fotóművésznőt, Zsolt orvost, Osváth Judit fiatal sztriptíztáncosnőt, Kovács Ádám pedig írót alakít. A négy karakter szerelmi négyszögbe bonyolódik, majd sok fájdalom és csalódás árán ráébred: nem biztos, hogy helyesen cselekedett" – nyilatkozta a darabról a színésznő a Borsnak.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Saját karakaterével kapcsolatban a következőket árulta el Kata, aki soha nem válna meg vörös tincseitől: „Anna önbizalomhiányos személyiség, ez számomra is ismerős érzés. Hiszem, hogy ki kell állni magunkért, és nem szabad hagyni, hogy az élet döntsön helyettünk. Szofi születésével valóságos anyatigrissé váltam."

A Life.hu-nak is vallott új szerelméről a színésznő, aki a színpadon sem engedi el párja kezét: Kata és Anger Zsolt a darabban is egy párt alakítanak. A színészek a munkát és a magánéletet azonban teljesen elválasztják egymástól: „Gyakran próba után is heves beszélgetéseket folytatunk, hogyan is lehetne tökéletesíteni a karaktereket, a jeleneteket. Ám a színpadi sorsunk és a magánéletünk élesen elválik egymástól. Profik vagyunk, ez nem lehet másképp" – mesélte Kata.

A színésznő, aki nemrég gyönyörű szelfit posztolt, azt is elárulta a lapnak, hogy boldogabb, mint valaha, és megtanulta értékelni az aktuális jót. Azt sem bánná, ha most megállna az idő. A jövőbeli terveiről annyit árult el Kata, hogy nagyon szeretne eljutni kislányával Dél-Amerikába, és nagy álma, hogy íróként is kipróbálja magát.